Театральні замальовки з історії виникнення християнства як релігії та про становище населення в Римській імперії

Про матеріал
З даного матеріалу в цікавій ігровій формі учні зможуть краще зрозуміти обставини, за яких виникла нова релігія - християнство.
Перегляд файлу

Театральні замальовки з всесвітньої історії

 

Міні - вистави та короткі інсценізації

 

Тема: Виникнення християнства

( Автор, 3 бідняки і 3 раби )

 Першими християнами були бідняки і раби, життя яких було безрадісним і тяжким. У Римській державі було багато повстань рабів, але всі вони закінчувались перемогою рабовласників. Це призвело до того, що раби втратили віру у власні сили, вони почали сподіватись не на себе, а на “доброго бога”.

 Уявіть собі величезне господарство, наприклад, у Сирії. Давно зайшло сонце, робочий день скінчився. Хочеться спати, болять від важкої праці руки і спина. Але перед сном ці люди збираються де-небудь в укромному куточку і тихо розмовляють.

 1-ий бідняк:

- Напевно, перемогти рабовласників неможливо. Дуже сильний Рим, багато в імператора війська.

 2-ий бідняк:

- Навіть великий Спартак не зумів звільнити нас. Не судилося нам, мабуть, перемогти рабовласників.

 3-ій бідняк:

- Даремно ми приносимо жертви римському Юпітеру, грецькому Зевсу, єгипетському Озірісу, ці боги не чують наших молитов і не можуть допомогти нам… Не цим богам потрібно молитися.

 1-ий раб:

- Існує тільки один могутній і добрий бог, що може врятувати нас. Він спустився з неба на землю, щоб врятувати нас і знищити жорстокий Рим. Цей бог зробить бідняків щасливими: кожен отримає у сто разів більше, ніж мав.

 2-ий раб:

- Виноград стане рости не на кущах, а на деревах з тисячами плодів. Пшениця буде хилитися до землі від зерна…

 3-ій раб:

- Тільки бог звільнить нас від рабства і принесе добро в наші домівки…

 

 

Тема: Римська імперія.

 Уявіть собі великий маєток в Італії. на його території розмовляє господар-власник зі своїм приятелем, котрий до нього приїхав здалеку.

 ( Автор, господар-власник і приятель господаря )

 Господар:

- Ти бачиш, що в моєму маєтку на різних роботах зайнято багато рабів? Всі вони люди погані, ні на що не здатні.

 Приятель:

- За що ж ти гніваєшся на них?

 Господар:

- Розсуди сам. Вони ж ліниві, волів та іншу худобу випасають погано, так-сяк обробляють виноградники. Простежити за всіма важко: не встигли наглядачі відвернутися, а вони вже кидають роботу. Знаряддя праці вони не бережуть, до того ж всі вони злодії: так і намагаються вкрасти то виноград, то оливки, то зерно!

 А днями я ненадовго поїхав, так послухай тільки, що вони вигадали. Канаву за городами прокрили хмизом, підвели до неї найкращого бика, той оступився, впав і зламав собі ногу. Коли я повернувся, наказав побити винних палками. Я б їх побив до смерті, та боюсь, що вони повстануть. У маєтку рабів декілька сотень. А охорона маленька…

docx
Додав(-ла)
Kokhanivska Katerina
Додано
1 березня 2021
Переглядів
207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку