Технологічна карта Качка по-селянському

Про матеріал

Технологічна карта

Качка по-селянському

Сировина

Брутто

Нетто

Качка

246

159

Маргарин столовий

4

Маса смаженої качки

100

Крупа гречана, рис або пшоно

60

Вода

120

Сметана

50

Цибуля ріпчаста

20

17

Морква

50

40

Вихід

330

Технологія приготування

Підготовлені тушки качок рубають на шматочки масою 50 г, обсмажують до напівготовності. На жирі, що залишився після обсмажування качки, пасерують шатковані соломкою цибулю і моркву.

У горщик кладуть обсмажені шматочки качки (3-4 шт. на порцію), додають сіль, перець, пасеровані цибулю і моркву, підготовлену крупу, заливають водою, перемішують, ставлять у жарову шафу і тушкують до напівготовності крупи. Потім додають сметану і доводять страву до готовності під закритою кришкою.

Вимоги до якості

Смак і запах тушкованого м'яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція соковита, м'яка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.

Правила відпуску

Відпускають страву в горщиках, зверху її посипають дрібно нарізаною зеленню.

Перегляд файлу

Технологічна карта

Качка по-селянському

Сировина

Брутто

Нетто

Качка

246

159

Маргарин столовий

 

4

Маса смаженої качки

 

100

Крупа гречана, рис або пшоно

 

60

Вода

 

120

Сметана

 

50

Цибуля ріпчаста

20

17

Морква

50

40

Вихід

 

330

 

Технологія приготування

      Підготовлені тушки качок рубають на шматочки масою 50 г, обсмажують до напівготовності. На жирі, що залишився після обсмажування качки, пасерують шатковані соломкою цибулю і моркву.

         У горщик кладуть обсмажені шматочки качки (3-4 шт. на порцію), додають сіль, перець, пасеровані цибулю і моркву, підготовлену крупу, заливають водою, перемішують, ставлять у жарову шафу і тушкують до напівготовності крупи. Потім додають сметану і доводять страву до готовності під закритою кришкою.

Вимоги до якості

   Смак і запах тушкованого м’яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція  соковита, мяка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.

Правила відпуску

  Відпускають страву в горщиках, зверху її посипають дрібно нарізаною зеленню.

 

 

 

 

 

 

 

Качка по-селянському

Технологія приготування

      Підготовлені тушки качок рубають на шматочки масою 50 г, обсмажують до напівготовності. На жирі, що залишився після обсмажування качки, пасерують шатковані соломкою цибулю і моркву.

         У горщик кладуть обсмажені шматочки качки (3-4 шт. на порцію), додають сіль, перець, пасеровані цибулю і моркву, підготовлену крупу, заливають водою, перемішують, ставлять у жарову шафу і тушкують до напівготовності крупи. Потім додають сметану і доводять страву до готовності під закритою кришкою.

 Відпускають страву в горщиках, зверху її посипають дрібно нарізаною зеленню.

 

 

 

 

docx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
2702
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку