"Сніжки". Інтерактивна логопедична вправа

Про матеріал
Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.
Перегляд файлу

«Сніжки» Інтерактивна логопедична вправа

Інтерактивна вправа із циклу «Логопедичні заняття для дітей дошкільного віку» проводяться в ігровій формі, використовуючи дидактичний матеріал. Вправа   допомагає виявити порушення мови у малюків, які підлягають корекції за допомогою наших логопедичних занять.

Мета: розвиток пам’яті, збагачення активного словника.

Обладнання:  картинки із зображенням сніжок, на зворотному боці яких наклеєні різні картинки.

Хід вправи: Добрий день, дітки! Скажіть, а в які ігри ви любите грати взимку?( Діти відповідають). Я також дуже люблю зиму і моя  подружка Вєрта також, вона до речі прийшла до нас за допомогою. Так от, грати вона любить, а ось ліпити сніжки - ні.

Вєрта:  Це правда, для мене це довго, нудно. Я до вас чому і звернулася, щоб ви допомогли мені наліпити цілу купу сніжків.

Логопед: Ну, що ж, дітки, давайте покажемо Вєрті, що це весело і цікаво. Зараз все поясню. Вам потрібно по черзі, взяти папірець для сніжки і назвати голосно, що зображено на картинці , яку я показую.

Якщо ви називаєте її правильно, без помилок - то ми ліпимо сніжку і даємо Вєрті, а якщо була допущена помилка – ми її виправляємо, але сніжку відкладаємо в короб. А потім порахуємо, скільки ж сніжок ми зліпили.

Приклад слів:

Шишка

Барабан

Сопілка

Футболка

Рація

Яблуко

Кішка

Апельсин

Вікно

Гусак та інші.

Вєрта: «Ого, я навіть уявити не могла, що це так цікаво! Не буду гаяти часу, побіжу навчу Файєра. Дякую вам, малята, до зустрічі!»

Логопед: Ми з вами зробили ще одну добу справу, показали Вєрті, як весело і з користю проводити час.

Рефлексія : А завершимо наше заняття - висновком.  Перед вами стоять стаканчики двох кольорів і палички. Якщо вам все вдалося - берете паличку і ставите в рожевий стаканчик, а кому  було не зрозуміло або важко - то ставите в стаканчик синього кольору.

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
419
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку