Сировина | Брутто | Нетто |
Яловичина (котлетне м'ясо) | 101 | 74 |
Жир-сирець яловичий або свинячий | 4 | |
Цибуля ріпчаста | 12 | 10 |
Вода | 10 | |
Борошно пшеничне | 5 | |
Маса напівфабрикату | 100 | |
Жир тваринний топлений харчовий | 6 | |
Маса готових биточків | 75 | |
Для підливки: грии сушені | 3 | |
Цибуля ріпчаста | 27 | 23 |
Жир тваринний топлений харчовий | 4 | |
Вода | 40 | |
Томатне пюре | 6 | |
Маса підливки з томатним пюре, цибулею і грибами | 50 | |
Картопля | 173 | 130 |
Морква | 16 | 13 |
Цибуля ріпчаста | 29 | 24 |
Томатне пюре | 9 | |
Жир тваринний топлений харчовий | 11 | |
Маса тушкованих овочів | 150 | |
Вихід | 275 |
Технологічна карта
Биточки по-селянському
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Яловичина (котлетне м'ясо) |
101 |
74 |
Жир-сирець яловичий або свинячий |
|
4 |
Цибуля ріпчаста |
12 |
10 |
Вода |
|
10 |
Борошно пшеничне |
|
5 |
Маса напівфабрикату |
|
100 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
6 |
Маса готових биточків |
|
75 |
Для підливки: грии сушені |
|
3 |
Цибуля ріпчаста |
27 |
23 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
4 |
Вода |
|
40 |
Томатне пюре |
|
6 |
Маса підливки з томатним пюре, цибулею і грибами |
|
50 |
Картопля |
173 |
130 |
Морква |
16 |
13 |
Цибуля ріпчаста |
29 |
24 |
Томатне пюре |
|
9 |
Жир тваринний топлений харчовий |
|
11 |
Маса тушкованих овочів |
|
150 |
Вихід |
|
275 |
Технологія приготування
До натуральної січеної маси з яловичини додають дрібно нарізану ріпчасту цибулю, добре вимішують, порціонують, роблять кульки, надають їм приплюснуто-округлої форми (6см в діаметрі, 2 см завтовшки), обкачують у борошні. Спочатку обсмажують, а потім тушкують.
Вимоги до якості
Зберігають форму, щоб поверхня не розтріскалася. Не повинно бути кислого присмаку і запаху хліба. Консистенція соковита,
кірочка – хрустка, колір - світло-сірий.
Правила відпуску
Подають биточки з тушкованими овочами і підливою, у якій вони тушкувалися.