Світові шедеври архітектури. Виконання замальовки вражаюча архітектурна споруда.

Про матеріал
Твори мистецтва - неоціненне надбання людства , без якого неможливо уявити собі світової культури. Важливе місце в цьому надбанні займає архітектура.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Світові шедеври архітектури. Виконання лінійної замальовки найвражаючої архітектурної споруди. 7 клас

Номер слайду 2

Пропоную поринути в таємничий світ архітектурного мистецтва, виражати власні емоції від сприймання світових архітектурних шедеврів минулого і сучасного.

Номер слайду 3

Найвищою архітектурною спорудою на сьогоднішній час є Бурдж Халіфа (стара назва «Бурдж Дубай»), зведений у місті Дубай, Об'єднані Арабські Емірати. На сьогодні він є найвищою спорудою планети. Хмародер сягає 828 метрів і складається з 162 поверхів. Вартість спорудження 4,1 млрд доларів США.

Номер слайду 4

Зовнішній дизайн споруди складається із 142 000 м² дзеркального скла, що дорівнює п'яти футбольним полям, 57 ліфтів найшвидшої у світі системи, кабінки рухаються зі швидкістю 18 метрів на секунду.

Номер слайду 5

Також тут є автономна система електропостачання − 60-метрова вітрова турбіна і величезні сонячні батареї. Вежу видно з відстані 90 кілометрів. Хмародер зводили шість років.

Номер слайду 6

Знайомство з Барселоною починається із головної вулиці La Rambla на ній розташований Собор Sagrada Familia, який сміливо можна занести до списку найбільш незвичайних будівель не лише Іспанії, а й усього світу. Грандіозну споруду великого Антоніо Гауді вже побачили понад 2 млн. туристів. Сучасні архітектори все ще добудовують творіння знаменитого іспанця та планують завершити 2026 року.

Номер слайду 7

Храм спокути Святого Сімейства (Храм споку ти Святої Родини, або за своєю каталанською назвою — Саґра да Фамі лія, — католицька церква у Барселоні. Її побудова почалась у 1882 р. і триває до сьогодні.

Номер слайду 8

Над проектом храму спочатку працював архітектор Франсіско дель Вільяром, а вже через рік до праці залучився Антоні Ґауді, який повністю переробив проект, виконавши його в стилі модерну.

Номер слайду 9

Архітектура − просторовий вид мистецтва, який уже багато століть, ніби з пазлів, складає історичну картинку розвитку людської цивілізації. В певному місці примітивну, в деякому помпезну, величну. Вона довговічна і зберігається в віках. З вражень, задумів та фантазій митців народжуються шедеври.

Номер слайду 10

Перегляд відеофрагменту про скульптора-генія Гауді. https://youtu.be/tw. PEt. KW032 U

Номер слайду 11

Зображення архітектурної споруди, яка мене вразила. Творча робота:

Номер слайду 12

Рефлексія.

pptx
Додано
11 жовтня 2022
Переглядів
1061
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку