20 вересня о 18:00Вебінар: Numicon (Нумікон): проста математика для всіх

Технологічна карта Мозок відварний

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Мозок

125

100

Морква

4

3

Цибуля ріпчаста

4

3

Петрушка (корінь)

3

2

Оцет 3 %

4

Маса вареного мозку

75

Печериці свіжі

38

29

або гриби білі свіжі

38

29

Маса варених грибів

20

Перегляд файлу

Технологічна карта

Мозок відварний

Сировина

Брутто

Нетто

Мозок

125

100

Морква

4

3

Цибуля ріпчаста

4

3

Петрушка (корінь)

3

2

Оцет 3 %

 

4

Маса вареного мозку

 

75

Печериці свіжі

38

29

або гриби білі свіжі

38

29

Маса варених грибів

 

20

Гарнір

 

100

Соус

 

75

або масло вершкове

 

3

Вихід

 

270 або 198

Технологія приготування

     Оброблений мозок кладуть у холодну підкислену оцтом воду, додають моркву, цибулю, петрушку, доводять до кипіння і варять до готовності при слабкому кипінні   10-15 хв. Наприкінці варіння (за 5-10 хв. до закінчення) додають сіль, спеції. Зберігають мозок у тому самому відварі.

Вимоги до якості

         Мозок відварний має смак і запах, властиві вареному мозку з ароматом спецій, коріння, цибулі. Колір світло-сірий. Консистенція м'яка, ніжна, соковита.

Правила відпуску

       Перед подаванням зварений мозок розділяють на часточки, кладуть скибочки варених печериць або білих грибів і поливають вершковим маслом, підсмаженим із сухарями чи підливою. Можна подавати без грибів. На гарнір – картопляне пюре або картопля варена, рис припущений. Можна подавати з соусом білим основним, паровим, томатним.

 

 

 

Мозок відварний

Технологія приготування

     Оброблений мозок кладуть у холодну підкислену оцтом воду, додають моркву, цибулю, петрушку, доводять до кипіння і варять до готовності при слабкому кипінні                  10-15 хв. Наприкінці варіння (за 5-10 хв. до закінчення) додають сіль, спеції. Зберігають мозок у тому самому відварі.

          Перед подаванням зварений мозок розділяють на часточки, кладуть скибочки варених печериць або білих грибів і поливають вершковим маслом, підсмаженим із сухарями чи підливою. Можна подавати без грибів. На гарнір – картопляне пюре або картопля варена, рис припущений. Можна подавати з соусом білим основним, паровим, томатним.

 

 

 

docx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
186
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку