стаття "Як вибрати ананас"?

Про матеріал
Купить ідеальний ананас — свого рода лотерея. Цей смачний, корисний фрукт на нашому столі вже не є новинкою. Багато хто не знають, як вибрати плід. Тому багато людей відмовляються від свіжого продукту на користь консервованого. Абсолютно нерівнозначний обмін. Є способи для вибору ароматного, зрілого частування.
Перегляд файлу

ЯК ВИБРАТИ АНАНАС?

Ананас – описание, виды, где растут, фото, как выращивать дома

Зазвичай ананаси ми купуємо на свята. Задоволення не з дешевих, і кожен день смакувати свіжим ананасом не по кишені, та й навіщо? Краще побалувати себе смачним і корисним продуктом на свята. До того ж, ананас може стати справжньою родзинкою на столі. А ось як же вибрати ананас так, щоб він дійсно був корисним.

 

Доставка екзотичних фруктів на Україну непроста. Плоди зриваються недозрілими і відправляються в дорогу. Саме в дорозі ананаси дозрівають, тому вид транспортування вкрай важливий. Основний спосіб доставки ананасів-це літак. Спосіб досить дорогий, але є найкращим для плодів, адже вони якраз ідеально дозрівають. Можливе транспортування морем, але за рахунок тривалої подорожі ананаси або перезрівають, або втрачають специфічний ніжний аромат. Але такі плоди будуть дешевше. Так що, якщо перед вами лежать два ананаса за різною ціною, беріть той, який дорожче. Більше ймовірності того, що цей плід буде дозрілим і смачним.

 

Потяни за мотузочку. Саме такий спосіб вважається головним у визначенні зрілості ананаса: смикнувши за листочок на бадиллі, ви зрозумієте стиглий плід чи ні. Якщо листочок легко висмикнувся, значить фрукт стиглий. Але це далеко не єдиний спосіб. Розглянемо все по порядку.

У стиглого, свіжого ананаса бадилля густе, листочки щільні і цілісні. Огляньте також уважно кірку плода. Ідеальний ананас-злегка м'якуватий, але кірка при цьому залишається пружною. Недостиглі плоди на дотик твердіше. А ось зелена кірка ще не говорить про те, що ананас не стиглий. Але якщо шкірка покрилася темними плямами, це означає, що фрукт перезрів, а можливо навіть почав підгнивати. Усередині такого ананаса може бути неприємний сюрприз.

Злегка поплескайте по плоду долонькою. Звук глухий? Ананас, значить, в міру зрілий. Звук «порожній»? Покладіть такий ананас назад на полицю — він усох і перезрів.

Попросіть продавця зробити невеликий надріз на фрукті і понюхайте його: у стиглого ананаса запах легкий, приємний і солодкуватий. Якщо запах різкий, інтенсивний-плід перезрів і, можливо, почав бродити. Такий ананас через пару днів почне гнити, на ньому з'явиться цвіль, а кірка втратить пружність.

Розрізавши ананас, уважно огляньте м'якоть: у нестиглого плода м'якоть дуже бліда, якщо ж плід дозрів, м'якоть буде насичена, жовто-золотистого кольору.

Розрізаний ананас треба зберігати при кімнатній температурі. Якщо покласти його в холодильник, фрукт втратить аромат. Ананаси взагалі не люблять холоду.

Тепер, знаючи, як вибрати корисний і смачний ананас, ваш святковий стіл стане ще яскравіше і корисніше

Як правильно вибрати ананас: зберігання

Зберігати ананас необхідно при кімнатнійтемпературі в межах 10 днів. Якщови купили злегказеленуватий ананас, вінтрохидозріє, стане м’якший і соковитіший, проте не стане солодшим.

Цейвередливий фрукт не любить холоду і при низькійтемпературі (нижче 7 градусів) втрачаєсвій аромат. Тому класти в холодильник йогонебажано (хібащопорізаний на шматочки).

Але це не відноситься до стиглогосоковитого фрукта, оскільки в кімнатівінвідразупочнегнити. Такий ананас зберігаєтев холодильнику 2-3 дні, в крайньомувипадку, не більшетижня.

Гостинний дім - Як вибрати ідеальний ананасТепер, знаючи, як вибрати корисний і смачний ананас, ваш святковий стіл стане ще яскравіше і корисніше.

docx
Додано
22 грудня 2021
Переглядів
331
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку