Спортиний захід " Ми обираємо спорт "

Про матеріал
Одне з важливих завдань сучасної школи – виховати фізично, морально, соціально, духовно здорову людину. Адже стан здоров’я населення України свідчить про існування реальної загрози вимирання нації. Справедливими є слова: "Гроші втратив – нічого не втратив, час втратив – багато втратив, здоров’я втратив – все втратив". Чи інше: "здоров’я – це ще не все, а все інше без нього – ніщо".
Перегляд файлу

C:\Users\Игорь\Desktop\P5070136.JPG

Вчитель початкових класів

Шевченківської ЗОШ I-III ступенів №2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

    

D:\Users\Igor\Downloads\nxUEEnSKCZm.jpg

 

                   МИ ВИБИРАЄМО СПОРТ !!!

Учитель . Доброго здоров я , доброго вам дня.

Хай вам ясно сонце світить у вікно щодня.

Хай сміється мирне небо і дивує світ.

А Земля нехай дарує вам барвистий цвіт.

Бо здоров я, в світі головне.

А здоровий і веселий — щастя  не мине!

Учень. Гостей наших радо усіх зустрічаєм,

Для них привітання від класу ми маєм,

Ми хочемо, щоб ви всі щасливі були,

Щоб діточки ваші здорові росли,

Щоб смуток і горе назавжди пішли.

Учитель. Всім відомо, що приємно бути здоровим. То щоб мати міцне здоров я, ми маємо займатися спортом.   

 

C:\Users\DNA User\Desktop\мама школа\P121012_1115.jpg

Заняття спортом корисні для розвитку і зростання дитини, він укріплює кістки, покращує фізичне самопочуття шляхом зміцнення серцево-судинної і легеневої системи, допомагає дитині краще володіти своїм тілом і попереджає надлишкову вагу.
Спорт також прекрасний інструмент соціалізації, він випрацьовує концентрацію, терпіння, дисципліну. Відвідування спортивного клубу також чудовий спосіб завести нових друзів. Нарешті спорт може позитивно вплинути на характер дитини, боязкі будуть завойовувати довіру і самовиражатися в командних видах спорту, а нервові діти будуть вчитися концентрації в одиночних видах спорту.

Однак для того, щоб дитина не ставилася до спорту як до обов’язку, а отримувала від нього задоволення слід дотримуватися кількох правил.

1. Спорт в першу чергу відноситься до особистого простору дитини, тому можна лише стимулювати її до заняття спортом, а не змушувати.
2. У дітей, біль не повинна супроводжувати заняття спортом, тренування повинні бути адаптовані до фізичних можливостей дитини.
3. У завантаженому графіку дитини спорт повинен зайняти своє гідне місце, все повинно бути збалансовано, спорт не повинен порушувати загальну рівновагу дитини.
4. Нарешті спорт повинен бути безпечним для дитини, тренування повинні проходити в оточенні компетентних людей.

У якому віці діти можуть займатися спортом?
Нервовий і моторний розвиток дитини повинні бути прийняті до уваги у спортивній практиці.
З 2-7 років можна запропонувати дитячий спорт. Мета дитячого спорту (дитячий тренажерний зал, дитяче дзюдо) стимулювання рухових навичок відповідно до розвитку дитини. З 6-8 років, коли дитина вже окріпла вона може обрати вид спорту на свій смак. Починаючи з 8 років можна переходити до змагань.
Як приклад дитина може починати кататися на ковзанах з 3 років, плавати і кататися на лижах з 3-4, східними єдиноборствами з 4, баскетбол, футбол з 5, катання на конях з 5-6. Це якщо говорити про найрозповсюдженіші види спорту.

 

C:\Users\DNA User\Desktop\мама школа\P121012_1055.jpg

 

Учень. О спорт, о спорт.

Це просто клас!!!

Дружіть із ним завжди.

Здоров я, юність, силу дасть

І творчої снаги.

Щодня бігом ви займайтесь,

Ще й водою обливайтесь.

Збереже це від всіх бід,

Жити будете сто літ.

 

Лиш прокинувсь – уставай,

Ліні волі не давай,

Хто починає день з зарядки,

У того справи всі в порядку!

Лиш один рецепт на світі

Всім – усім підходить дітям.

Коли спорт полюбиш –

Сильним, спритним будеш.

 

Всім відомо: це чудово,

Коли кожен з нас здоровий,

Тільки треба знати ,

Як здоровим стати.

Спорт – ура !!!

Футбол, хокей, весела гра

Лунає скрізь: «Фізкульт – ура!».

У ритмі стукотять серця,

Хто з спортом на «ти»,

В житті досягне він мети,

Бо в спорті – міць та сила

І для душі, й для тіла.

 

Бути спортивним я всім бажаю,

Форму  фізичну мати таку,

Щоб було боязко і ворогу!

Щоб легко всі справи у вас вирішались,

І сила завжди у вас залишалась.

Ви впевнено б йшли до своєї мети,

І своє здоров я завжди берегли!!!

 

Щоб росли ми вмілими,

Сильними, сміливими,

Покажемо, які ми вправні,

Дружно виконаємо вправи.

C:\Users\DNA User\Desktop\мама школа\P121012_1056.jpg

                              Комплекс вправ з м'ячем

1. І.П. - Стоячи, ноги на ширині плечей, руки випрямлені, м'яч затиснутий в руках. На "раз" - нахиліться вперед, підтягуючи руки з м'ячем до грудей, одночасно зробіть випад правою ногою вбік-назад. На "два" - поверніться в і.п. Повторіть вправу з іншої ноги 20-30 разів. Вправа розвиває м'язи плечового пояса, стегон і преса.

2. І.П. - Стоячи, ноги на ширині плечей, м'яч в руках на рівні грудей. Зробіть випад правою ногою вперед, одночасно виконуючи скручування тулуба вправо. Поверніться в і.п. Повторіть вправу з випадом лівої ноги і скручування тулуба вліво 30-40 разів. Дана вправа добре розвиває м'язи передньої і задньої поверхонь стегна, косі м'язи талії.

 

3. І.П. - Стоячи, ноги дещо розставлені. Затисніть М'яч між гомілок. Виконайте 10-20 стрибків. Вправа зміцнює литкові м'язи, допомагає зробити ноги і стегна більш стрункими.

 

4. Варіант попередньої вправи: затисніть м'яч між ніг і встаньте на шкарпетки. Повертайте коліна вправо і вліво, намагаючись не втратити м'яч. Виконуйте вправу, то прискорюючи, то уповільнюючи темп.

 

5. І.П. - Сидячи, ноги зігнуті в колінах, стопи міцно впираються в підлогу, руки тримають м'яч на рівні грудей. Злегка відкиньте корпус назад, повертаючи його то вліво, то вправо, не віднімаючи м'яча від грудей. Повторіть вправу 5-10 разів. Вправа зміцнює м'язи спини і преса.

 

6. І.П. - Встаньте на коліна, ноги злегка розставлені. Однією рукою упріться в підлогу, кисть іншої руки, зігнутою у лікті, покладіть на важкий м'яч. Вправа виконується з напругою преса. Згинайте руки в ліктях і опускайте пряме тіло на підлогу. Відштовхніться руками і прийміть і.п. Після 10-15 повторів перекладіть м'яч під іншу руку. Вправа розвиває м'язи грудей і трицепси.

C:\Users\DNA User\Desktop\мама школа\P121012_1041.jpg

7. І.П. - Лежачи, м'яч біля грудей. Підніміть зігнуті в колінах ноги так, щоб ікри були паралельні підлозі. "Відірвіть" голову і плечі від підлоги. На видиху поверніть корпус вліво (правий лікоть назустріч лівого коліна), одночасно випрямляючи праву ногу під кутом 45 ° до підлоги. Зробіть вдих і на видиху поверніться в і.п. Повторіть вправу в іншу сторону. Вправа добре тренує косі м'язи талії.

 

8. Крім м'яча для виконання цієї вправи вам знадобиться низька лава (на кшталт дошки для степ-аеробіки). І.П. - М'яч на рівні грудей, ліва нога на узвишші, права - на підлозі з опорою на носок. Відштовхніться і підстрибніть, витягаючи руки з м'ячем над головою. У стрибку поміняйте ноги і приземлитеся правою ногою на підвищення, а лівою - на підлогу (м'яч знову на рівні грудей). Прес постійно тримаєте в напрузі. Вправа добре розвиває м'язи сідниць, квадрицепси, підколінні сухожилля і ікри.

 

9. І.П. - Встаньте прямо, ноги дещо розставлені. Руки з м'ячем утяжеленним витягнуті паралельно підлозі. Прес напружений. Лівою ногою зробіть широкий крок вперед так, щоб коліно виявилося точно над ступень, а праве коліно майже стосувалося статі. Затримайтеся в такому положенні і розгорніть корпус вліво (стегна і ноги нерухомі, прямі руки з м'ячем тягнуться вперед). Поверніться в і.п. Виконайте вправу в іншу сторону. Вправа добре для сідничних м'язів, квадрицепсов і литок.

 

Пісня: «Із спортом ми дружили»

 

 

 

Вправи з м'ячем для фітнесуВправи з м’ячем для фітнесу

Вправи з м’ячем, як у якості лікувальної гімнастики, так і для схуднення, виконують не рідше трьох разів на тиждень. Регулярність занять у цьому виді тренувань, як, втім, і у всіх інших, дуже важлива. Але якраз з цим проблем і не передбачається — м’яч не дасть вам про нього забути. Яскравий і такий по-дитячому веселий куля недовго буде спокусливо і заклично стоят в кутку — так і захочеться на нього хоча б просто сісти! Це практично повноцінні вправи з м’ячем . Адже навіть просто сидіти прямо на м’ячі і утримувати рівновагу — це вже робота для багатьох груп м’язів! Саме нестійкість поверхні м’яча і робить цей вид  унікальним — вона збільшує навантаження, розвиває координацію рухів і тренує вестибулярний апарат

Прийнято вважати перший комплекс скоріше спрямованим на силове навантаження, в той час як другий більше позиціонують як вправи з м’ячем .Тренінг з медбол нагадує звичайну тренування з навантаженням у вигляді м’яча і гарний як всім відомої гімнастики. По суті, це ті ж нахили, махи руками, ногами та інші широко відомі вправи, але виконувані з м’ячем. Очевидна перевага медбол — це його розмір: для м’яча не потрібно багато місця, його легко можна переносити куди завгодно.Але нас все-таки більше цікавить другий різновид комплексів вправ з м’ячем  Виконувати присідання і нахили можна так само успішно і з великим, але легким м’ячем, а яскравий ошатний кулю в кутку кімнати тільки підніме настрій!

Перед тим як виконувати вправи з великим м’ячем, переконайтеся, що він підходить вам за розміром за таблицею на його упаковці. Там же вказується і максимальний діаметр м’яча. Досить просто не надувати його більше зазначеного виробником розміру, щоб уникнути розриву фітболу прямо посеред виконання вправ на великому м’ячі.

Комплекс вправ з фітнес м’ячем

Хороший комплекс для занять з фітболом повинен починатися з розминки і містити вправи з м’ячем і на м’ячі для живота, стегон, спини і ніг. Це нескладно, оскільки через пружинисті і нестійкості будь-яку вправу з фітболом направлено на утримання рівноваги і, отже, задіює широку групу м’язів.

Отже, кілька вправ на м’ячі для преса і сідниць:

  • У положенні лежачи на фітбол, упираючись руками в підлогу, піднімайте вгору зігнуту в коліні ногу. Виконуйте вправу кожною ногою 10 разів.
  • Упріться ногами в підлогу і підніміть руки вгору, намагаючись утримати рівновагу як можна довше.
  • У положенні лежачи на фітбол, упираючись руками в підлогу, піднімайте вгору обидві зігнуті в коліні ноги. Виконуйте вправу 10 разів. Спробуйте виконати перекати вперед-назад, вліво-вправо, стежачи за рівновагою.
  • У положенні сидячи на фітбол, упріться зігнутими в колінах ногами в підлогу, а руками зіпріться про фітбол ззаду. Опускайте і піднімайте ногу від 10 до 20 разів. Поміняйте ногу.
  • У цій же позиції, згинаючи ногу, піднімайте її до грудей і опускайте. Виконайте вправу кожною ногою 10 разів.

Дуже багато вправи на м’ячі для преса є простою адаптацією загальновідомих вправ саме до цього виду тренування. Так, наприклад, лежачи спиною на фітбол і впираючись ногами в підлогу можна піднімати верхню частину тулуба. За таким же принципом виконується подібне вправу, але вже лежачи на животі.

Для тренування бічних м’язів живота достатньо стати на коліна збоку м’яча, спертися об нього своїм боком, розташувавши руку на фітбол, і виконувати нахили убік.

Дуже ефективна група вправ з м’ячем для ніг

Лежачи на спині і затиснувши фітбол ногами, піднімайте його вгору спочатку тільки за рахунок розгинання колін, а потім на випрямлених ногах. Виконуйте перекати з м’ячем. Сядьте на підлогу і, затиснувши фітбол між ніг коліньми або стопами, постарайтеся його підняти і утримати становище як можна довше. А один з найефективніших вправ з м’ячем для фітнесу — це передача м’яча з ніг до рук і навпаки.Існує маса готових комплексів вправ з м’ячем для фітнесу для різного рівня початкової підготовки, різної інтенсивності і спрямованості. Є спеціально розроблені тренінги навіть для вагітних і малюків. Вибирайте те, що вам до душі і веселий, яскравий м’яч не дасть вам втратити форму і життєвий тонус.

 

 

docx
Додано
25 лютого 2020
Переглядів
691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку