Спортсмени воїни (до дня спорту)

Про матеріал
Матеріал для 5-7 класів до дня спорту чи до класної години про спортсменів у бойових діях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спортсмени воїни

Номер слайду 2

24 лютого 2022 року після масштабного вторгнення росії в Україну життя мільйонів людей розділилося на «до» і «після». Десятки тисяч тих українців водночас стали захисниками, волонтерами, бійцями духовного, інформаційного, кібер і ще безлічі фронтів. Не залишилися осторонь масштабної війни й українські спортсмени – дехто з атлетів має можливість виступати і підіймати наш прапор над усім світом, а інші взялися до зброї. Спробуємо назвати декого з тих, хто боронить Україну в складі сил спротиву, адже впевнені, що таких спортсменів набагато більше.

Номер слайду 3

Олександр Усик

Номер слайду 4

«Ви воюєте не з нашим урядом, не з нашою армією – ви воюєте з народом. Це ми тут вдома і не ми до вас прийшли. Це не ваша земля, треба звільняти, ми її звільнимо», – звертався Усик до росіян.

Номер слайду 5

 Василь Ломаченко34-річний Ломаченко, який наразі служить у територіальній обороні рідного Білгорода-Дністровського, не має намірів залишати Україну. Наразі відомо, що боксер відмовився від титульного поєдинку з абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі Джорджем Камбососом, поставивши кар'єру на паузу. Это изображение, автор: Неизвестный автор, лицензия: CC BY-SA

Номер слайду 6

Денис Берінчик Захищають рідну країну й інші боксери. Вступили в тероборону Максим Бурсак, Ігор Шевадзуцький,  Сергій Богачук, Андрій Котельник та Андрій Тишковець. Чемпіон WBO International у легкій вазі Денис Берінчик охороняє з автоматом спокій Києва.

Номер слайду 7

Віталій Кличко.«Батько вчив нас із братом, що це велика честь для будь-якого чоловіка – віддати життя, захищаючи свою країну. Тож ми не боїмося. Ніхто не хоче загинути, але це наш дім, наше рідне місто, наші сім’ї, наші діти. Ми захищаємо наших дітей, захищаємо майбутнє», – говорить Віталій Кличко.

Номер слайду 8

Анна Кривонос. Бойову зброю до рук узяла 24-річна біатлоністка збірної України, чемпіонка світу серед юніорів Анна Кривонос.

Номер слайду 9

Юрій Вернидуб«По-іншому вчинити я не зміг. Свій вибір зробив першого дня війни. Все буде добре. Ми переможемо. Україна – понад усе! Слава Україні! Смерть ворогам», – коментував Юрій Вернидуб.

Номер слайду 10

Євген ЄремєєвЄвген Єремєєв (праворуч) у теробороні Миколаєва 

Номер слайду 11

Ті, що змінили кросівки на берци. Юрій Кіщенко — багаторазовий чемпіон України з бігу на 800-1500 м, МСУ, військовий. Пішов на службу добровільно та не шкодує про свій вибір. Вважає, що спортсмени мають бути прикладом для багатьох, адже вони мають не тільки кращу фізичну підготовку, а й моральну витримку. Вірить, що війна закінчиться найближчим часом на користь України, але важливо не падати духом і виконувати свою роботу на всіх фронтах. Микола Нижник — олімпійський марафонець, МСМК, володар національних рекордів України, військовий. У перші дні війни перебував у Кенії, готуючись до змагань за власний кошт, але цілеспрямовано повернувся до України, адже стати на захист Батьківщини - це обов’язок кожного громадянина і є пріоритетом номер один для Миколи. 

Номер слайду 12

Олександр Мокляк — КМС, багаторазовий призер чемпіонатів України, масажист Збірної України, військовий. Спортсмен поділився, що відсутність сну і цілодобова робота — для нього не нове, додався лише боєкомплект. Навпаки, розуміння того, що він приносить користь своїй країні — мотивує та психологічно розраджує. Іван Лосєв — олімпійський скороход, МСМК, багаторазовий чемпіон України, учасник міжнародних змагань, військовий. Спочатку був шокований тим, що почалася війна, став думати, як убезпечити свою родину та рідне місто. Звичайно, найдієвіше зі зброєю в руках та в берцях. Тому, всі спортивні змагання відійшли на другий план, а найголовнішим став захист України.

Номер слайду 13

Це не повний перелік захисників зі стану спортсменів, адже кожен на своєму місці робить великий внесок спільну перемогу.

Номер слайду 14

Боксер Олександр Усик написав слова патріотичної пісні про Україну. Україна сл., Олександр Усик, муз., Василь Жадан, Виконує В Жаданhttps://www.youtube.com/watch?v=Sz. L9q. Fv7 Rj. M

pptx
Додано
27 березня 2023
Переглядів
522
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку