Старі казки на новий лад. Удосконалення навички письма. Виконання граматико-орфоепічних завдань. Вибіркове списування. Письмо по памяті (самадиктант).

Про матеріал
Презентація до уроку. Старі казки на новий лад. Удосконалення навички письма. Виконання граматико-орфоепічних завдань. Вибіркове списування. Письмо по пам'яті (самадиктант).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Старі казки на новий лад. Удосконалення навички письма. Виконання граматико-орфоепічних завдань. Вибіркове списування. Письмо по памяті (самадиктант).

Номер слайду 2

Робота у зошитіКаліграфічна хвилинка- Сьогодні на уроці ми потренуємося в красивому написанні великої і малої букви З, з, закріпимо вміння писати малі букви з петлею внизу у, д. З З З з з д у зз аз зу зду зку 27 квітня

Номер слайду 3

На другому рядку запиши речення про казку. Казку прочитав – розумним став. Робота у зошиті

Номер слайду 4

• Граматико-орфоепічна вправа. Розгляньте ілюстрацію. До якої вона казки? Назвіть усіх її героїв.

Номер слайду 5

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Ось рукавичка. Немає рукавички. Радий рукавичці. Знайшов рукавичку. Милуюся рукавичкою. Живу в рукавичці. - Послухайте, як вимовляються слова. Повторіть їх. Коли при зміні слова рукавичка не вимовлявся звук [ч]? (Дам рукави[ц:’і]. Живу в рукави[ц:’і].)- Пригадайте, що запитували звірі, підходячи до рукавички?– Хто, хто в рукави[ц:’і]?

Номер слайду 6

• Формування орфографічної навички. Ще раз перегляньте в букварі (с. 92) вірші про рукавичку. Знайдіть рядки, у яких говориться про те, де загубив дід рукавичку, де вона лежить. (В обох віршах – на узліссі.)Нагадайте, що таке узлісся? (Смуга дерев на краю лісу.) - Скільки складів у слові узлісся? Назвіть звуки третього складу.- Як вимовляється м’який приголосний [с:’]? (Подовжено.) Як треба це позначити на письмі? (Двома буквами сс.)- Яку «роботу» виконує у слові буква я? (Позначає голосний звук [а] і м’якість подовженого приголосного [с:’].)

Номер слайду 7

• Вибіркове списування.  Прочитайте прислів’я. Випишіть із них тільки ті слова, у яких двома однаковими буквами позначається подовжений м’який приголосний звук. З ручаїв – ріки, з книжок – знання. Книга – дзеркало життя. Читання – ось краще навчання. Знання, життя, читання, навчання

Номер слайду 8

Віднови прислів’я про казку. Чи знайоме воно вам?Післябукварик стор. 33

Номер слайду 9

• Письмо по пам’яті (самодиктант). Сьогодні ви будете диктувати собі самі. Що для цього потрібно знати і вміти? (Знати напам’ять слова, які треба собі диктувати.)Казки – джерело мудрості. Як пишеться перше слово в реченні? Який знак стоїть після нього?Який звук позначають букви дж у другому слові? Які букви стоять обабіч літери р? (Закон правопису ере.) Поділіть на склади третє слово.

Номер слайду 10

Перевір себе!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
1 травня 2023
Переглядів
614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку