Спортивний батл «Сильні Vs Спритні»

Про матеріал
Розробка спортивної години покликана мотивувати дітей до занять спортом, сприяє організації цікавого та корисного дозвілля, навчає взаємодії в команді та згуртовує дитячий колектив.
Перегляд файлу

Спортивний батл «Сильні Vs Спритні»

Мета: навчати дітей працювати в команді; розвивати швидкість реакцій та координацію рухів; виховувати взаєморозуміння; прищеплювати школярам любов до заняття спортом.

Обладнання: спортивний інвентар, м’ячі, кеглі, матеріали для вболівальників.

Хід заняття:

  1. Підготовча частина.
  1. Організаційний момент.
  • Клас, в одну шеренгу шикуйсь!
  1. Повідомлення теми та мети заняття.
  • Діти, сьогодні наше заняття буде проходити у незвичайній формі. У нас буде батл між двома командами «Сильні» та «Спритні», якщо чесно, то мені і самій дуже цікаво, хто ж переможе. У веселих естафетах ми продемонструємо всі свої найкращі сторони, поміряємося силою, а найкращі отримають «кубок» переможців.

11. Основна частина.

- Клас, на 1-2 розрахуйсь! Перші номери залишаються на місці, другі – роблять 3 кроки  вперед… Клас, ліво-руч! Зімкнулися до направляючих! У вас є 5 секунд, щоб назвати капітана вашої команди. І так, перша команда «Сильні» і капітан у них…. Друга команда «Спритні» за капітана мають…

1 Конкурс «Хто швидше?»

Перші учні у колонах мають в руках м’яч. За сигналом вони починають бігти до стійки на відстані 5 м від лінії старту. Оббігши стійку бігом повертаються назад і передають м’яч наступному учасникові. Перемагає команда гравці, якої швидше впораються із завданням.

2 Конкурс «Стрибунці»

Учасники по черзі затискають м’яч між колінами і стрибають на двох ногах до позначки 5 м, обходять кеглю навколо і повертаються назад так само.  Передаємо естафету наступному учаснику оплеском у долоні. Перемагає команда, яка швидше і правильніше виконає завдання.

3 Конкурс «Ціль»

Перший учасник за сигналом бере до рук м’яча і котить його по підлозі таким чином, щоб він влучив у ціль, яка розташована на відстані 5 м, нам необхідно збити кеглю, потім передаємо естафету далі. Перемагає команда, яка матиме більшу кількість вдалих кидків.

4 Коннкурс «Струмочок»

Дві команди одночасно, по сигналу, починають передавати м’ячі назад, між ногами, наступному учаснику. Коли він дійде до кінця – учасники піднімають руки над головою і передають м’яч на початок колони. Переможе та команда, яка виконає завдання першою.

 5 Конкурс «Слухняний м’ячик»

Завдання кожної команди обвести м’ячиком стійку і повернутися назад. У кого м’яч не зовсім слухняний і вискакує з рук,  наздоганяємо його і продовжуємо з того місця, де зупинилися. Переможе та команда, яка впорається першою.

6 Конкурс «Мавпочки»

За командою гравці починають котити м’яч по підлозі до кеглі, роблять коло навколо неї і таким же чином повертаються до своєї команди, щоб передати естафету. Переможуть найшвидші.

7 Конкурс «Естафета друзів»

Гравці розбиваються на пари. Перша пара затискає м’яч між головами і так рухається до кеглі, роблять коло і повертаються назад, щоб передати м’яч наступній парі. Переможе команда, яка виконає завдання не тільки швидко, але й технічно правильно.

111. Заключна частина.

1. Підведення підсумків.

- Обидві команди молодці і старалися з останніх сил, але змагання є змаганням…

І в нашому батлі  перемогу здобуває команда …. , сьогодні фортуна була на їхньому боці. Вручаємо учасникам цей кубок і бажаємо їм, щоб це була не остання перемога на їхньому довгому життєвому шляху. А переможеним радимо не засмучуватися та бажаємо успіхів наступного разу. Ще раз вітаємо оплесками команду переможців!

 

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
23 листопада 2021
Переглядів
517
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку