Суспільно політичне життя України в 2005-2009рр.

Про матеріал
Політичний і державний діяч. Від січня 1993 р. – голова правління Національного банку України, брав участь у проведенні фінансових реформ, запровадженні в обіг гривні. Після обрання Л. Кучми Президентом України на другий термін у грудні 1999 р. призначений прем’єрміністром України. У травні 2001 р. був відправлений у відставку й невдовзі приєднався до опозиції. Створений ним блок «Наша Україна» отримав найбільшу кількість голосів на виборах до Верховної Ради України в березні 2002 р., хоча не сформував парламентської більшості. У 2004 р. балотувався на пост Президента України як самовисуванець. Відверті фальсифікації виборів, здійснені владою, спричинили масові протести та кампанію непокори – Помаранчеву революцію. За результатами переголосування другого туру виборів набрав більшу кількість голосів. 23 січня 2005 р. вступив на посаду Президента України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Суспільно політичне життя в Україні у 2005-2009рр.

Номер слайду 2

Віктор Ющенко (1954)Політичний і державний діяч. Від січня 1993 р. – голова правління Національного банку України, брав участь у проведенні фінансових реформ, запровадженні в обіг гривні. Після обрання Л. Кучми Президентом України на другий термін у грудні 1999 р. призначений прем’єрміністром України. У травні 2001 р. був відправлений у відставку й невдовзі приєднався до опозиції. Створений ним блок «Наша Україна» отримав найбільшу кількість голосів на виборах до Верховної Ради України в березні 2002 р., хоча не сформував парламентської більшості. У 2004 р. балотувався на пост Президента України як самовисуванець. Відверті фальсифікації виборів, здійснені владою, спричинили масові протести та кампанію непокори – Помаранчеву революцію. За результатами переголосування другого туру виборів набрав більшу кількість голосів. 23 січня 2005 р. вступив на посаду Президента України.

Номер слайду 3

Віктор Ющенко (1954)

Номер слайду 4

Політичне життя за президентства В. Ющенка. З обранням Президентом України В. Ющенка всі очікували реформ, які змінять обличчя країни. Реформи, однак, не відбулися. Свою каденцію В. Ющенко розпочав з кадрових перестановок на державній службі:1. Перейменував свою адміністрацію на секретаріат, але майже не скоротив кількості його служб.2. Заміна чиновників здійснювалася за політичною, а не кваліфікаційною ознакою.3. Не було консолідації суспільства, поділеного на прибічників помаранчевого і біло-блакитного кольорів.4. Сотні кримінальних справ щодо фальсифікації президентських виборів 2004 р. були спущені на гальмах.

Номер слайду 5

Юлія Тимошенко. Діючи згідно з коаліційними домовленостями, В. Ющенко в січні 2005 р. підписав указ про призначення Юлії Тимошенко на пост виконувачки обов’язків прем’єр-міністра. На початку лютого Верховна Рада затвердила її на цій посаді.

Номер слайду 6

Перші кроки Ю. Тимошенко на чолі уряду1. Усунула чимало бюрократичних перепон у підприємницькій діяльності2. Уряд енергійно взявся за боротьбу з контрабандою3. Були істотно обмежені махінації, пов’язані з поверненням податку на додану вартість у державний бюджет4. Загострення конфлікту між Ю. Тимошенко й секретарем Ради національної безпеки та оборони П. Порошенком змусило В. Ющенка прийняти відставку обох.

Номер слайду 7

Прим’єр-міністр Юрій Єхануров. Наступником Ю. Тимошенко став Юрій Єхануров. Щоб затвердити його на посаді прем’єр-міністра, Президенту довелося домовлятися з В. Януковичем – лідером опозиційної фракції в парламенті. 22 вересня 2005 р. В. Ющенко, В. Янукович і в. о. прем’єр-міністра Ю. Єхануров підписали меморандум порозуміння між владою та опозицією.

Номер слайду 8

Конституційна реформа 2006р. Від січня 2006 р. набула чинності конституційна реформа, затверджена парламентом під час Помаранчевої революції. Тепер вибори до Верховної Ради мали відбуватися тільки за партійними списками. Владні повноваження Президента України суттєво скорочувалися, а повноваження прем’єр-міністра відповідно розширювалися.

Номер слайду 9

Вибори до парламенту 6 березня 2006 р. Помаранчева коаліція здобула в сумі 41,93 % голосів, а Партія регіонів з комуністами – 35,8 %. Соціалісти перейшли на бік регіоналів, створивши інше співвідношення сил у Верховній Раді. Помаранчева коаліція припинила існування. Лідер соціалістів О. Мороз досяг мети і став головою парламенту. Утворення так званої антикризової коаліції на чолі з В. Януковичем. Президент України розпустив парламент і призначив позачергові вибори на 30 вересня.

Номер слайду 10

Вибори до парламенту 30 вересня 2007р.

Номер слайду 11

Парламент 6-го скликання. Найбільшу фракцію в парламенті 6-го скликання мала Партія регіонів – 174 народні депутати. Головою Верховної Ради став А. Яценюк. Ю. Тимошенко знову стає прим’єр-міністром України. А. Яценюк подав у вересні 2008 р. письмову заяву про відставку з посади голови парламенту.9 грудня 2008р. В. Литвина обрали головою парламенту.

Номер слайду 12

Президентські вибори 17 січня 2010р.

Номер слайду 13

Чергові президентські вибори було призначено на 17 січня 2010 р. В. Янукович набрав 48,95 % (12 млн 481 тис.). Інавгурація нового президента відбулася 25 лютого.

Номер слайду 14

Геноцидhttps://www.youtube.com/watch?v=o64nh. DL9gvc

pptx
Додав(-ла)
Мащенко Євген
Додано
2 квітня
Переглядів
54
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку