Технологічна карта
Курчата з яблуками в сметані
Сировина | Брутто | Нетто |
Курчата | 209 | 145 |
Маргарин столовий | 4 | |
Маса смажених курчат | 100 | |
Яблука свіжі | 64 | 45 |
Морква | 25 | 20 |
Петрушка (корінь) | 7 | 5 |
Гвоздика | 0,03 | |
Кріп (стебла) | 2,6 | 2 |
Сметана | 15 | |
Маса готових курчат з яблуками і корінням | 75 | |
Гарнір | 150 |
Технологічна карта
Курчата з яблуками в сметані
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Курчата |
209 |
145 |
Маргарин столовий |
|
4 |
Маса смажених курчат |
|
100 |
Яблука свіжі |
64 |
45 |
Морква |
25 |
20 |
Петрушка (корінь) |
7 |
5 |
Гвоздика |
|
0,03 |
Кріп (стебла) |
2,6 |
2 |
Сметана |
|
15 |
Маса готових курчат з яблуками і корінням |
|
75 |
Гарнір |
|
150 |
Вихід |
|
325 |
Технологія приготування
Підготовлені тушки курчат розрубують по 2 шматочки на порцію, солять і обсмажують на маргарині. У сотейник кладуть нарубані курчата, додають нарізані часточками моркву і петрушку, гвоздику, стебла кропу, заливають водою і тушкують. За 10-15 хв. до завершення тушкування стебла кропу виймають, додають яблука (без шкірочки і насіннєвого гнізда) і заправляють сметаною.
Вимоги до якості
Смак і запах тушкованого м’яса птиці з ароматом спецій і овочів. Консистенція соковита, м’яка, ніжна. Колір птиці світло-коричневий, овочів – властивий їх натуральному вигляду.
Правила відпуску
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір, поряд – курчата з яблуками та підливою, що утворилася при тушкуванні.
Гарніри – картопля варена або картопляне пюре.
Курчата з яблуками в сметані
Технологія приготування
Підготовлені тушки курчат розрубують по 2 шматочки на порцію, солять і обсмажують на маргарині. У сотейник кладуть нарубані курчата, додають нарізані часточками моркву і петрушку, гвоздику, стебла кропу, заливають водою і тушкують. За 10-15 хв. до завершення тушкування стебла кропу виймають, додають яблука (без шкірочки і насіннєвого гнізда) і заправляють сметаною.
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір, поряд – курчата з яблуками та підливою, що утворилася при тушкуванні.
Гарніри – картопля варена або картопляне пюре.