STEAM-проєкт 9 клас Тема: Будова і функції ДНК.

Про матеріал
За допоиогою проєкту ознайомити учнів з будовою та функціями ДНК, узагальнити знання про будову та властивості нуклеїнових кислот, навчити розшифровувати генетичний код живих організмів; розвинути розуміння учнями процесів синтезу органічних молекул у клітині; виховати бережне ставлення до живих організмів як унікальних і неповторних.
Перегляд файлу

STEAM-проєкт 9 клас

Тема: Будова і функції ДНК.

Мета: ознайомити учнів з будовою та функціями ДНК, узагальнити знання про будову та властивості нуклеїнових кислот, навчити розшифровувати генетичний код живих організмів; розвинути розуміння учнями процесів синтезу  органічних молекул у клітині; виховати бережне ставлення до живих організмів як унікальних і неповторних.

Обладнання, матеріали та об'єкти дослідження: підручник з біології для 9 класу, фотографії, схеми, малюнки, що дозволяють ілюструвати нуклеїнові кислоти, зокрема ДНК, нуклеотиди, їх будову, пластилін, клей, папір,дерев'яні шпажки .

Проєкт був виконаний в рамках теми “Хімічний склад клітини та біологічні молекули”. В ньому брали участь учні 9-Б класу Шосткинської гімназії Шосткинської міської ради. Головною метою якого було засвоїти будову ДНК та правило компліментарності Чаргаффа. Результати представлені в фото.

 Хід роботи:

  1. Повторити будову ДНК
  2. З пластиліну виготовити молекулу  п'ятикарбонову сахарозу — дезоксирибозу, залишок ортофосфатної кислоти,
  3. З кольрового пареру чотири нітрогеновмісних основи : аденін, гуанін, цитозин і тимін різних кольорів.
  4. Спираючись на схеми і малюнки ДНК, розмістити всі компоненти в правильній послідовності.
  5. Зробити висновки

 

docx
Додано
7 грудня 2023
Переглядів
93
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку