Стаття з психології "Скільки квітів- стільки й характерів"

Про матеріал

В квітах безперечно є дещо більше, ніж краса форми, тонкість аромату і ніжність кольору. Лікар – психолог Елайн Кан, один із авторів популярного бестселеру «Тисяча та один спосіб відкрити самих себе», звертає увагу на такий вислів: скажіть мені, яка ваша улюблена квітка, і я скажу хто ви.

Перегляд файлу

Скільки квітів – стільки й характерів

 

     В квітах безперечно є дещо більше, ніж краса форми, тонкість аромату і ніжність кольору. Лікар – психолог Елайн Кан, один із авторів популярного бестселеру «Тисяча та один спосіб відкрити самих себе», звертає увагу на такий вислів: скажіть мені, яка ваша улюблена квітка, і я скажу хто ви.

     Троянди, пише Елайн Кан, це найромантичніше квіти у світі, і якщо ви полюбляєте троянди – ви романтик. Вам без винятку подобається захід сонця та вечеря при свічках. Ви пам’ятаєте минулі захоплення та зберігаєте їх фотографії або портрети.

     Але окрім ніжних і шовковистих пелюстків у троянд є шипи, від яких можливо боляче вколотись при необережнім відношенні до них. Однак, прихильників троянд шипи не лякають – цей тип людей вважає, що заради прекрасного можливо в чомусь поступитися.

     Орхідея – це одна із найкрасивіших квіток у природі. Якщо ви полюбляєте екзотичну і тонку красу цієї квітки і вас не лякає її ціна, це вірна ознака того, що по натурі ви «розтринькувач» який хоче отримати в житті усе найкраще. Орхідеї вважаються «квітами ночі», а їх прихильники, як правило, схильні до ностальгії. Прихильники орхідей обожнюють згадувати у пам’яті ті далекі спогади, коли дівчата носили ці квіти за корсетом і отримували їх у подарунок від хлопців.

     Гвоздики – це троянди для бідних, квіти для тих хто не віре, що можливо витрачати гроші на пустощі. Прихильники гвоздик не купляють собі модний одяг або надзвичайно дорогу їжу. Однак вони доброзичливі та люблячі, а роблячи подарунок, впевнені, що першочергове значення має увага, а не ціна.

     Маргаритки завжди можна знайти у квіткових магазинах. Тому, якщо ви полюбляєте маргаритки, ви надійна людина. Ви завжди з’являєтесь вчасно і чекаєте цього ж від інших. Ви ніколи не порушуєте обіцянок.

     Анютині очі – це квіти, як би відображають людське обличчя, а тому, якщо ви любите ці квіти, то це означає, що ви любите людей. «Квіти, в більшій мірі, нагадують щасливі обличчя, – пише Кан, - тому прихильники анютиних очей – люди життєрадісні і хочуть, щоб біля них о життю були також оптимісти».

     Хризантеми характеризують силу та наполегливість, якщо їх любить чоловік то, як правило, має гарний апетит, а якщо мова йде про жінку, то це «матір-захисниця», яка захищає і оберігає свою сім’ю. Хризантеми люблять люди практичні, які реально дивляться на життя та поважають думку інших.

 

doc
Додано
11 квітня 2018
Переглядів
1510
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку