Стаття про Комунальний заклад «Харківська санаторна школа № 11» Харківської обласної ради Директор - Віра Чубинська

Про матеріал
Комунальний заклад «Харківська санаторна школа № 11» Харківської обласної ради є навчально-виховним і лікувально-реабілітаційним закладом, що забезпечує поєднання загальноосвітньої підготовки обсягом державних вимог до освіти з тривалими фізичним та психоемоційним оздоровленням, лікуванням та реабілітацією учнів
Перегляд файлу

Стаття про Комунальний заклад

«Харківська санаторна школа
№ 11» Харківської обласної ради

Директор - Віра Чубинська

 

Комунальний заклад «Харківська санаторна школа № 11» Харківської обласної ради є навчально-виховним і лікувально-реабілітаційним закладом, що забезпечує поєднання загальноосвітньої підготовки обсягом державних вимог до освіти з тривалими фізичним та психоемоційним оздоровленням, лікуванням та реабілітацією учнів.


Форми і методи навчання в закладі спрямовані на психологічну корекцію особистості вихованця. Головною умовою збереження психічного здоров’я вихованців є організація навчально-виховного процесу, що сприяє розвиткові особистості дитини.

Лікувально-профілактичні та реабілітаційні заходи, що включають лікувальну фізкультуру, фізіотерапію, гідротерапію, масаж, педагогічну корекцію, проводяться тричі на тиждень і вносяться до розкладу уроків та режиму дня. Заходи також включають додатковий прийом лікарями (психіатром, педіатром), логопедичні заняття, заняття з психологічної корекції особистості. Педагогічну корекцію особистості дитини під час проведення лікувально-профілактичного та реабілітаційного комплексу процедур здійснюють педагогічні працівники з дітьми, вільними від лікувальних заходів.

Медичний комплекс закладу включає: 2 зали фізіотерапії зі спеціалізованим обладнанням – апарати «електросну», «ампліпульс», «апарат для гальванізації та електрофорезу», «ультрофіолетового опромінювання»; 1 залу гідропроцедур: ванни і «гідромасаж»; зала лікувальної фізкультури; кабінет масажу; ізолятор та 6 медичних кабінетів.


 

 

 

 


З метою розвитку особистості та самореалізації, вихованці закладу беруть участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів та різноманітних інтелектуальних, інтерактивних конкурсах: Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Т.Г. Шевченка, Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика, Міжнародному математичному конкурсі «Кенгуру», Всеукраїнському інтерактивному природничому конкурсі «Колосок»,  Всеукраїнській українознавчій грі «Соняшник», Всеукраїнському учнівському конкурсі юних суспільствознавців «Кришталева сова», Всеукраїнському конкурсі з англійської мови «Гринвіч», Всеукраїнському учнівському конкурсі юних істориків «Лелека», Всеукраїнському учнівському фізичному конкурсі «Левеня», Міському фестивалі художньої самодіяльності «Натхнення», обласному фестивалі дитячої творчості «Весняні посмішки».

Для психоемоційного становлення та розвитку творчого потенціалу вихованців у закладі працюють 14 гуртків за різними направленнями.

Для оптимізації та якісної організації навчально-виховного процесу у санаторній школі-інтернаті № 11 функціонують 20 навчальних кабінетів, серед них сучасний мультимедійний кабінет фізики, кабінет інформатики, 2 спортивні зали, лінгафонний кабінет іноземної мови, майстерні, бібліотека з читальним залом.

З метою формування активної громадянської позиції  у закладі функціонує орган учнівського самоврядування – держава «Співдружність», девізом якої є:

 

«Ми усі одна сім’я!

Неповторні Ти і Я.

У «Співдружності» нам жити,

вчитись, мріяти, творити!».

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

docx
Додав(-ла)
Чубинська Віра
Додано
5 березня 2020
Переглядів
348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку