Технологічна карта Курчата з яблуками в сметані

Про матеріал

Технологічна карта

Курчата з яблуками в сметані

Сировина

Брутто

Нетто

Курчата

209

145

Маргарин столовий

4

Маса смажених курчат

100

Яблука свіжі

64

45

Морква

25

20

Петрушка (корінь)

7

5

Гвоздика

0,03

Кріп (стебла)

2,6

2

Сметана

15

Маса готових курчат з яблуками і корінням

75

Гарнір

150

Перегляд файлу

Технологічна карта

Курчата з яблуками в сметані

Сировина

Брутто

Нетто

Курчата

209

145

Маргарин столовий

 

4

Маса смажених курчат

 

100

Яблука свіжі

64

45

Морква

25

20

Петрушка (корінь)

7

5

Гвоздика

 

0,03

Кріп (стебла)

2,6

2

Сметана

 

15

Маса готових курчат з яблуками і корінням

 

75

Гарнір

 

150

Вихід

 

325

Технологія приготування

  Підготовлені тушки курчат розрубують по 2 шматочки на порцію, солять і обсмажують на маргарині. У сотейник кладуть нарубані курчата, додають нарізані часточками моркву і петрушку, гвоздику, стебла кропу, заливають водою і тушкують. За 10-15 хв. до завершення тушкування стебла кропу виймають, додають яблука (без шкірочки і насіннєвого гнізда) і заправляють сметаною.

Вимоги до якості

   Смак і запах тушкованого м’яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція  соковита, мяка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.

Правила відпуску

  Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір, поряд – курчата з яблуками та підливою, що утворилася при тушкуванні.

Гарніри – картопля варена або картопляне пюре.

 

 

 

 

 

Курчата з яблуками в сметані

Технологія приготування

  Підготовлені тушки курчат розрубують по 2 шматочки на порцію, солять і обсмажують на маргарині. У сотейник кладуть нарубані курчата, додають нарізані часточками моркву і петрушку, гвоздику, стебла кропу, заливають водою і тушкують. За 10-15 хв. до завершення тушкування стебла кропу виймають, додають яблука (без шкірочки і насіннєвого гнізда) і заправляють сметаною.

 Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір, поряд – курчата з яблуками та підливою, що утворилася при тушкуванні.

Гарніри – картопля варена або картопляне пюре.

 

 

 

 

docx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку