Сировина | Брутто | Нетто |
Картопля | 400 | 300 |
Крупи (перлова, пшенична, рис, вівсяна) | 30 | 30 |
Морква | 50 | 40 |
Петрушка (корінь) | 13 | 10 |
Цибуля ріпчаста | 24 | 20 |
Цибуля-порей | 26 | 20 |
Огірки солоні | 67 | 60 |
Томатне пюре | 30 | |
Маргарин столовий | 20 | |
Бульйон або вода | 700 | |
Вихід | 1000 |
Технологічна карта
Розсольник з крупами
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Картопля |
400 |
300 |
Крупи (перлова, пшенична, рис, вівсяна) |
30 |
30 |
Морква |
50 |
40 |
Петрушка (корінь) |
13 |
10 |
Цибуля ріпчаста |
24 |
20 |
Цибуля-порей |
26 |
20 |
Огірки солоні |
67 |
60 |
Томатне пюре |
|
30 |
Маргарин столовий |
|
20 |
Бульйон або вода |
|
700 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування
У киплячий бульйон або воду кладуть підготовлені крупи (перлову, пшеничну, рис, вівсяну), доводять до кипіння, додають картоплю і варять до напівготовності. Додають пасеровані овочі, припущені огірки, пасероване томатне пюре, спеції, доливають розсіл, солять за смаком і варять до готовності. Розсольник можна приготувати без томатного пюре.
Вимоги до якості
На поверхні часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні. Бульйон безбарвний або білий, оскільки в ньому є сметана. Овочі натурального кольору, мають відповідну форму нарізування: солоні огірки, нарізані соломкою або ромбиками, або кубиками, картопля – брусочками або часточками, коріння – скибочками або соломкою, цибуля – кубиками або соломкою, зберігають форму нарізування. Консистенція овочів м`яка, огірків – злегка хрумка. Смак гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу, в міру солений; запах властивий розсольникові з ароматом спецій.
Правила відпуску
Перед подаванням у тарілку кладуть м`ясо або нирки, наливають розсольник, додають сметану, посипають зеленню.
Розсольник з крупами
Технологія приготування
У киплячий бульйон або воду кладуть підготовлені крупи (перлову, пшеничну, рис, вівсяну), доводять до кипіння, додають картоплю і варять до напівготовності. Додають пасеровані овочі, припущені огірки, пасероване томатне пюре, спеції, доливають розсіл, солять за смаком і варять до готовності. Розсольник можна приготувати без томатного пюре.
Перед подаванням у тарілку кладуть м`ясо або нирки, наливають розсольник, додають сметану, посипають зеленню.