Створення квест-кімнат та інтерактивних відео з питаннями за темою уроку на освітній платформі Learnis.

Про матеріал
Розвиток інтересу до навчання; підвищення взаємодії з учнями; отримання і вдосконалення навичок використання освітніх програм та сервісів; розв’язання проблеми низької мотивації, пасивності, небажання вчитися.
Перегляд файлу

                         Майстер-клас «Я знаю, як це робити. Я навчу вас».

Тема: Створення квест-кімнат та інтерактивних відео з питаннями за темою уроку на освітній платформі Learnis.

 Мета: розвиток інтересу до навчання; підвищення взаємодії з учнями;

отримання і вдосконалення навичок використання освітніх програм та сервісів; розв’язання проблеми низької мотивації, пасивності, небажання вчитися.

Переваги: платформа багатофункціональна, є безкоштовний контент, зрозумілий інтерфейс, не потрібна реєстрація учнів. Ресурс працює і на смартфонах.

Недоліки: учень вводить своє ім’я та прізвище  тільки російською або англійською. Але далі все можна виконувати на українській мові.

                Вразити та зацікавити учнів квестом за темою уроку можливо!

Розглянемо основні етапи.

  1.  C:\Users\ASUS\Desktop\Знімок екрана 2021-05-25 191720.png  Можна і не реєструватися, але тоді квести зберігаються тільки протягом 3 місяців.
  2. C:\Users\ASUS\Desktop\Знімок екрана 2021-05-25 192618.pngПідготуємо питання, завдання-картки для учнів. Це можна зробити в PowerPoint, як звичайну презентацію, обравши при збереженні ТИП ФАЙЛУ малюнок (графічні файли (зображення) популярних форматів: jpg, png, bmp і т.п.)

                                                                                                                                   Це можуть бути тестові питання , логічні задачі, питання відкритого типу, нестандартні вправи. Обов’язково вказуємо нумерацію літер-ключа!

 

 

 

3.Оберіть квест-кімнату з 7 (безкоштовно) запропонованих, 3,4 або 5 завдань.

4.Завантажуємо малюнки-питання та малюнок, що відкриється при проходженні квесту. Вписуємо «Код від дверей» – це послідовність цифр, букв, слів без ком та пропусків, що є відповідями на питання у вказаній Вами послідовності
(ось чому потрібно нумерувати завдання!).

 

      5. Повідомляємо учням номер квесту або надаємо посилання.

https://www.learnis.ru/310050/   (Ключ пишемо великими літерами).

   Також платформа дає можливість створити інтерактивне відео з питаннями. Під час дистанційного навчання, вважаю цей інструментарій надзвичайно доцільним та актуальним.

Інтерактивне відео з питаннями.

Навчальне відео + інтерактивні елементи = інтерактивне відео.

Переваги: дозволяє впевнитися, що учень подивився відео; дізнатися, які моменти були незрозумілі; оцінити ступінь уваги та розуміння учбового відеоматеріалу.

  1.     Завантажте відео за посиланням (власне або інше, але з YouTube).

C:\Users\ASUS\Desktop\Знімок екрана 2021-05-25 210653.png

  1.  За змістом відео сформулюйте питання ( одиночний та множинний вибір, відкрита відповідь). Важливий момент! Учень перемотати відео вперед не може, а назад повернутися, щоб з’ясувати якесь питання, зможе.
  2. Надайте учням номер завдання або посилання.

https://www.learnis.ru/315951/

  1. Перегляньте розгорнуті результати роботи учнів. Ми побачимо час , витрачений на виконання; зараховані відповіді тестових питань, а питання відкритого типу перевіряємо самостійно.

 

  Використовуємо як урок-подорож, домашнє завдання, у груповій роботі, фронтально та індивідуально на інтерактивній дошці, тощо.

Таким чином, за допомогою такого інструментарію вирішуються завдання організації ігрового підходу в навчанні, підвищується інтерактивність навчальних занять і домашніх завдань, а також знижується навантаження на педагога за рахунок автоматизації побудови ігрового процесу.

 

Давайте людям більше, ніж вони очікують, і робіть це радісно. Діліться своїми знаннями з дітьми. На сьогодні це єдиний відомий спосіб

досягти безсмертя.


 

 

 

 

 

docx
Додано
12 грудня 2021
Переглядів
574
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку