Сучасні інструменти вчителя НУШ

Про матеріал
Сучасні інструменти вчителя НУШ У Державному стандарті початкової загальної освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 р. №87 «Про затвердження» із змінами, внесеними відповідно до постанови КМУ від 24 липня 2019 року №688, передбачено певні засади навчання та виховання, які є обов’язковими для виконання у школах України. Учні, у початковій школі, не просто набувають знань, а навчаються використовувати їх на практиці й опановують навички, тому на моїх уроках переважають сучасні методи та інструменти роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні інструменти вчителя НУШ Підготувала вчитель початкових класів Семусь Л. В

Номер слайду 2

У Державному стандарті початкової загальної освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 р. №87 «Про затвердження» із змінами, внесеними відповідно до постанови КМУ від 24 липня 2019 року №688, передбачено певні засади навчання та виховання, які є обов’язковими для виконання у школах України.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Вміти висловлювати свою думку, робити висновки допомагає метод «Мікрофон». «Лего 6 цеглинок»,“Так або ні”, круги Ейлера-Венна дають можливість дітям просторово мислити, застосовувати раніше вивчені знання та отриманні навички.

Номер слайду 5

Дуже подобаються учням “Комікси”, які полегшують розуміння навіть дуже складних тем, мають захопливий сюжет, підходять для повторення матеріалу, розвивають логіку та творче мислення дітей.

Номер слайду 6

Сучасний метод «Фішбоун» сприяє виробленню вмінь аналітично-критичної рефлексії учнів.

Номер слайду 7

Діаграмма Венна- це техніка графічного подання інформації, що виявляється при обговоренні двох ідей або текстів, між якими існують загальні та відмінні риси

Номер слайду 8

Кластерний підхід до навчання дозволяє так організувати навчальний процес, щоб Дитині навчання було і в радість і приносило користь, не перетворюючись просто в Забаву чи гру. Що дає застосування методу кластера на уроках дітям?Прийом кластера розвиває мислення, вчить дітей систематизувати не тільки навчальний матеріал, але і свої роздуми, дає можливість учням висловлювати свої думки, які сформовані на основі спостережень, досвіду та нових знань, развиваЄ навички розгляду декількох позицій, навчає творчо обробляти інформацію.

Номер слайду 9

Гарним у використанні є метод «Шести капелюхів» - простий і практичний спосіб здолати подібні труднощі за допомогою розділення процесу мислення на шість різних режимів, кожен з яких представлений капелюхом свого кольору.

Номер слайду 10

Сенкан допомагає узагальнити інформацію, формулювати щось складне декількома словами. Як правило, на його написання багато часу не потрібно, його пишуть кілька хвилин.

Номер слайду 11

Велику допомогу в сучасному освітньому процесі надають різноманітні онлайн-сервіси, які створені для підтримки процесу навчання з використанням інтерактивних вправ та ігор. За допомогою онлайнових вправ та ігор учні можуть перевірити та закріпити свої знання в ігровій формі, що сприяє формуванню їх пізнавального інтересу, мотивації до навчання. Широко використовую в освітньому процесі дитячий освітній портал «ВЧИ. ЮА» для інтерактивного навчання, який містить цікаві ігрові завдання та задачі, інтерактивні вправи з використанням онлайн-ресурсів learningapps.org та wordwall.net.

Номер слайду 12

Сучасні інструменти покликані зацікавити та захопити процесом, мотивувати до навчання, підвищити активність та ефективність уроків, адже Нова українська школа готує майбутнє своєї держави. Діти мають володіти не тільки академічними знаннями, а і мислити критично, бути конкуренто спроможними, вміти працювати в команді, бути комунікативними, творчими і креативними, справжніми патріотами своєї держави.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
1 лютого 2023
Переглядів
2139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку