Технологічна карта Розсольник з крупами

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

400

300

Крупи (перлова, пшенична, рис, вівсяна)

30

30

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

13

10

Цибуля ріпчаста

24

20

Цибуля-порей

26

20

Огірки солоні

67

60

Томатне пюре

30

Маргарин столовий

20

Бульйон або вода

700

Вихід

1000

Перегляд файлу

 

Технологічна карта

Розсольник з крупами

Сировина

Брутто

Нетто

Картопля

400

300

Крупи (перлова, пшенична, рис, вівсяна)

30

30

Морква

50

40

Петрушка (корінь)

13

10

Цибуля ріпчаста

24

20

Цибуля-порей

26

20

Огірки солоні

67

60

Томатне пюре

 

30

Маргарин столовий

 

20

Бульйон або вода

 

700

Вихід 

 

1000

Технологія приготування

 У киплячий бульйон або воду кладуть підготовлені крупи (перлову, пшеничну, рис, вівсяну), доводять до кипіння, додають картоплю і варять до напівготовності. Додають пасеровані овочі, припущені огірки, пасероване томатне пюре, спеції, доливають розсіл, солять за смаком і варять до готовності. Розсольник можна приготувати без томатного пюре.

Вимоги до якості

На поверхні часточки жиру оранжевого, жовтого кольору або безбарвні. Бульйон безбарвний або білий, оскільки в ньому є сметана. Овочі натурального кольору, мають відповідну форму нарізування: солоні огірки, нарізані соломкою або ромбиками, або кубиками, картопля – брусочками або часточками, коріння – скибочками або соломкою, цибуля – кубиками або соломкою, зберігають форму нарізування. Консистенція овочів м`яка,   огірків – злегка хрумка. Смак гострий завдяки присутності огірків, огіркового розсолу, в міру солений; запах властивий розсольникові з ароматом спецій.

Правила відпуску

Перед подаванням у тарілку кладуть м`ясо або нирки, наливають розсольник, додають сметану, посипають зеленню.

 

 

Розсольник з крупами

       Технологія приготування

  У киплячий бульйон або воду кладуть підготовлені крупи (перлову, пшеничну, рис, вівсяну), доводять до кипіння, додають картоплю і варять до напівготовності. Додають пасеровані овочі, припущені огірки, пасероване томатне пюре, спеції, доливають розсіл, солять за смаком і варять до готовності. Розсольник можна приготувати без томатного пюре.

Перед подаванням у тарілку кладуть м`ясо або нирки, наливають розсольник, додають сметану, посипають зеленню.

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
16395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку