Сім порад, як покращити стрибки та розвиток сили м’язів ніг для поліпшення стрибка 10 порад.

Про матеріал
Практикуйте свій максимальний стрибок Якщо ви хочете, щоб стрибати вище, стрибайте вище. Включіть деякий час, щоб практикувати максимальний стрибок. Працюйте над вашою формою, враховуючи свій потенціал до стрибка, руху рук та техніки безпечної посадки. Пам'ятайте, що стрибки - це висока активність. Обов'язково віддай своє тіло відпочинком між жорсткими тренуваннями, щоб ваші м'язи мали час відремонтувати і будувати, перш ніж кидати виклик їм знову. Розвивати стрибок краще менше, але часто. Використуйте сім порад, як покращити стрибки та розвиток сили м’язів ніг для поліпшення стрибка 10 порад на заняття з фізкультури, хореографії, акробатики, гімнастики
Перегляд файлу

Сім порад, як покращити стрибки

 Практикуйте свій максимальний стрибок Якщо ви хочете, щоб стрибати вище, стрибайте вище. Включіть деякий час, щоб практикувати максимальний стрибок. Працюйте над вашою формою, враховуючи свій потенціал до стрибка, руху рук та техніки безпечної посадки.

Пам'ятайте, що стрибки - це висока активність.  Обов'язково віддай своє тіло відпочинком між жорсткими тренуваннями, щоб ваші м'язи мали час відремонтувати і будувати, перш ніж кидати виклик їм знову. Розвивати стрибок краще менше, але часто.

1. Стрейчінг

Якщо людина не може сісти на шпагат на підлозі, вона не зробить це в повітрі. Потрібно забезпечити гарну, правильну розтяжку.

2. Гранд пліє

Чим глибше танцюрист присяде, тим у нього буде більше сил, щоб відштовхнутися.

3. Сила

Сила поштовху повинна дати змогу відштовхнутися максимально сильно для здійснення в польоті необхідної фігури та можливості затриматися в цій позі як можна довше.

4. Руки

Руки повинні особливо плавно та мяко переміщатися в певних положеннях, а не напружуватися або бовтатися навколо тіла.

5. Погляд

Погляд вгору не тільки дасть можливість людині стрибнути вище, а й зробити більш красивий стрибок.

6. Дихання під час стрибка

Якщо танцюрист зробить глибокий вдих на вершині траєкторії стрибка, то може скластися враження, що він пиряє в повітрі.

7. Контролювати приземлення

Мета приземлення полягає в тому, щоб торкнутися підлоги якомога тихіше й мякше.

При виконанні вправ зі стрибками необхідно памятати: приземлятися потрібно на носок і обовязково ставити пяту; амортизувати приземлення колінами (ні в якому разі не приземлятися на прямі ноги); поштовх повинен здійснюватися за принципом «releve».

Розвиток сили м’язів ніг 10 порад.

Спеціально-допоміжні вправи – це вправи, які дозволяють локалізувати розвиток сили і швидкості окремих специфічних м’язових груп. З багатьох стрибкових вправ найбільш ефективними можна враховувати зістрибування з одночасним (миттєвим) вистрибуванням вгору або на яке-небудь підвищення (наприклад, гімнастичну лаву). Ці вправи під час зіскоку вниз створюють за рахунок поступаючого характеру рухи в подоланні ваги тіла більшу реакцію опори, яка служе миттєвим подразником і викликає відповідну реакцію – рух характеру за рахунок миттєвого скорочення м’язів рухового апарату, який забезпечує стрибок вгору.

Можна привести де-які вправи для розвитку сили м’язів ніг:

1.Присідання на одній та двох ногах.

2.Стрибки в полуприсіді та в повному присіді.

3.Підскоки на скакалці на одній та двох ногах.

4.Біг з високим підніманням стегна.

5.Стрибки на одній нозі з високим підніманням стегна.

6.Стрибки з місця в довжину та в висоту.

7.Стрибки на сходах вгору на одній та двох ногах.

8.Стрибки з місця та з розбігу з торканням предметів, які підвішені на максимальній висоті.

 9.Присідання з вистрибуванням.

10. Біг та стрибки на піску. Поряд з силою ніг стрибок потребує постійну роботу над швидкістю.

Класифікація опорних стрибків

Стрибки прямого типу – найбільш старий тип вправ. Це можуть бути як самі елементарні вправи для новачка (стрибок ноги нарізно через козла), так і набагато більш складні й важкі стрибки з елементами «льоту». Визначальна структурно-технічна особливість вправ цього типу – зміна напрямку обертання тіла при відштовхуванні руками (з контробертанням); це істотно ускладнює труднощі виконання другої польотної фази. Це, наприклад, гладкий стрибок льотом, стрибок льотом з поворотом на 360° або дотепер нереалізований, але здійсненний стрибок льотом й сальто назад.

Стрибки типу простих переворотів широко відомі. Колись вони були основним матеріалом гімнастів старших розрядів, а нині є важливим елементом базової стрибкової підготовки. Це, перевороти без поворотів, стрибки з поворотами на 180°, що грають роль не стільки ускладнюючих рухів, скільки рухів для зміни орієнтації тіла щодо опори. Наприклад: переворот уперед прогнувшись, згинаючись-розгинаючись, переворот уперед з поворотом навкруги в обох польотних фазах і ін. 26

Стрибки типу «переворот – пірует» розвивають прості перевороти за рахунок ускладнення повороту в другій польотній фазі. Наприклад, переворот уперед з поворотом на 360°, на 720°.

Стрибки типу «пірует – переворот» характерні переносом основних труднощів на першу польотну фазу, де виконується складний поворот. Наприклад, наскок з поворотом на 360° на руки — переворот уперед.

 Стрибки типу «переворот – сальто вперед» – визначальний тип сучасних опорних стрибків у майстрів. Базовим стрибком цього типу варто вважати переворот і сальто вперед у напівугрупованні, хоча багато майстрів зараз володіють і обертанням у прогнутому положенні.

 Стрибки типу «переворот – сальто боком» досить рідкі, але цікаві. Можлива форма стрибків боком, коли вже наскок на місток робиться у формі перевороту боком. Можливі й бічні стрибки з ускладнюючими поворотами. Стрибки типу «цукахара» стали однієї із самих популярних форм. Спортсмен насртибує на руки з повним поворотом навкруги й далі виконує курбетне відштовхування зі згинанням тіла й подальшим обертанням назад у польоті. На цій основі можливі різні ефектні ускладнення – сальто назад з поворотами, подвійні сальто назад і ін.

Стрибки типу «сальто – переворот» практично ще не освоєні. В наш час можлива модернізована форма таких стрибків – з наскоком на місток переворотом уперед; у цьому випадку розтягнуте положення тіла на містку сприяє могутнішому виконанню сальто вперед.

Стрибки «рондатового» типу. Виконавши рондат на місток, гімнаст йде з нього спиною на снаряд і в найпростішому випадку попадає на руки як після наскоку в «цукахарі». Тому й всі інші дії в таких стрибках такі ж, як в «цукахарі», притім у досить сприятливих умовах.

Комбіновані стрибки – це вправи, у яких биомеханично коректним образом з'єднуються структурно-технічні компоненти стрибків, раніше віднесених нами до інших типів.

 

Правила безпечної поведінки на заняттях з гімнастики

Gymnastics : Woman practicing yoga, stand on shoulders

  •  всі речі, які можуть призвести до травм, залишають у роздягальні.
  • на початку занять виконуй  розминку. Це допоможе краще засвоювати вправи й запобігти травмам.
  • займайся на гімнастичних приладах тільки під наглядом педагога;
  • слідкуй за тим, щоб у місцях зіскоків були укладені гімнастичні мати  та щоб їхня поверхня була рівною;
  • виконуй складні стрибки зі страхуванням;
  •  слідкуй за тим, щоб поверхня перекладини завжди була гладкою.
  • приземлення має бути м’яким,  з поступовим присіданням. Не приземляйся на руки, щоб не травмуватися.

 

 

doc
Додано
23 травня 2020
Переглядів
1958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку