Шкільна газета "Дзвінок"

Про матеріал
Шкільна газета "Дзвінок" (Випуск 1). Створена шкільним колективом гуртка "Юний журналіст". Цікаво, пізнавально, корисно!
Перегляд файлу

серцем.

Дехто може наводити безліч аргументів, що інша школа краща та потрібно лише один раз до нас завітати і Ваше серце залишиться тут назавжди. Кожна піщинка школи просякнута добротою, теплом та ласкою.

Хіба може десь краще?    

 

З олівцем по школі ……………………….  ст. 2  

Проба пера……………………………………  ст. 3-4

 

зувала вчитель хімії Людмила Шаповал. Учні готували стінгазети, писали вірші та оповідання присвячені зимуючим птахам.. Найактивніші учасники були нагороджені Дипломами, а письменники та поети отримали на згадку «золоті» та «срібні» пера.

но, захоплююче. Проведення тижня дало школярам можливість розкрити власні інтелектуальні, мовленнєві та творчі здібності, дізнатися багато нового, зацікавитися  предметом. 

 


Любов жива у нас з тобою,

Гуляли сніжною зимою,

Ішли по вулиці щасливі, Ще зовсім юні і красиві.

 

І ранок разом зустрічали,

Цілували й обіймали,

Кохання наше назавжди, Бо тільки в світі я і ти!

 

( Гармата Анна, учениця 8 класу ) Нехай реве собі шторм, Проти вітру я піду, Тепер ти поруч завжди,

Я кращої миті не пам’ятаю.

***

Пісню цю я радісно співаю,  Знаю, що ти світ цей полюбив.

Тож давай у двох, разом,

Пісню цю веселу заспіваєм.

***

Я знаю чуєш мене,

Коли на небі сяють зорі, 

І в світі сонячного дня, Мій друг завжди зі мною.

***

Хмари вкривають неба блакить,

Наче сховати хочуть на мить,

Те шо так вабить серце моє, Але я бачу крізь хмари інші світи.

 

Калейдоскоп зимуючих птахів

(Киян Олександра, учениця 8 класу)


Пташки України

 

Пташка по небу летить

Крила свої розправляє

Пташка додому летить, Де її рідні чекають.

 

Холодно їй, але дім

Буде теплом зігрівати

Скоро вже прийде весна Будем її зустрічати.

 

Люди, зробіть годівничку,

Насипте насіння туди,

Щоб у пташок України Не було більше біди.

 

(Писаренко Елеонора,  учениця 4 класу)

Зимуючі птахи

 

Дуже гарні в нас птахи,

Що живуть навколо нас – Це синички, горобці.

Забавляють всіх малят.

 

Люблять зерно, хліб дзьобати Салом, горобиною взимку ласувати.

Все це буду в годівничку насипати Лютою зимою птахам допомагати.

 

(Шимко Богдана,  учениця 6 класу)


 4

Снігур – вірний друг

Одного зимового ранку я побачила, що за вікном лежить напівмертве пташенятко. Спочатку я подумала, що його вже не можна врятувати. Але моя мама, яка працює ветеринаром, допомогла мені врятувати пернатого друга. Вона одразу забрала пташенятко до будинку, відігріла, підгодувала і дала йому водички. Я доглядала за птахом, який виявився гарною снігуркою: стрункою і різнокольоровою.

Декілька днів птаха була у нас. Лікування і турбота пішли їй на користь. Вона почала стрибати та літати по кімнаті. Підлітала до вікна і стукала в шибку. Як не сумно було прощатися зі снігуркою, але я зрозуміла, що потрібно відпускати її на волю. З татом ми зробили годівничку і підгодовували улюбленицю калиною та горобиною.

Весною, коли у саду заводились різні шкідники, то ми просили нашу пташку допомогти. Вона летіла до саду і з’їдала їх. З того часу щозими до нашої оселі прилітає снігурка зі своєю сім’єю. Вони дуже вдячні за доброту і доброзичливість нашій родині.

Любіть і бережіть птахів! Вони обов’язково віддячать за добро своїм співом і боротьбою із шкідниками.

 

(СімченкоАнастасія, учениця 6 класу)

   

Добра справа

 В  моєму житті, одного холодного, зимного дня, трапилася історія яку я до сих пір пам’ятаю і ніколи не забуду. Хочу  поділитися з вами. Сподіваюсь вам буде цікаво і ви зробите висновок, як треба ставитися до птахів. Отож, почнемо! 

 Це відбулося з нами рік тому, коли зима була дуже холодною і ми всією сім’єю сиділи за столом, снідали та говорили про щось... Але ось в наше вікно з останніх сил постукала синичка, яка була дуже голодною. Ми з моїм татом одразу зрозуміли, що синичка намагається попросити в нас трішки їжі, якої їй дуже не вистачало. Недоївши сніданок, ми заходилися шукати матеріали для того, щоб збудувати гарну годівничку і насипати туди корму для птахів, які не відлітають в теплі краї. На щастя в нас була господарська будівля, в якій можливо було знайти все. Там я знайшов дошки, які ще пахли свіжою деревиною, коли я заходив у те місце, де вони лежали, мені здавалося, що я знаходжусь в лісі. Ми взяли декілька дошок, молоток і цвяхи. Коли роботу було  закінчено ми були дуже задоволені і раді, що в нас вийшла гарна годівничка.  Потім,  я разом з татом, пішли на те місце де помічали найбільше птахів, повісили нашу годівничку, насипали в неї корму, почали чекати та спостерігати. Приблизно, хвилин через 10, ми побачили першу гостю, але нашою ціллю було з’ясувати чи прилетить та синичка, яка була вранці. Вже через 20 хвилин тато втомився чекати, і не вірив у те, що вона прилетить до нашої годівнички. Коли вже батько збирався йти в хату, прилітає якась пташка, це була та синичка! Я сказав це татові, але він доводив, що це якась інша синичка, але, коли я пригледівся до неї – зрозумів, що то була та сама, яка прилітала вранці. Ми радіти через те, що зробили гарне діло і врятували пташку, нагодували смаколиками.

 Отже, сподіваюсь, що ви теж збудуєте годівничку або шпаківню для птахів. Цим самим, ви доведете, що ви небайдужі до пернатих друзів.

(Клименко Дмитро, учень 7 класу)

Розпочинаючи серію розповідей про чудеса давнини, представляю Вам найбільшу єгипетську піраміду – Піраміду Хеопса, розташована в Гізі. Її також називають пірамідою Хуфу, або просто Великої пірамідою

Це саме найдавніша з семи чудес світу, до того ж, ідеально збереглася до наших часів, на відміну від Колоса Родоського або Висячих садів Семіраміди. Єгиптологи вважають, що піраміда була побудована як гробниця для четвертої династії єгипетського фараона Хеопса. Будівництво піраміди тривало близько 20 років і було закінчено в 2560 до нашої ери. Гігантська піраміда висотою в 146.5 метрів була найбільшою спорудою в світі більше 4 тисячоліть, що є абсолютним рекордом, який навряд чи коли-небудь буде побитий. Спочатку вона була повністю покрита гладким каменем, який з часом осипався. Існує безліч наукових та альтернативних теорій про методи будівництва великої піраміди, від інопланетного втручання, до загальноприйнятих, базуються на тому, що величезні кам’яні брили переміщалися з кар’єрів спеціальними механізмами.

Божко Роман (учень 7 класу)


«Мови – це важливо!»

21 лютого – Міжнародний день рідної мови!

Свято було започатковано у листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» – звучало у заголовку документа. Історія свята, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року у Бангладеш (Східний Пакистан) пакистанська влада жорстоко придушила демонстрацію людей, які виражали свій протест проти урядової заборони на використання в країні своєї рідної – бенгальської мови. Відтоді кожного року Бангладеш відзначає день полеглих за рідну мову. Саме за пропозицією цієї країни ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним д н е м р і д н о ї м о в и . 

Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. За оцінкою фахівців, із 6000 мов, які нині існують, половина з них знаходиться під загрозою зникнення у найближче десятиріччя.

В Україні це свято відзначають з 2002 року, коли для зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України було

видане розпорядження «Про відзначення Міжнародн о г о д н я р і д н о ї м о в и » .

Відтоді це свято стало ще одним днем шанування рідної мови в кожному освітньому закладі, у бібліотеках, культурних центрах України.

Гармата Анна (учениця 8-го класу)

Наші вітання!

14 лютого – День Святого Валентина ще іменують Днем усіх закоханих, коли люди відкрито говорять про найпрекрасніше у світі почуття – кохання.

Свято – неофіційне і не є вихідним, проте активно відзначається молоддю щорічно. День Валентина прийшов до нас із-за кордону і дуже скоро став одним з найпопулярніших молодіжних свят.

Достовірних даних про те, де саме зародилася традиція святкування – немає, одні вважають батьківщиною знаменного дня – Англію, інші – Францію. За переказами, День Святого Валентина вшановує великомученика Валентина – священика, який всупереч наказу імператора Клавдія ІІ, що забороняв молодим чоловікам мати сім'ю, таємно вінчав закоханих. Незабаром дії священика були розсекречені, сам Валентин постав перед судом, піддався жорстоким тортурам і згодом був страчений. В ніч перед стратою він написав своїй коханій лист – признання в любові у віршованій формі. Згодом такі листи стали називати «валентинками». Дата смерті великомученика і припадає на 14 лютого.

Минуло багато часу, в XIV столітті священика Валентина канонізували – за благі діяння віднесли до числа святих. Відтоді День Святого Валентина активно святкується в Європі і в нашій країні.

Вітаємо всіх з Днем Закоханих!

       Кохайте і будьте коханими!!!

 Вихованці гуртка «Юний журналіст»


 6

Напевно, кожен з нас переживав таку ситуацію, коли сідаєш  за уроки, відкриваєш щоденник і не знаєш з чого почати! Було ж таке?

Ось психолог нашої школи Пилипенко Марія Геннадіївна дасть Вам декілька порад, як примусити себе вчитися на 12 балів і робити «домашку».

 

           Як організувати домашнє завдання?

           Перш за все потрібно організувати умови для роботи: робоче місце, де все повинно лежати на своїх місцях. Коли ти сідаєш за звичний тобі стіл, швидко виникає робочий настрій, бажання   приступити до роботи.

 

           З яких завдань краще розпочати – легких чи складних?

           На це питання відповісти дуже складно, тому що потрібно поспостерігати за собой. Якщо ти починає працювати без затримок, то виконуй легкі завдання, та якщо підйом швидко замінюється спадом, раджу починати з більш складних завдань. Якщо ж ти не можеш швидко втягнутися в роьочий процес, можна розпочати з легких завдань.

 

Домашнє завдання та час їх виконання!

В першому класі – до 1 години.

В другому класі 1,5 – 2 години.

В третьому класі – 2 години.

В четвертому – шостому класі – до 2,5 годин.

В сьомому – восьмому класі – 3 години.

В дев'ятому – одинадцятому класі – до 4 годин.

 

На питання відповідала Пилипенко Марія Геннадіївна

До уваги учнів      Шановні учні  9-х класів!     6-го класу!!! 

 

                            На носі ДПА!                             

 

Вчительський колектив звертається саме до Вас.                                        

Будь ласка, не втрачайте можливість покращити  свої знання. Залишилось зовсім мало часу для того,  

щоб підготуватися до державної підсумкової  Вся дружна шкільна родина звертається до Вас:  

                                                            атестації.                                              «Будьмо толерантними один з 

Державна підсумкова атестація (ДПА) – це спосіб пе-         одним!!!»  ревірки багажу знань у випускників 9 класів у формі  Нагадуємо:

іспитів. Вона проводиться в усіх загальноосвітніх              Толерантність – це милосердя.

                                                             школах.                                         Толерантність – це доброта душі.

 Толерантність – це співпереживання.

Толерантність – це повага.

Толерантність – це терпіння.

Толерантність – це дружба.

 

Отож, давайте дотримуватись всіх цих норм поведінки та спілкування



му б виповнилось 80. До сьогодні його знають, як автора поетичних збірок “Толока”, “Крижма”, “Йордань-Вода”, “Гармонія площин”, “Стремено” та деяких інших.

8-ме лютого. Також хороший день для святкування літературної події. Щоправда, цього разу згадувати творчість письменника буде цілий світ. Мова йде про такого відомого у світі фантаста, як Жуль Верн. Йому у 2019-му могло б виповнитись 190. Обов’язково варто пригадати такі твори Жюля Верна, як: “П’ятнадцятирічний капітан”, “Навколо світу за 80 днів”, “20 тисячі льє під водою”, “Діти капітана Гранта”, “Таємничий острів” та інші.

14-го лютого варто присвятити своїй другій половинці. Це – день закоханих, або іншими словами, День святого Валентина. Про нього ходить багато різноманітних історій та легенд, але очевидно одне: потішити свого коханого (кохану) ніколи не може бути зайвим. 

15-те лютого. Стрітення Господнє. В цей день усі віряни відправляться на богослужіння в храм, а разом із собою несуть свічки. Вважається, що засвічена така свічка у домі здатна захистити усіх його жителів в час негоди, грози та нещасть.

19-те лютого. Затвердження в 1992-му році офіційного гербу країни – Тризубу. Це, так званий, малий герб.  

21-ше лютого. День рідної мови. Декламування віршів, виконання пісень українською мовою, проведення лекційних занять, а також написання охочими диктантів – обов’язкові складові святкування.

25-те лютого. День народження відомої української письменниці та поетеси – Лесі Українки. Велика заслуга її полягає і у громадській активності, здійсненні перекладів зарубіжних творів на українську. .

Рівно 100 років тому (25-го лютого 1918-го року) завдяки ініціативі Михайла Грушевського було затверджено перший герб нашої держави. Вже тоді ним було обрано давній руський знак-оберіг – тризуб. Центральна фігура – Тризуб Володимира Великого. Він же ж був і символом українського козацтва.


Вітко Іван (учень 5 класу)


бруді.

-  Що трапилося?

-  Та це все хлопці. Стягнули з мене шапку і давай нею в футбол грати.

-  А ти де був?

-  На воротах стояв.

*****

Вчителька:

- 


Вовочка, скажи-но мені швидко, скільки буде 5

+ 8.

-  23.

-  Як тобі не соромно бути таким недолугим!

Це буде 13, а не 23.

-  Так ви ж просили мене відповісти швидко, а не точно.

 

Над газетою  працювали:

Редактор: Клименко Дмитро;            Дизайнер: Гармата Анна;

Технічний редактор: БожкоРоман; Коректор: Сало Катерина Ігорівна.

Кореспонденти: Вітко Іван, Жадан Тираж: 20 екземплярів.

Анастасія, Стащенко Анастасія,

Кущ Надія;

 

Мовчання ... Один хлопець підскакує на  місці з ошелешеним очима:

-  А її що, читати треба було???

Учитель:

-  Ну так ...

-  А я переписав!

*****

Олексію, у тебе чудовий твір! 

Говорить учитель -                        

-Але чому ти його не закінчив?

-  Тому що тата терміново викликали на роботу.

***** На уроці історії вчителька питає:        

-  Діти, хто такий Спартак?

-  «Спартак» - чемпіон! - Відповідають  діти.

 

Клименко Дмитро (учень 7 класу)

pdf
Додано
12 квітня 2019
Переглядів
931
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку