СВІТ ДИТИНСТВА Творчий проект «Дитячий внесок у творчість міста. Світ дитинства»

Про матеріал
До всього треба дотику душі Корінням – в землю, крилами – у небо. Де вічний пошук, там нема межі, Там вічний рух – життя потреба. Саме цими рядками можна охарактеризувати життя, що вирує за стінами гімназії ім.. Т.Г.Шевченка. Місце, де живе чарівна казка творчості, фантазії, майстерності, таланту, любові до дітей і постійного пошуку.
Перегляд файлу

СВІТ ДИТИНСТВА

Творчий проект «Дитячий внесок у творчість міста. Світ дитинства» 2016 р.

До всього треба дотику душі

Корінням – в землю, крилами – у небо.

Де вічний пошук, там нема межі,

Там вічний рух – життя потреба.

       Саме цими рядками можна охарактеризувати життя, що вирує за стінами гімназії ім.. Т.Г.Шевченка. Місце, де живе чарівна казка творчості, фантазії, майстерності, таланту, любові до дітей і постійного пошуку. Місце де навчається 500 гімназистів, здібних та талановитих, розумних та наполегливих,  співучих та артистичних, закоханих у свою  гімназію, які цінують життя як диво, дар Божий, який дається кожній людині для того, щоб робити добро. Діти, які залишають на цій землі свій неповторний слід. Вшановують пам'ять Т.Г.Шевченка та виконують його заповіти.

І сьогодні, як вже склалося традиційно, ми запрошуємо на сцену із своїм творчим проектом «Дитячий внесок у творчість міста. Світ дитинства» гімназистів ім.. Т.Г.Шевченка. Зустрічайте!

Під повільну музику виходять Учень та Учениця. На фоні музики говорять слова.

Учень: Є безліч країн, які варті того щоб їх відвідати хоча б один раз у житті.

Учениця: Але на жодній карті ви не знайдете країну, де всі її мешканці і маленькі і дорослі одноголосно можуть сказати ми – щасливі.

Учень: Вас вітає країна дитячих мрій і радісних сподівань.

Учениця: на екрані Супутник  з космосу показує школу або просто фотографія школи  Країна де живе казка і добро, наука і знання, випробовування і перемоги. Країна до якої кожен може повернутися тільки но виникне бажання і потреба душі. Ім’я цієї країни – гімназія ім.. Т.Г.Шевченка.

Коли дитина читає вірш на екрані  фото з шкільного життя 10 шт.

Учень: Школа! Школа! Дитинство крилате!

І чарівної юності дні.

На тепло і на радість багате,

На веселі розваги й пісні.

Ми живем тут завзято й цікаво.

Всі навчаємось, дружим й ростем.

Справ цікавих ми маєм на славу!

І у мріях чарівних живем.

Учениця: Зігріває любов нас і ласка,

З класу в клас ми охоче ідем.

Вилітаєм, як бджоли на квіти.

Кожен з нас полетить хто куди.

А для школи лишимось дітьми...

Назавжди, назавжди, назавжди...

(На екрані Відео зіркового неба)театральна постановка

На фоні повільної музики ведучі читають по черзі

Учень: Десь далеко-далеко на небі жила самотня Зірка. Їй було холодно і сумно одній, вона багато подорожувала в надії знайти друзів. танець дівчинки зірки під повільну музику або анімація зірки

Учениця: Одного разу, рухаючись в мовчазному необ’ємному Космосі, далеко внизу, на Землі, вона побачила завзятих і працьовитих людей.

Учень: Ці люди будували нове, красиве приміщення (на сцені хлопчик- будівельник  імітує будівлю школи) в самому серці маленького міста.  Вечорами їх надихали мрії про те, як сюди поспішатимуть діти (Виходять пари дітей: одна пара гортає книжку, друга грає ладоньками, третя крутиться за руки, четверта проходе повз інших дітей, п’ята з ноутбуком, троє дітей стрибають   в класики) і як їх веселий дзвінкий сміх буде лунати навкруги.

Учениця:  Пізніше Зірка почула дзвінкі голоси дітей.(голоси дітей). На шкільному подвір’ї грали, малювали, читали маленькі діти. А в стінах нової будівлі працювали висококваліфіковані і професійні вчителі, (фото вчителів  біля дошки на уроці, у класі разом з дітьми 8-10 фото),  які навчали учнів різним наукам, прищеплює їм не тільки гарні знання, але і хороші манери, розуміння доброти і справедливості.

 

 Учень: А згодом Зірка побачила, (фотографії нагороджень 8-10) що ті самі діти, які колись гралися на шкільному подвір’ї, здобували знання – ставали переможцями різноманітних конкурсів, обласних олімпіад, без проблем вступали до вищих навчальних закладів, здобували гарну професію і….., і просто ставали впевненими в житті людьми.

Фото школи

 Учениця:   О, як захотілося Зірці спуститися на Землю і стати учасницею цього земного дива, побувати в гарній, просторій будівлі народженій в маленькому місті, дізнатися багато чого цікавого і нового!

Учень: Але суворий закон Космосу! (діти задній фон – повільно залишають сцену, розходяться в різні сторони) Зіркам не можна опускатися на Землю, інакше вони загинуть, неодмінно загинуть! (тривожна музика) Однак бажання було сильніше, і Зірка кинулася до Землі.

(Зображення зіркового неба)

  Учениця: З тих пір промайнуло багато років. Школа кожного року наповнюється веселими дитячими голосами і кожного разу відправляється в дивовижну подорож знань, а Зірка ...

Учень:  Ні, вона не загинула! Досягнувши гімназійної країни,

Фото гімназії

 Зірка розлетілася на тисячі дрібних частинок, які до сих пір дарують людям Щастя ...

Учениця:  країни в якій виростають талановиті діти, майбутні зірочки, які вплітають у шкільне сузір’я цвіт свого таланту і дарують людям радість.

Танець дітей

Учень: Сьогодні у стінах гімназії та за її межами линуть невмирущі слова поетів, лунають як українські народні так і сучасні пісні. І все це у виконанні наших гімназистів.

Пісня

Учень: наскільки ж у світі все пов’язане – танець і музика, слово і пісня.

Учениця: так, одне явище спричиняє появу іншого. Слайд дерево шкільного життя Якщо існує яблуко, то, звичайно, існує і дерево, на якому воно виросло. Так і наша гімназія - це дерево, на гілках якого ростуть плоди творчості та науки - учні, які живляться мудрістю вчителів.

Фото де діти на уроках

Учень: учні, які своєю сумлінною працею підтвердили, що зерна науки і знань впали в родючий ґрунт і ростуть, розквітають відмінними оцінками в класних журналах, займають перші місця на олімпіадах та конкурсах, а виростаючи, стають справжніми особистостями, громадянами своєї держави.

Учениця: ми так багато дізналися про щасливе життя гімназистів.

Учень: ми бажаємо щоб щастя завітало до кожного з вас!!! Потрібно лише Читають по черзі. Ці слова зображені на екрані

 

Учениця: Знаходьте час для відкриттів – це умова успіху!

Учень: Знаходьте час для роздумів – це джерело сили!

Учениця: Знаходьте час для читання – це джерело знань!

Учень: Знаходьте час для мрії – це шлях до зірок!

Учениця: Знаходьте час для творчості – це муза душі!

Учень: ми пишаємось , що навчаємось у гімназії ім.. Т.Г.Шевченка.

 

docx
Додано
8 вересня 2021
Переглядів
244
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку