Славнозвісні Олімпійські ігри

Про матеріал
*Історія Олімпійських ігор *Вікторина Славнозвісні Олімпійські ігри на честь Зевса зародилися ще в Стародавній Греції. І проводилися з 776 року до нашої ери. Кожні чотири роки у місті Олімпія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олімпійський урокІсторія Олімпійських ігор. Вікторина. Фіз.хвилинка

Номер слайду 2

Історія розвитку олімпійських ігорІсторія розвитку олімпійських ігор. Славнозвісні Олімпійські ігри на честь Зевса зародилися ще в Стародавній Греції. І проводилися з 776 року до нашої ери. Кожні чотири роки у місті Олімпія. Спортивні змагання мали настільки грандіозний успіх та велике значення для тогочасного суспільства, що на час Олімпійських змагань припинялися всі війни і встановлювався мир - Священне перемир’я.

Номер слайду 3

З усіх міст до Олімпії валив люд: хто-верхи, а де хто плив кораблем за три дев'ять земель , аби лиш одним оком глянути на величних грецьких атлетів. Навколо міста виростали цілі наметові містечка. Щоб поспостерігати за спортсменами, глядачі вщент рівняли схили пагорбів навколо долини річки Алфей. На той час олімпійців називали ОЛІМПІОНІКИ. Переможцям вручався лавровий вінок та пальмова гілка. Вони мали багато привелегій.

Номер слайду 4

Цікаво те , що жінок до змагань не допускали під страхом смертної кари. Відважні олімпійці змагалися з бігу, кулачного бою (переможцем якого одного разу став Піфагор). Стрибків , кидання спису. Проте найбільш небезпечним були перегони колісниць. Ви не повірите, але переможцем вважався володар коня, а не візник сам.

Номер слайду 5

Сучасні Олімпійські ігри проводяться з 1896 року раз на 4 роки. Ініціатором був французький барон П'єр де Кубертен. З 1924 року запровадили зимові Олімпійські ігри. Нині символом і емблемою ігор є п'ять кілець, переплетених між собою, що символізують єднання п'яти континентів. Олімпійський девіз став – «швидше, вище, сильніше». На відкритті кожної Олімпіади піднімають прапор - біле полотнище з емблемою (олімпійськими кільцями). Протягом усіх ігор горить олімпійський вогонь, який до місця проведення щоразу привозять з Олімпії.Європа. Африка. Америка. Азія. Австралія

Номер слайду 6

Зима 2010, Ванкувер

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Що зайве?Футбол. Дзюдо. Волейбол. Баскетбол. Воротар. Нападник. Суддя. Захисник. Бруси. М'яч Стрічка. Обруч Сумо. Плавання. Карате. Самбо

pptx
Додано
7 березня 2023
Переглядів
259
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку