стаття "Як вибрати помело"

Про матеріал
Помело можна сміливо вважати справжнім суперфудом - у ньому мало калорій і дуже багато корисних речовин. Розберемось, які бувають помело, як вибрати помело, як їсти помело. Ця стаття допоможе вам зорієнтуватися та вибрати найсмачніші, стиглі та корисні фрукти.
Перегляд файлу

Помело: чем вреден фрукт и кому его есть нельзяЯК ВИБРАТИ ПОМЕЛО?

У складі помело - велика кількість потрібних організму речовин і вітамінів. Тому, цей фрукт, як і інші цитрусові, вкрай корисний для людини.

 

Потрібно правильно вимовляти назву помело з наголосом на другий склад.

 

Корисні властивості помело

По - перше, в складі помело багато ефірних масел і вітаміну С. Цей фрукт відмінно допомагає при боротьбі з вірусними захворюваннями, а тому є чудовим профілактичним засобом проти захворювання на грип. Вітамін А і лимоноїди, які також містяться в помело, прекрасно протистоять поділу ракових клітин, а тому перешкоджають не тільки розвитку, але і появі пухлин.

Плоди помело роблять позитивний вплив на системи травлення, адже в його складі ряд ферментів, які сприяють розщепленню білків і жирів. Тому помело використовується в різноманітних дієтах, оскільки фрукт ще й низькокалорійний.

З плодів помело, його зрілої шкірки, квітів, насінні, пластин молодих плодів малайці і китайці виготовляють ліки. Отримані ліки сприяють зняттю черевних набряків і болі, а також використовуються при лікуванні пухлин, кашлю, розладів шлунку.

Помело корисне при профілактики атеросклерозу, а сік фрукта корисний при лікуванні гіпертонії. Фолієва кислота, що міститься в помело, вкрай важлива при вагітності і розвитку плода.

Якщо помело вживати регулярно, це поліпшує роботу серця, підвищує працездатність, витривалість організму, а також поліпшує настрій. Крім того, помело сприяє лікуванню астми. Достатньо з’їдати 200 грамів. помело на день.

Вибір помело

Вага плоду помело може досягати до 10 кг. Помело зовні схоже на м'яч для гандболу або пляжного волейболу. М'якоть цього фрукта надзвичайно смачна, проте її потрібно очищати не тільки від шкірки, але і від плівки, як грейпфрут. Колір шкірки помело зазвичай жовтуватий, але трапляються плоди і з зеленуватим відтінком шкірки. Не варто лякатися зеленуватих фруктів - це просто особливий сорт фрукта. Хоча різниці між сортами помітити вкрай складно, але деякі стверджують, що помело з жовтуватою шкіркою набагато солодше і соковитіше.

М'якоть всередині помело червона або ж світло-жовта (що зустрічається набагато частіше). Особливість фрукта - в його незвично товстій шкірці. Якщо ви раніше ніколи не купували помело, то, природно, будете неприємно здивовані – м'якоті набагато менше, ніж ви очікуєте побачити. Однак це якраз той випадок, коли золотник малий, але дорогий.

Помело для наших широт фрукт незвичний. Виростаючи в теплих краях, він надзвичайно чутливий до низьких температур. Тому при виборі фрукта в супермаркеті, необхідно уважно оглядати його. Якщо на шкірці помело помітите кільця, що розходяться смужками, краще такий фрукт не брати. Також на шкірці плоду не повинно бути поглиблених вм'ятин бордового кольору. Вони негативно відіб'ються на якості і смаку плоду. Тому такий плід також не слід купувати.

Слід звернути увагу і на верхівку помело. Це найбільш вразливе місце плода. При виборі фрукта слід натиснути на нього подушечкою великого пальця – ця ділянка повинна бути твердою. А якщо шкірка під пальцем буде продавлюватися - значить фрукт всередині гнилий.

Як зберігати помело?

Помело добре зберігається. При низькій температурі або в холодильнику фрукт може зберігатися від 2 до 4 місяців, корисні властивості плоду також збережуться.

В очищеному стані плід не можна зберігати більше доби. Адже в такому стані він не тільки висохне, але і прокисне, зібравши в собі бактерії.

Шкірку сушать і додають потім в чай, або роблять з неї варення, цукати.

Як очисти помело?

Спочатку зрізаємо верхівку, потім пружинкою шкірку. Далі знімаємо білу шубу і розділяємо на дольки, бажано руками. Перш ніж дістатися до смачних дольок необхідно добряче попрацювати. Дольки необхідно почистити від плівок. Нагорода, смачна м’якоть помело. Це дуже смачно!

Рецепт варення з помело

Товста шкірка (іноді до 5 сантиметрів) помело це не недолік фрукта. З неї готують чудове варення. Рецепт його не такий вже й складний, хоча і трудомісткий.

Шкірку помело необхідно замочувати протягом п'яти днів, змінюючи воду в середньому три рази на добу. Після цього шкірки пару раз потрібно довести до кипіння, кожен раз зливати і міняти  воду. Три склянки цукру змішують з 350 мл. води і залити цим сиропом шкірку. Настояти протягом 10-12 годин. Далі варимо варення: довести до кипіння, зменшити вогонь і 20 хвилин варити, не забуваючи помішувати. Даємо остигнути. Проводимо описану процедуру три дні поспіль (по одному разу на день). Варення буде готовим після того, як пропаде ефект «цукрової вати».

docx
Додано
13 грудня 2021
Переглядів
2200
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку