Сучасний комплекс проблем безпеки.

Про матеріал
Презентація з основ здоров'я для учнів 9-х класів. Тема: Сучасний комплекс проблем безпеки. Безпека як потреба людини. Види і рівні загроз. Заходи безпеки. Взаємозв’язок особистої, національної і глобальної безпеки. Концепція національної безпеки України. Сфери національної безпеки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасний комплекс проблем безпеки. Безпека як потреба людини. Види і рівні загроз. Заходи безпеки. Взаємозв’язок особистої, національної і глобальної безпеки. Концепція національної безпеки України. Сфери національної безпеки.

Номер слайду 2

Безпека як потреба людини. Види і рівні загроз. Заходи безпеки. Взаємозв’язок особистої, національної і глобальної безпеки. Безпека людини — такий стан людини, коли дія зовнішніх і внутрішніх факторів не призводить до смерті, погіршення функціонування та розвитку організму, свідомості, психіки та людини в цілому і не перешкоджає досягненню певних бажаних для людини цілей. Потреба — це те, що необхідно людині, те, що вона вмотивована отримати. 

Номер слайду 3

Сьогодні дедалі частіше з’являються повідомлення про те, що підлітки гинуть, роблячи екстремальні селфі на дахах, залізничних мостах чи інших спорудах. Чому це відбувається, адже потреба в безпеці — це одна з базових, основних потреб людини?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Розрізняють види загроз за такими критеріями: за місцем знаходження джерела небезпеки: зовнішні або внутрішні загрози; за походженням: природні, антропогенні, соціальні загрози; за сферами життєдіяльності: воєнні, політичні, економічні, продовольчі, інформаційні, екологічні; за ймовірністю реалізації: потенційні, реальні, безпосередні.

Номер слайду 6

Заходи безпеки

Номер слайду 7

2. Концепція національної безпеки України. Сфери національної безпеки. Національна безпека — здатність країни своєчасно виявляти, запобігати і нейтралізувати реальні та потенційні загрози національним інтересам. ЗАКОН УКРАЇНИПро основи національної безпеки України

Номер слайду 8

Рада національної безпеки і оборони України (РНБОУ) — координаційний орган з питань національної безпеки і оборони при Президентові України. Відповідно до статті 107 Конституції України РНБОУ координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони. Рішення РНБОУ вводяться в дію указами Президента України. Компетенція та функції РНБОУ визначаються законом. Дата створення - 30 серпня 1996.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Домашнє завдання: Параграф 28 ст. 143-146. Виконати тест за посиланням: http://surl.li/dpqmv

pptx
Додано
21 травня 2023
Переглядів
1207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку