"Срібне століття російської поезії. О.Блок.,В.Маяковський.,Б.Пастернак

Про матеріал
Ознайомлення з новим періодом у розвитку літератури того часу. Доповнення з теорії літератури про основні напрямки розвитку літератури даної доби. Дослідження літературної творчості класиків російської літератури у 19 – 20 столітті. Їхні здобутки у галузі літератури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доповідь з предмету “Зарубіжна література “ на тему: “ Срібне століття російської поезії. О.Блок., В.Маяковський., Б.Пастернак. Викладач: Кравченко Валентин Миколайович. Міністерство освіти і науки України Скадовський аграрний фаховий коледж

Номер слайду 2

Кравченко Валентин Миколайович Викладач І категорії, куратор групи. З 6 квітня 2007 року працює викладачем в Скадовському коледжі ХДАЕУ. Викладає такі навчальні дисципліни, як “ Українська мова і література ” та “Зарубіжна література ”

Номер слайду 3

Тема заняття: Срібне століття російської поезії. О.Блок., В.Маяковський., В.Пастернак. Тривалість: 90 хв. Тип уроку, вид заняття: Комбіноване

Номер слайду 4

Мета заняття : Проаналізувати зі студентами розвиток літератури «Срібного століття російської поезії» на основі творчості видатних класиків російської літератури: Блока ,Маяковського ,Пастернака., розвивати вміння критично оцінювати погляди людей того часу ,виховувати в студентів прагнення висловлювати та аргументувати власну думку.

Номер слайду 5

Організація заняття: Знайомство зі студентами; Перевірка наявності студентів на занятті; Перевірка готовності аудиторії до заняття.

Номер слайду 6

Перевірка раніше набутих знань: Що ми вивчали на тому уроці? Який напрямок у літературі того часу розвивався? Назвіть основних класиків того часу? Назвіть основні твори цього періоду? Яку тему вони обирали для написання своїх творів? Якого автора ми вивчали на тому уроці?

Номер слайду 7

План заняття: 1.Основні відомості про “ Срібну добу російської поезії у 19 – 20 столітті ”. 2.Характеристика напрямків розвитку російської поезії цього періоду ”. 3.О. Блок ., В.Маяковський ., В.Постернак – “ золотий фонд ” російської класики у 19- 20 столітті. 4.Основні доробки цих письменників.

Номер слайду 8

Мотивація навчальної діяльності студентів Ознайомлення з новим періодом у розвитку літератури того часу. Доповнення з теорії літератури про основні напрямки розвитку літератури даної доби. Дослідження літературної творчості класиків російської літератури у 19 – 20 столітті. Їхні здобутки у галузі літератури.

Номер слайду 9

Актуалізація опорних знань студентів. 1.Короткі відомості про вивченні твори ( модернізм , постмодернізм , парадокс). 2.Короткі відомості про письменників попереднього періоду.

Номер слайду 10

Закріплення нових знань та умінь студентів. Розповідь про “ Золоту добу “ в російській поезії того часу. Історія розвитку в російській літературі основних напрямків та течій. Доповіді студентів про представників того часу. Декламування поезій письменників російської літератури у 19 – 20 столітті.

Номер слайду 11

Систематизація і закріплення набутих знань Про що ми говорили на уроці? Чому цей період називають “ Срібною добою ”? Назвіть провідні напрямки цього періоду? Коротко охарактеризуйте їх? Назвіть письменників цієї доби? Назвіть основні доробки цих письменників?

Номер слайду 12

Підведення підсумків заняття. Домашнє завдання. Заключна частина.

ppt
Додано
19 квітня 2021
Переглядів
382
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку