Створення презентації у Microsoft PowerPoint

Про матеріал
Етапи створення презентації 1. Формулювання теми презентації. 2. Зібрання матеріал з теми (текст, малюнки, анімація, відео, звук). 3. Розподілення матеріалів теми, на ту кількість слайдів, яка планується в презентації. 4. Відкривання програми для створення презентацій. 5. Вибирання оформлення слайдів. 6. Визначення з розміткою на кожному слайді. 7. Розміщення на слайдах матеріали. 8. Додавання анімацій. 9. Додавання фонової музики. 10. Перегляд презентації. 11. Зберігання презентації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення презентації у. Microsoft Power. Point

Номер слайду 2

1. Формулювання теми презентації.2. Зібрання матеріал з теми (текст, малюнки, анімація, відео, звук).3. Розподілення матеріалів теми, на ту кількість слайдів, яка планується в презентації.4. Відкривання програми для створення презентацій.5. Вибирання оформлення слайдів.6. Визначення з розміткою на кожному слайді.7. Розміщення на слайдах матеріали.8. Додавання анімацій.9. Додавання фонової музики.10. Перегляд презентації.11. Зберігання презентації. Етапи створення презентації

Номер слайду 3

Сформулювати тему презентації. Які теми презентацій можна вибирати?Практично будь-які. Проте, дуже важливо при виборі теми презентації звернути увагу на те, скільки малюнків, фотографій, анімацій можна знайти з даної теми. Також важливо передбачити об'ємність того матеріалу, який буде подаватись на слайдах, його різноманітність та цікавість. Матеріал презентації повинен бути цікавий, інформативний, інтригуючий. Потрібно сформулювати тему так, щоб, прочитавши її, кожна людина захотіла її переглянути. Назву теми можна формулювати у вигляді запитання чи твердження, головне щоб тема викликала зацікавленість.

Номер слайду 4

Зібрання матеріалу з теми (текст, малюнки, анімація, відео, звук). Після того, як сформована тема, можна приступати до пошуку інформаційних ресурсів та джерел. Де можна здійснювати пошук?- в бібліотеці;- в книжковому магазині;- у друзів;- в Інтернеті. Матеріали знайдені в бібліотеці або в книжковому магазині потрібно занести в комп'ютер: текст та малюнки відсканувати і зберегти. Матеріали знайдені в мережі Інтернет потрібно зберегти у відповідних папках: для теоретичного матеріалу, для малюнків, для фотографій і т.д. Всі адреси ресурсів мережі Інтернет, які ви будете використовувати в презентації варто записати, так як їх можна буде вказати в презентації у вигляді посилань на додаткові джерела. Всі матеріали, які будуть знайдені потрібно розсортувати по папкам відповідно до їх форматів:- текстовий - в папці з текстами (теоретичний матеріал).- графічний - в папці з малюнками та фотографіями.- звуковий - в папці зі звуковими файлами.- відео - в папці з відео файлами.

Номер слайду 5

Розподіл матеріалу теми, на ту кількість слайдів, яка планується в презентації. Серед великої кількості знайдених матеріалів та малюнків необхідно виділити головні моменти, які потрібно представити в презентації. Фактично, на цьому етапі потрібно спроектувати вміст кожного слайду. Можна навіть взяти чистий аркуш паперу і намалювати на ньому слайди у вигляді прямокутників, пронумерувавши їх. Кожен слайд повинен мати заголовок, тому потрібно підписати кожен прямокутник. На кожному прямокутнику (слайді) намалювати схему того, що має бути представлене на слайді, а саме: розташування заголовку, малюнків та підписів до них, текст слайду і т.д. приклад проектування схем слайдів

Номер слайду 6

Відкривання програми для створення презентацій. Програма Microsoft Power. Point дає можливість підготувати презентацію з використанням слайдів, які можна надрукувати на папері, продемонструвати на екрані монітору або спеціальному екрані за допомогою проектора. Запуск програми Microsoft Power Point здійснюється так: Натиснути кнопку Пуск, вибрати пункт меню Программы (або Все программы), знайти в програмах "Microsoft Office" і перейти до "Microsoft Office Power. Point". Головне вікно програми

Номер слайду 7

Вибрати оформлення слайдів (для всієї презентації бажано мати однотипне оформлення). Вибір оформлення для презентації дуже важливий етап роботи. Від вибору того чи іншого оформлення залежить успіх вашої презентації у глядачів. В програмі Power. Point є великий вибір різноманітних шаблонів і вам не потрібно думати над дизайном кожного слайду. Щоб додати оформлення до сторінки необхідно в меню Конструктор вибрати Тему

Номер слайду 8

Визначитись з розміткою на кожному слайді. На цьому етапі необхідно вибрати розмітку для кожного слайду. В програмі Power. Point існує великий набір різних шаблонів розміток слайдів. Щоб вибрати розмітку для слайду необхідно в меню Основне вибрати Макет. І відкриється вікно зі списком доступних шаблонів розміток. Розглянемо деякі розмітки:- застосовується зазвичай на першому слайді, де вказується тема презентації.- створює лише заголовок на слайді.- створює на слайді заголовок і текст зі списком.- розмітка створює заголовок і дві колонки тексту зі списком.

Номер слайду 9

Розмістити на слайдах матеріали. Цей етап передбачає введення матеріалу на слайди. Введення тексту відбувається шляхом натиснення на відповідному текстовому блоці і введенні з клавіатури тексту. Можна додавати власні малюнки (наприклад, відскановані з книги чи журналу чи знайдені в мережі Інтернет) або малюнки з колекції програми Microsoft Power. Point.

Номер слайду 10

Створення ефектів анімацій для об'єктів. Анімація – це спеціальний відео – або аудіоефект, який можна додати до тексту або до певного об'єкту (картинки, фотографії). Анімація на слайдах додається з метою підкреслити ті чи інші моменти на слайді, подати матеріал в різному вигляді, зробити презентацію цікавою та інтерактивною. Щоб додати до будь-якого об'єкту анімації необхідно його виділити та натиснути кнопку Добавить ефект. До розташованих на слайді об'єктів можна застосувати такі види анімацій: Вход – цей ефект визначає спосіб появи об'єкта на слайді. Выделение – ефект, який дає можливість акцентувати увагу на певному об'єкті. Выход – ефект визначає, яким способом об'єкт буде зникати зі слайду. Для більшості об'єктів ефект такого типу не використовується. Пути перемещения. Дає можливість вказати шлях, вздовж якого буде переміщуватись об'єкт. Ефекти анімації можна додавати як до тексту так і до малюнків.

Номер слайду 11

Додати фонову музику Музику потрібно підбирати у відповідності до теми презентації. Бажано вибирати саме музику без слів, щоб глядачі сприймали матеріали розміщені на слайді, а не прислухалися до слів в пісні. Щоб додати до презентації звуковий файл необхідно в меню Вставка обрати команду Фильм и звук - Звук из файла: Після виконання цієї команди на слайді зявиться зображення динаміка . Його необхідно перемістити за межі слайду. Щоб музика звучала на всіх слайдах, потрібно зробити відповідні настройки ефекту звукового файлу. В правій частині вікна необхідно знайти ефект звукового файлу та вибрати з контекстного меню команду Параметры эфектов: У вікні параметрів необхідно вказати після якого слайду закінчиться програвання звукового файлу.

Номер слайду 12

Переглянути презентацію. Режими перегляду презентації:1. Звичайний режим.2. Режим сортувальника слайдів.3. Режим показу слайдів.

Номер слайду 13

Зберегти презентацію. В меню Файл обрати команду Сохранить або Сохранить как (зберегти презентацію під новим ім'ям). У вікні збереження файлу необхідно вибрати папку для збереження презентації. Ввести з клавіатури ім'я файлу. Натиснути кнопку Сохранить.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Клим'юк Оксана
Додано
15 травня 2020
Переглядів
1290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку