Презентація "Стресостійкість особистості в критичних ситуаціях"

Про матеріал
  • Презентація на тему: "Стресостійкість особистості в критичних ситуаціях"

Зміст

1. Поняття стрес.

2. Звідки з'являється стрес.

3. Поняття стресостійкість.

  1. 4. Як вивести людину із критичної ситуації.

5. Що робити. Щоб розвинути стресостійкість?


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стресостійкість особистості в кризових ситуаціях

Номер слайду 2

Поняття стрес. Стрес – це стан психічної напруги, що виникає в процесі діяльності в найбільш складних і важких умовах;Стрес – це неспецифічна реакція організму у відповідь на несподівану та напружену ситуацію

Номер слайду 3

Звідки з'являється стрес Перевантаження в навчанні;Конфлікти з вчителями, однокласниками;Неможливість самореалізації;Напружені відносини з коханою людиною; Непорозуміння з батьками;Фінансові питання;Втрата близкої, рідної людини

Номер слайду 4

У боротьбі з кризами та стресами нам допомагає психічна властивість, а саме – стресостійкість. Вона є необхідною властивістю, яка дозволяє зберегти фізичне та психічне здоров'я.

Номер слайду 5

Поняття стресостійкіть Стресостійкість собистості – здатність людини адекватно переносити напружену або нестандартну ситуацію, не занурюючись у стан стресу. Стресостійкість, ще можна назвати емоційна стійкість особистості. Одні і ті ж стресори по-різному впливають на різних людей.

Номер слайду 6

Як вивести людину із кризової ситуації: Для виходу людини з кризового стану має значення соціальне оточення. На кого людина може розраховувати в ситуації психологічного розладу.

Номер слайду 7

Необхідно задіяти усі ресурси людського організму та особистості: фізичну активність, правильне харчування, духовний розвиток, використання гумору. Це дозволяє активізувати здатності людини до її відновлення.

Номер слайду 8

Читання різної літератури: книг, статей. Створення інформаційного поля дозволяє усвідомити, що її переживання та труднощі не унікальні, “нормальні” в ситуації, що склалася, і це дає їй можливість здійснити самопідтримку.

Номер слайду 9

Звернутися до спеціаліста для індивідуальних методів роботи.

Номер слайду 10

Що робити. Щоб розвинути стресостійкість?Взяти відповідальність за те, ким ти є, і за своє життя. Ти не відповідальний за усе, що стається у твоєму житті, але за те, як ти з цим справляєшся. Взяти на себе відповідальність за своє життя словом і ділом.

Номер слайду 11

Будьте уважні до свого психічного здоров'я, та не піддавайтеся негативним думкам!)

pptx
Додано
27 квітня 2018
Переглядів
5265
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку