Свято: « Щоб завжди здоров’я мати-треба нам його оберігати!»

Про матеріал
Формувати навички особистої гігієни. Узагальнити знання та навички учнів із проблеми збереження та зміцнення здоров’я як найбільшого багатства людини. Сприяти правильному фізичному розвитку, пропоганда здорового способу життя. Розвиток творчих здібностей. Виховувати у дітей відповідальне ставлення до власного здоров’я.
Перегляд файлу

Свято: « Щоб  завжди здоровя мати-треба  нам його оберігати!»

Мета: Формувати навички особистої гігієни. Узагальнити знання та навички учнів із проблеми збереження та зміцнення здоровя як найбільшого багатства людини. Сприяти правильному фізичному розвитку, пропоганда здорового способу життя. Розвиток творчих здібностей. Виховувати у дітей відповідальне ставлення  до власного здоров’я.

Хід свята

Любі гості! Не вагайтесь                                                                                                                 В нашім класі всі збирайтесь!                                                                                                           Просимо гостей до класу.                                                                                                               Просим, просимо сідати.                                                                                                      Сьогодні  ми не будемо  навчатись,                                                                                             А будемо лише змагатись.                                                                                                                              Ви всі зявилися на свято                                                                                                                   І мабуть вже слід розпочати.                                                                                                    Щоб  рости і гартуватись ,                                                                                                                 І міцніти як броня,                                                                                                                             Треба, друзі, піклуватись,                                                                                                               Про здоровя нам щодня.

Добрий день, шановні гості! Ми раді привітати вас на нашому святі, присвяченому найціннішому скарбу в житті кожної людини, якого не купиш ні за які гроші-здоровя. Сьогодні ми поговоримо про те, як бути здоровим та сильним. В недалекому майбутньому ви виростете. Вам вирощувати хліб, лікувати хворих. А щоб ви були здоровими, вам необхідно знати і виконувати правила гігієни. Гігієна-це наука про збереження і зміцнення здоровя людини завдяки профілактичним засобам.

Хто з вас знає правила гігієни? (Відповіді учнів).

Зрозуміло, всім відомо,                                                                                                                Що приємно буть здоровим,                                                                                                         Тільки треба знати, як здоровим стати.                                                                                     Кожен день по розпорядку, маємо робить зарядку.                                                            Для здоровя вона плюс,                                                                                                                      Намотай собі на вус.                                                                                                                          Якщо хочеш бути зоровим,                                                                                                            Правило запамятай:                                                                                                                         Сам про своє здоровя дбай,                                                                                                       На лікарів цю турботу не перекладай.

Сценка «Розболілись  в зайця зуби».

Бруднуля: Краще ти мене послухай,                                                                                           Я живу і бід не знаю,                                                                                                                       Мила в очі не пускаю,                                                                                                                      Щітка десна не дере,                                                                                                                         І мочалка вже не тре.

Мийдодір:  Не іди з нею ніколи,                                                                                                      Загризуть тебе мікроби,                                                                                                               Розірвуть все на частинки,                                                                                                                       Будеш плакать щохвилинки,                                                                                                         Нам тебе Бруднуля, шкода,                                                                                                            Але ми тобі допоможемо. ( Дає мило).

Бруднуля: Ой , не хочу я хворіти,                                                                                                                  Краще руки, лице мити.

Мийдодір: Тож запамятайте, діти,                                                                                                    Що без мила і води                                                                                                                          Неможливо в світі жити!                                                                                                                 Ні сюди і ні туди!                                                                                                                                 Будьте завжди всі здорові                                                                                                                  І з водичкою дружіть,                                                                                                                                 Будьте чисті, пречудові,                                                                                                                   Та великими ростіть.

Бруднуля: От і добре! Буду, буду рости великим!

Частівки

Входять « зубні щітки».

Бруднуля: А ви хто такі? Нема мені спокою!

1 Зубна щітка: Ми маленькі зубні щітки,                                                                               Ми часу не гаєм, в кого зуби захворіли-                                                                                    Всім допомагаєм.                                                                                                                                          Ми дружити з вами раді, отже, вам мої поради:                                                                             Чистить зуби треба всім- і дорослим, і малим.

2 зубна щітка: Що треба робити, щоб зуби були здоровими?

1 зубна щітка: Не їжте багато солодощів.                                                                              В солодощах багато цукру.                                                                                                              Цукор шкідливий для ваших зубів.

 2 зубна щітка: Не пийте солодких напоїв.

1 зубна щітка: Їжте багато овочів та фруктів.

  2 зубна щітка: Два, три рази на рік ходіть на огляд до зубного лікаря-стоматолога.

Пісня «Водичка серебриста».

Діти декламують вірші: « Зайчик- неслухнянко». Т. Лисенко.

« Півникове горе» А. Камінчук.

Діти, звідки взялися хвороби?

« Мікроби» Т. Лисенко.

Гра « Закінч прислівя».

  1. Здоровому все здорово.                                                                                                       2. Бережи одяг знову, а здоров’я змалку.                                                                           3. Здоров’я за гроші не купиш.                                                                                           4. Ходи більше- проживеш  довше.                                                                                 5. Чиста вода-для хвороби біда.                                                                                                              6. Добре здоров’я краще за найбільше багатство.                                                                          7. Легка вечеря життя продовжує.                                                                                    8. Гарний настрій-половина здоров’я.                                                                              9. Здоров’я найбільше багатство.

Гра з глядачами « Перетягування канату».

Дорогі гості, вас наші артисти хочуть розвеселити.

Хочеш їсти-мийся.                                                                                                                             – Я не буду ,мама, митись-можна знову забруднитись…                                                         - То й не треба їсти, Вово, все одно захочеш знову…

Дениско.                                                                                                                                              – Коли йдеш до школи, Денису, завжди руки миєш. А за стіл чому з брудними руками сів ?- розсердилась мама.                                                                                                  – Та у дома ж сантрійки немає, пояснив Дениско.

Жирафа.                                                                                                                                                 – От добре, що я на жирафу не схожий!                                                                                   - А то чому?                                                                                                                                        - Довелося би щодня мити таку довгу шию.

Відгадування загадок.

Від води воно зміниться, бо худне і піниться…(мило).                                                                               Білих тридцять зубчиків для кучерів і чубчиків-по голові ходять, волосся в порядок приводять…(гребінець).                                                                                              Висить на гачку, тіліпається, хто руки помиє-за нього хапається…(рушник). Срібне полотно, схоже на вікно. Все що перед ним-те й за ним…(дзеркало).   А гумова губка все гуля мені по спині, і поки вона гуляла, спинка рожева стала…(мочалка).                                                                                                                            Живе у ванній робить обливання, залізний вуж називається…(душ).                                    Ліг в кишеню і вартую плаксі, реві та бруднулі витру вранці струмки сліз,                Не забуду і про ніс… ( носовичок).                                                                                                Чищу зубки кожен день дуже добре й швидко.  Мені в цьому допоможе моя зубна…(щітка).                                                                                                                           Будуть зубки здоровенькі – я почищу їх гарненько. Візьму в руки зубну щітку , густу і пухнасту. Що крім цього треба дітки? Ще й і зубну…(пасту).

Загадки « Що корисне для здоровя»                                                                                    Добре мити всі продукти, досхочу вживати… (фрукти).                                                                Кажуть, щоб хвороб не знати,                                                                                                Треба всім мене вживати.                                                                                                       Може, ви мене й з’їсте,                                                                                                                       Тільки сльози проллєте. (Цибуля)                                                                                                                          Без цукру я завжди скучаю,                                                                                                                 Тож швидше дайте мені чаю!                                                                                                                    Я ж – вітамінів вам сто тон!                                                                                                                                  Усі впізнали? Я... (лимон).                                                                                                                      Що то за голова,                                                                                                                                Що лиш зуби й борода? (Часник).                                                                                              Корисний дуже я продукт. Ведмідь мені найкращий друг…(мед).                       На дереві гойдається,                                                                                   Червонобоким називається…  (Яблуко)                                                                         Любить в лісі звір патлатий  ягодами ласувати                                                       Червоненькі, запашні, до вподоби і мені… (Малина)      

     Зявляється пані Шапокляк.

Діти, ви послухайте моїх порад, пані Шапокляк.

 Від світанку до зорі радять дітям лікарі.                                                                        Алкоголю не вживати, цигарок до рук не брати,                                                                                І н їсти блекоту, не курити наркоту.                                                                                            Я ж вам, пані Шапокляк, раджу все робить не так!                                                                              Дам поради залюбки – все робити навпаки.                                                                           Це ж і весело й цікаво і для діток є забава.                                                                                Нащо вам здоровим бути? Треба зразу все забути!                                                               І поради лікарів, й застереження батьків.                                                                                    Тай не тільки вчителі вчать дітей на цій Землі!                                                                                Я умію теж навчити! Нащо вам здоровим жити?                                                                         Йдете в школу- закуріть і диміть, диміть, диміть!                                                                                Замість чаю пийте пиво і хворійте всі щасливо.                                                               Як дитина занедужа, це чудово дуже, дуже!                                                                    Бо не треба в школу йти, можна в ліжечко лягти,                                                                    День і ніч у нім лежати і тихесенько вмирати.                                                                Нащо вам повітря чисте? Коли можна закурити,                                                                          Вік свій трохи вкоротити!                                                                                                           Ще у мене є порада, дітям я сказати рада.                                                                                     Нащо вам здоровۥя мати? Краще хворим полежати.                                                           Бо ж не треба з дітьми гратись, ні гуляти, розважатись.                                                               Ані в той футбол ганяти, м’яч в ворота забивати.                                                                       Їжте блекоту й дурман, в голові носіть туман.                                                                           Бо дурним приємно бути, можна геть усе забути.                                                                                      І усім наперекір покурити йдіть у двір!                                                                                 Там на вас давно чекають і дурман в руках тримають.                                                              Ви спиталися у мами чи і я роблю так само?                                                                  Ні! Звичайно не роблю! Я себе завжди люблю.

 

 -Діти, раджу вам я залюбки все робити навпаки                                                                         І послухати батьків, лікарів і вчителів.                                                                             Правильно у світі жити і себе завжди любити.                                                                                Бо добро найбільше в світі – це здоровۥя ваше, діти!                                                         Щастячка  шукать дарма, як здоров’ячка нема.                                                                                   Доки діточки малі, їх навчають вчителі,                                                                            Лікар  дасть пораду й тато, добрих є людей багато,                                                                     А найперше завжди мама діток вчить добру,                                                                        Щоб здорові з юних літ й мудрі діти йшли у світ.

Але є  і Шапокляк, що підкаже щось не так.                                                                                     Хтось таки з шляху зіб’ється, а вона над ним сміється.                                                             Та, щоб вам спокійно жити, треба все, як слід робити.                                                        Поки ви ще невеличкі, виробляйте добрі звички.                                                                     Щоб здоровۥя  зберегти і щасливими рости.

Завершити свято хочеться віршем Надії Красоткіної

 Людина думає, що все на світі може:

І досягти висот, і бездну перейти…

Тому й веде себе зухвало і негоже

Й не думає, що треба берегти

Здоров’я й честь ще змолоду, зарання,

Щоб потім вже не збочити з путі.

Відкинути все зайве без вагання,

І рівно простувати у житті.

Не набувати всі погані звички —

Вони завжди ведуть на саме дно.

А їх позбавитись, неначе рукавички,

Ніхто не зможе так, як у кіно.

Це у кіно відразу все можливо,

В житті не так, усе не так іде.

Обходить стороною щастя й диво.

Безпечність до погибелі веде.

А потім щось змінити вже не сила,

Й бажання є, а виходу нема…

І що б тоді людина не робила,

А жде її попереду пітьма.

Не вірте в те, що все людина може,

Людина не всесильна, а слабка.

І часто їй ніхто не допоможе.

Тоді і перспектива нелегка.

Про себе треба просто змалку дбати,

Здоров’я й честь невтомно берегти.

Найважче — це себе перемагати.

Найлегше — це на повідку іти…

Запам’ятайте: життя і здоров’я у нас одне, необхідно берегти і любити себе. Будьте всі здорові і красиві!

І ми завжди будемо пам’ятати:

Здоров’я – основа усього на світі!

Здоровими бути бажають всі діти!

Для цього потрібно щоденно вмиватись,

Робити зарядку і тепло вдягатись,

Себе гартувати водою і сонцем,

І солодко спати з відкритим віконцем.

І їсти усе, що на стіл подають,

Бо страви нам росту і сил додають!

Про здоров’я треба знати, про здоров’я треба дбати!!!

Завантаження...
docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Позакласні заходи
Інкл
Додано
30 серпня 2019
Переглядів
833
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку