Спілкування та його роль у житті людини

Про матеріал
Презентація на основі підручника Етика 5 клас Людмила Давидюк, Анжела Мельник.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СПІЛКУВАННЯ ТА ЙОГО РОЛЬ У ЖИТТІ ЛЮДИНИНайбільша розкіш —це розкіш людського спілкування. Антуан де Сент-Екзюпері

Номер слайду 2

ЧОМУ СПІЛКУВАННЯ ВАЖЛИВЕ ДЛЯ ЛЮДИНИ?

Номер слайду 3

Проаналізуй кластер «Функції спілкування». Поясни, як ти розумієш кожну функцію. Наведи приклади реалізації кожної функціїіз власного досвіду спілкування.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Прочитай фрагмент вірша Тараса Шевченка. Ну що б, здавалося, слова…Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива,Як їх почує!..

Номер слайду 6

Загадка. З добром скажу — солодке, зі злом скажу — гірке.

Номер слайду 7

ЯК СПІЛКУВАННЯ ВПЛИВАЄ НА ЗДОРОВ’Я,безпеку і добробут людини?До мудреця прийшов один чоловік і сказав:— Підкажи мені, як відкриваються ворота в пекло, а як відкриваються ворота в рай. Старий подивився на чоловіка, а потім розсміявся:— Хіба ти чоловік? Ти — хвіст собачий!Злобою блиснули очі чоловіка. Він замахнувся на старого…Але мудрець не злякався і спокійно сказав:— Ось так відкриваються ворота в пекло!Чоловік зрозумів, що зробив дурість, і став вибачатися:— Пробачте мені, я погарячкував, не зрозумів я відразу твоєїмудрості.— А так відкриваються ворота до раю, — сказав мудрець.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Як ти думаєш, при неформальному спілкуванні більше інформації передається вербальними чи невербальними засобами? Поясни чому. Прочитай текст. Перевір, чи справдилися твої передбачення. ЦІКАВИНКА

Номер слайду 11

Сучасні науковці, фахівці з питань спілкування, стверджують, що за допомогою слів при неформальному спілкуванні передається всього 7 % інформації, тоді як інтонацією — 38 %,а за допомогою міміки, жестів і поз — 55 %

Номер слайду 12

Розглянь малюнки. Чи відомі тобі ці жести? Поясни значення кожного з них. Які з цих жестів ти використовуєш у повсякденномуспілкуванні? З якою метою?

Номер слайду 13

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
29 жовтня 2023
Переглядів
970
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку