Технологічна карта
Качка тушкована з вишнями
Сировина | Брутто | Нетто |
Качка | 252 | 154 |
Маргарин столовий | 4 | |
Маса смажених качок | 100 | |
Цибуля ріпчаста | 5 | 4 |
Вишні свіжі | 59 | 50 |
Маса тушкованих вишень і цибулі | 75 | |
Гарнір | 150 | |
Вихід | 325 |
Технологія приготування
Підготовлену качку розрубують на шматочки масою 35-40 г, солять, обсмажують, кладуть у сотейник, додають дрібно нарізану цибулю, заливають водою і тушкують майже до готовності. За 10-15 хв. до завершення тушкування додають вишні без кісточок.
Вимоги до якості
Смак і запах тушкованого м'яса птиці з ароматом спеційТехнологічна карта
Качка тушкована з вишнями
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Качка |
252 |
154 |
Маргарин столовий |
|
4 |
Маса смажених качок |
|
100 |
Цибуля ріпчаста |
5 |
4 |
Вишні свіжі |
59 |
50 |
Маса тушкованих вишень і цибулі |
|
75 |
Гарнір |
|
150 |
Вихід |
|
325 |
Технологія приготування
Підготовлену качку розрубують на шматочки масою 35-40 г, солять, обсмажують, кладуть у сотейник, додають дрібно нарізану цибулю, заливають водою і тушкують майже до готовності. За 10-15 хв. до завершення тушкування додають вишні без кісточок.
Вимоги до якості
Смак і запах тушкованого м’яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція соковита, м’яка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.
Правила відпуску
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір, поряд – шматочки качки з вишнями, поливають їх соком, що утворився при тушкуванні.
Гарнір – картопля варена чи картопляне пюре, варені або припущені овочі, каша гречана або пшоняна.
Качка тушкована з вишнями
Технологія приготування
Підготовлену качку розрубують на шматочки масою 35-40 г, солять, обсмажують, кладуть у сотейник, додають дрібно нарізану цибулю, заливають водою і тушкують майже до готовності. За 10-15 хв. до завершення тушкування додають вишні без кісточок.
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір, поряд – шматочки качки з вишнями, поливають їх соком, що утворився при тушкуванні.
Гарнір – картопля варена чи картопляне пюре, варені або припущені овочі, каша гречана або пшоняна.