Презентація до уроку української мови в 4 класі "Визначення відмінка прикметників у реченні"

Про матеріал
Мультимедійна презентація до уроку української мови у 4 класі "Визначення відмінка прикметників у реченні" мета якого - закріплювати знання про прикметник, виробляти вміння визначати відмінок прикметників у реченні за відмінком іменника.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Змінюється за родами ч. р., ж. р., с. р. Зв'язується з іменником Відповідає на питання який? яка? яке? які? Частина мови, яка називає ознаки предметів. Прикметник Змінюється за числами: однина, множина Змінюється за відмінками

Номер слайду 4

Прикметник ! Пам’ятка визначення відмінка прикметника: з’ясувати, від якого іменника залежить прикметник; визнати відмінок іменника; назвати відмінок прикметника (відмінок іменника = відмінок прикметника).

Номер слайду 5

ТРЕНУВАЛЬНІ ВПРАВИ КОЛЕКТИВНА РОБОТА

Номер слайду 6

За рідний край життя віддай.

Номер слайду 7

Поширте речення: Україна – це … , … , … , держава. Україна – це … степи, … річки, … гори. Україна – це … , … , народ.

Номер слайду 8

Україна – це незалежна, самостійна, суверенна держава. Україна – це широкі степи, глибокі річки, високі гори. Україна – це працьовитий, дружелюбний, український народ.

Номер слайду 9

ТРЕНУВАЛЬНІ ВПРАВИ РОБОТА В ПАРАХ Вправа 223

Номер слайду 10

Перевірте, виправте помилки. У ріднім краї У тихому (Д.в.) тремтінні хмаринка проліта. У сонячнім (О.в.) промінні купаються жита. І ниви золотисті (З.в.) схилили колоски. У небі урочистім (Д.в.) спів жайвора дзвінкий. У нашім ріднім (М.в.) краї над красенем Дніпром Веселка розквітає на щастя і добро.

Номер слайду 11

У ріднім краї У тихому (Д.в. М.в.) тремтінні хмаринка проліта. У сонячнім (О.в. М.в.) промінні купаються жита. І ниви золотисті (З.в. Н.в.) схилили колоски. У небі урочистім (Д.в. М.в.) спів жайвора дзвінкий. У нашім ріднім (М.в.) краї над красенем Дніпром Веселка розквітає на щастя і добро.

Номер слайду 12

ТРЕНУВАЛЬНІ ВПРАВИ РОБОТА В ГРУПАХ

Номер слайду 13

Скласти текст з деформованих речень. Визначити відмінок прикметників. Група 1 ми Щасливі, що народилися чудовій, на такій багатій, мальовничій землі – Україні в славній нашій. Група 2 корінь роду Тут нашого українського, давнини що сягає сивої. Група 3 не І де були б, скрізь землі поклик відчуваємо рідної, аж радісних до хвилюємося сліз, слово зачувши рідне.

Номер слайду 14

Щасливі (Н.в.) ми, що народилися на такій чудовій (М.в.), багатій (М.в.), мальовничій (М.в.) землі – в нашій славній(М.в.) Україні. Тут корінь нашого українського (Р.в.) роду, що сягає сивої (Р.в.) давнини. І де б не були, скрізь відчуваємо поклик рідної (Р.в) землі, хвилюємося аж до радісних (Р.в) сліз, зачувши рідне (Зн.в) слово.

Номер слайду 15

Самостійна робота * Нахиляє дуб висок_ серед пишн_ долини віти дуж_ і висок_ до червон_ калини. ** 1.Чи знаєш ти дитино що таке Україна 2. Україна – це червон_ калина біля бабусин_ хати це зелен_ верба над чист_ ставом це золот_ море стигл_ колосків 3. Люби і бережи рідн_ Україну

Номер слайду 16

Самостійна робота * Нахиляє дуб високий (Н.в.) серед пишної (Р.в.) долини віти дужі (З.в.) і високі (З.в.) до червоної (Р.в.) калини. ** 1.Чи знаєш ти, дитино, що таке Україна? 2. Україна – це червона (Н.в.) калина біля бабусиної (Р.в.) хати, це зелена (Н.в.) верба над чистим (О.в.) ставом, це золоте (Н.в.) море стиглих (Р.в.) колосків. 3. Люби і бережи рідну (З.в.) Україну!

Номер слайду 17

Сьогодні на уроці: Ми вивчали частину мови ________. Вчилися визначати _______________ прикметника __________. Частина мови, яка допомагала нам це робити _________ . Прикметник завжди стоїть у тому самому ________ що і _________.

Номер слайду 18

Домашнє завдання: Вправа 225, стор.114 Повторити правило визначення відмінка прикметників

Номер слайду 19

ДЯКУЮ ЗА РОБОТУ НА УРОЦІ!

ppt
Додано
17 березня 2019
Переглядів
7045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку