Скажімо доброчесності «ТАК!»

Про матеріал
Виховний захід до дня доброчесності. Доброчесність —  це вибір людини  діяти гідно та правильно навіть тоді, коли  ніхто не бачить.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Скажімо доброчесності«ТАК!»

Номер слайду 2

Доброчесність —  це вибір людини  діяти гідно  та правильно  навіть тоді, коли  ніхто не бачить.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Ситуація 1 У Павловій родині є правило: «Коли приходиш із вулиці — одразу мий руки з милом!». Утім, одного разу,  коли мама не бачила, хлопчик лише на секудну підставив руки під струмінь, потім обтер краплі рушником —  і мерщій до столу смакувати пиріжками з капустою.

Номер слайду 15

Будь-яка поведінка має наслідки. Цього разу Павло зробив недоброчесний вибір.

Номер слайду 16

Ситуація 2«Діти разом граються на майданчику, аж раптом Марко падає в калюжу. Надійка та Роман одразу ж заходяться сміхом: «Оце так хлюпнуло!». Данилко мовчки допомагає другові підвестися, а Софійка подає серветки витерти бруд»

Номер слайду 17

Запитання для обговорення*Чи траплялося подібне з вами? *Пригадайте, як ви почувалися, коли хтось виявляв до вас співчуття й турбувався про вас.  *Чи ви самі помічаєте ситуації, коли хтось потребує допомоги або підтримки? *Що робити в таких ситуаціях? Що ви відчуваєте за цих обставин?

Номер слайду 18

Бути доброчесним — це також означає  бути людяним, тобто розуміти емоції  інших людей, співпереживати їм та діяти  так, щоби допомогти й підтримати їх.

Номер слайду 19

Ситуація 3 «Четвертокласники домовилися в суботу разом пограти у футбол. Миколка запропонував принести м’яч. У визначений час усі зібралися на стадіоні, а Миколка не прийшов»

Номер слайду 20

Запитання для обговорення *Яку відповідальність узяв на себе Миколка? *Як гадаєш, чому Миколка не виконав обіцянки? Що відчували діти? *Які обставини могли завадити Миколці прийти на зустріч? Які могли залежати від нього, а які — ні? *Що він міг зробити, аби не підвести друзів? * Чи вас колись хтось підводив? Що ви тоді відчували?

Номер слайду 21

Якщо ти хочеш бути доброчесним,  намагайся дотримувати слова та будь  відповідальним: щось обіцяєш виконуй,  дієш — думай про наслідки власних дій. 

Номер слайду 22

Ситуація 5 Як ти вчиниш, якщо тобі раптом закортіло послухати гучну музику, а на годиннику вже 21:00?

Номер слайду 23

*Я хочу слухати гучну музику, але не хочу, щоби мене насварили.* Я хочу слухати гучну музику, але мої рідні хочуть спати. *Я хочу слухати гучну музику й хочу бути частиною спільноти, тому маю дотримуватися правила: не слухати гучну музику після 21:00

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Як вчинити: так, як хочеться, чи так, як треба?Навчися робити вибір на користь доброчесності.

Номер слайду 26

Номер слайду 27

У світі, де панує доброчесність, можна: Жити спокійно і комфортно. Отримувати допомогу, коли вона потрібна. Очікувати, що все зроблено якнайкраще. Знати, що всі дотримуються правил. Почуватися захищеними

pptx
Додано
26 квітня 2023
Переглядів
432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку