СТРЕТЧИНГ. ЗАСІБ ВДОСКОНАЛЕННЯ РОЗВИТКУ ГНУЧКОСТІ.

Про матеріал
Стретчинг можна розглядати як комплекс вправ для розтягування певних м’язів, зв’язок і сухожилків. Фізіологічною основою стретчингу є міотонічний рефлекс, що викликає активне скорочення волокон в примусово розтягнутому м’язі і посилення в ньому обмінних процесів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Стретчинг в середній школі” Вчитель І категорії: Матвійчук Денис

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Стретчинг – це окремий напрям фітнесу, який включає комплекс вправ, спрямований на розтяжку м’язів і розвиток еластичності тіла. Вважається, що сучасний стретчинг виник на основі гімнастики, йоги та інших стародавніх східних систем. Вправи з стретчингу спрямовані на укріплення зв’язок й глибоке опрацювання всіх м’язів тіла, навіть тих, які під час звичайних занять не працюють. Стрункі ноги, міцна спина, рухливість, легкість – все це дадуть вам заняття зі стретчингу! Підходить для людей будь-якого віку і з різним рівнем підготовки

Номер слайду 4

Стредчинг

Номер слайду 5

Відмінність стретчингу (стрейчинг, стречинг) від схожих “дисциплін на килимку” – йоги та пілатесу. Йога більше націлена на занурення в себе через рівновагу між тілом та свідомістю. Пілатес укріплює м’язи спини, покращує координацію рухів. “Сфера впливу” стретчингу набагато об’ємніша. Його використовують як реабілітологи в лікувальній фізкультурі, так і професійні гімнасти, акробати.

Номер слайду 6

Стретчинг – один із найкорисніших видів спорту у боротьбі з целюлітом та жировими відкладеннями. Під час розтяжки збільшується викид сильного жироспалювального гормону соматотропіну, що відповідає за витривалість і зростання м’язевої маси, володіє омолоджуючою дією на організм людини. Приплив крові до м’язових волокон під час їх розтягнення також прискорює метаболізм, що запобігає їхньому ранньому старінню і є профілактикою різного роду м’язової атрофії.

Номер слайду 7

Розтяжка зменшує чутливість м’язів, попереджає травми й допомагає відновитися після фізичного навантаження й стресу, адже стретчинг відмінно знімає психічну напругу й біль, викликані стресами й нервовим виснаженням. Цей вид навантажень є основною частиною тренувань, розроблених для зниження хворобливих станів

Номер слайду 8

Стретчинг ефективно бореться з відкладенням солей, є відмінним профілактичним засобом проти розвитку гіпокінезії й остеопороза (передчасне старіння й декальцинація костей).

Номер слайду 9

Вправи зі стретчингу виконують стимулюючий вплив на серцево-судинну систему – особлива його користь в активації периферичний артерій і вен, що усуває застійні явища і запобігає таким хворобам як атеросклероз, тромбоз.

Номер слайду 10

Заняття стретчингом сприяють поліпшенню самопочуття, зовнішнього вигляду, сили м’язів, рухливості в суглобах, покращують настрій, підвищують оптимістичність людини та упевненість у собі, створюють спокій та відчуття психологічного комфорту.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Нюанси занять стредчингом: Роблячи розтяжку не потрібно пружинити, але при цьому потрібно робити утримання. Краще робити розтягування після фізичного навантаження. Роблячи вправи на розтягування необхідно правильно дихати: дихання не потрібно затримувати та фокусувати видих. Дихання повинне бути звичайним та спокійним

Номер слайду 16

Стредчинг активно використовується в лікувальній фізкультурі саме тому правильно підібрані вправи підходять усім, кому дозволені заняття загальною фізичною підготовкою. Але від занять з вправами на гнучкість краще відмовитися людям з переломами, вивихами, хворобами опорно-рухового апарату у стадії загострення.

Номер слайду 17

Дякую за увагу

ppt
Додано
22 вересня 2023
Переглядів
696
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку