Технологічна карта
Качка по-селянському
Сировина | Брутто | Нетто |
Качка | 246 | 159 |
Маргарин столовий | 4 | |
Маса смаженої качки | 100 | |
Крупа гречана, рис або пшоно | 60 | |
Вода | 120 | |
Сметана | 50 | |
Цибуля ріпчаста | 20 | 17 |
Морква | 50 | 40 |
Вихід | 330 |
Технологія приготування
Підготовлені тушки качок рубають на шматочки масою 50 г, обсмажують до напівготовності. На жирі, що залишився після обсмажування качки, пасерують шатковані соломкою цибулю і моркву.
У горщик кладуть обсмажені шматочки качки (3-4 шт. на порцію), додають сіль, перець, пасеровані цибулю і моркву, підготовлену крупу, заливають водою, перемішують, ставлять у жарову шафу і тушкують до напівготовності крупи. Потім додають сметану і доводять страву до готовності під закритою кришкою.
Вимоги до якості
Смак і запах тушкованого м'яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція соковита, м'яка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.
Правила відпуску
Відпускають страву в горщиках, зверху її посипають дрібно нарізаною зеленню.
Технологічна карта
Качка по-селянському
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Качка |
246 |
159 |
Маргарин столовий |
|
4 |
Маса смаженої качки |
|
100 |
Крупа гречана, рис або пшоно |
|
60 |
Вода |
|
120 |
Сметана |
|
50 |
Цибуля ріпчаста |
20 |
17 |
Морква |
50 |
40 |
Вихід |
|
330 |
Технологія приготування
Підготовлені тушки качок рубають на шматочки масою 50 г, обсмажують до напівготовності. На жирі, що залишився після обсмажування качки, пасерують шатковані соломкою цибулю і моркву.
У горщик кладуть обсмажені шматочки качки (3-4 шт. на порцію), додають сіль, перець, пасеровані цибулю і моркву, підготовлену крупу, заливають водою, перемішують, ставлять у жарову шафу і тушкують до напівготовності крупи. Потім додають сметану і доводять страву до готовності під закритою кришкою.
Вимоги до якості
Смак і запах тушкованого м’яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція соковита, м’яка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.
Правила відпуску
Відпускають страву в горщиках, зверху її посипають дрібно нарізаною зеленню.
Качка по-селянському
Технологія приготування
Підготовлені тушки качок рубають на шматочки масою 50 г, обсмажують до напівготовності. На жирі, що залишився після обсмажування качки, пасерують шатковані соломкою цибулю і моркву.
У горщик кладуть обсмажені шматочки качки (3-4 шт. на порцію), додають сіль, перець, пасеровані цибулю і моркву, підготовлену крупу, заливають водою, перемішують, ставлять у жарову шафу і тушкують до напівготовності крупи. Потім додають сметану і доводять страву до готовності під закритою кришкою.
Відпускають страву в горщиках, зверху її посипають дрібно нарізаною зеленню.