Шляхи вдосконалення техніки читання

Про матеріал
Мета сфокусувати увагу учнів на проблемі й викликати інтерес до обговорюваної теми. Мотивація допомагає також викликати в учнів інтерес до теми уроку, налаштувати їх на ефективний процес пізнання, викликати власну зацікавленість, психологічно підготувати учнів до сприйняття матеріалу уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Шляхи вдосконалення техніки читання молодших школярів

Номер слайду 2

Вправи дихальної гімнастики: Правильна поза (плечі не піднімати, рука на діафрагмі). Швидко вдихнути через ніс – на звук [а] видихнути. «Нюхаємо квіточку», «Мамині парфуми». Вдихати – видихати, рахуючи до 3, до 5, до 10.  «Погасити свічку», «Здути сніжинку з долоні», «Дмухнути на кульбабку», «Задзижчати, як джміль», Співати склади:-ла-ло-лу-ли-лі-ле-лу-да-до-ду-ди-ді-де-ду-ба-бо-бу-би-бі-бе-бу.

Номер слайду 3

Для контролю глибокого короткого дихання робота з скоромовками. Жовтий жук купив жилет,  джемпер, джинси та жакет.

Номер слайду 4

Всім подобається це куце цуценя.

Номер слайду 5

Чистомовки. Жа - жа- жа – в цирку бачив я моржа. Жи - жи –жи – ти неправди не кажи. Же –же - же – я втомився уже. Жу - жу – жу – чистомовку я кажу.

Номер слайду 6

Вправа «Криголами»Відгадайте загадку. Прекрасна дівчина прийшла, Чудові квіти принесла, Прикрасила сади і парки. Як звуть цю гарну господарку?

Номер слайду 7

В - Е - С - Н - А - весела, вітрянаенергійна, емоційнасонячна, святкова,ніжна, незвичайна,,активна, …За початковими літерами дайте характеристику цій порі року, наприклад:

Номер слайду 8

Р -А -Д -О -Щ -І -радістьароматдобреосьщобінколи. Оповідання Любові Воронкової

Номер слайду 9

Скласти текст з дібраних слів. Радість кожній людині приносять квіти. Аромат, зовнішній вигляд, колір – усе це чарує зір. Добре, коли ти ці квіти виростив сам. Ось тоді дарувати їх удвічі приємніше. Для того щоб зробити людині приємно, не так вже і багато треба.Інколи для цього потрібно лише бажання.

pptx
Додано
11 листопада 2022
Переглядів
446
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку