Сучасний педагог: тьютор, модератор, навігатор, фасилітатор чи просто вчитель

Про матеріал
Матерал допоможе визначитися із роллю вчителя у процесі навчання та способи взаємодії учня та вчителя
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасний педагог:тьютор, модератор, навігатор, фасилітатор чи просто вчитель

Номер слайду 2

Хто головний на уроці:вчитель чи учні?

Номер слайду 3

Місія нової української школи — допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками.

Номер слайду 4

Реформування української школи вимагає зміни рольових позицій сучасного педагога – перехід від єдиного наставника та джерела знань до ролі фасилітатора, тьютора, модератора, навігатора в індивідуальній освітній траєкторії дитини.

Номер слайду 5

Тьютор – допомагає формувати цілісну особистість, працює з п'ятьма сферами: інтелект, воля, емоції, фізичний та духовний розвиток. Мета тьютора - допомогти дитині розвинути здібності, які допоможуть  впоратися з будь-якими труднощами та задачами, навіть, коли тьютора не буде поруч. Тьютор (від англ. tutor – наставник) – це педагог та персональний наставник, який допомагає не тільки краще засвоїти важку тему, але й краще зрозуміти свої інтереси, грамотно розставити пріоритети, обрати спеціальність та навчитися вчитися. 

Номер слайду 6

«Модератор» – це роль, яка передбачає стеження за виконанням встановлених правил і норм. У означеному контексті педагог-модератор може коментувати  певні репліки та судження учнів, узагальнювати отриману інформацію, стимулювати роботу, планувати хід подій, має певні адміністративні повноваження. Педагог-модератор – педагог, який налагоджує комунікативну взаємодію та забезпечує створення спільноти у класі. 

Номер слайду 7

Педагог-фасилітатор – це організатор процесу колективного розв'язання проблем у мікрогрупах учнів. Його завдання – сприяти, допомагати, полегшувати. Такий педагог створює комфортну атмосферу в групі, полегшуючи комунікацію та працює на основі принципів поваги та толерантності.

Номер слайду 8

Педагог – навігатор, людина, яка допомагає учням визначитися із майбутньою професією. Навігатор – штурман, який прокладає курс руху, досвідчений наставник

Номер слайду 9

Завдання сучасного педагога – партнера, фасилітатора, модератора, тьютора допомогти дитині вибудувати таку життєву траєкторію, яка сприятиме його самореалізації у житті.

pptx
Додано
5 лютого 2023
Переглядів
2940
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку