Сировина | Брутто | Нетто |
Курка | 154 | 74 |
Хліб пшеничний | 18 | |
Молоко або вода | 26 | |
Внутрішній жир | 3 | |
Сухарі мелені | 10 | |
Маса напівфабрикату | 125 | |
Маргарин столовий | 5 | |
Маса смажених січеників | 100 | |
Гарнір | 150 | |
Масло вершкове | 7 | |
або соус | 50 | |
Вихід | 300 або 258 |
Технологічна карта
Січеники з птиці
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Курка |
154 |
74 |
Хліб пшеничний |
|
18 |
Молоко або вода |
|
26 |
Внутрішній жир |
|
3 |
Сухарі мелені |
|
10 |
Маса напівфабрикату |
|
125 |
Маргарин столовий |
|
5 |
Маса смажених січеників |
|
100 |
Гарнір |
|
150 |
Масло вершкове |
|
7 |
або соус |
|
50 |
Вихід |
|
300 або 258 |
Технологія приготування
З котлетної маси формують січеники овальноприплюснутої форми, обкачують у борошні або білій паніровці, смажать основним способом з обох боків до утворення рум'яної кірочки і доводять до готовності у жаровій шафі.
Вимоги до якості
Січеники правильної форми, на поверхні світло-золотиста кірочка, колір на розрізі від світло-сірого до кремово-сірого. Консистенція пухка, соковита. Не допускається почервоніння м'яса і присмак хліба.
Правила відпуску
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір (картоплю відварну або смажену, чи картопляне пюре, рисову або гречану кашу, зелений горошок, комбінований гарнір), поряд – січеники (2 шт. на порцію) і поливають розтопленим вершковим маслом чи соусом білим основним, паровим.
Січеники з птиці
Технологія приготування
З котлетної маси формують січеники овальноприплюснутої форми, обкачують у борошні або білій паніровці, смажать основним способом з обох боків до утворення рум'яної кірочки і доводять до готовності у жаровій шафі.
Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір (картоплю відварну або смажену, чи картопляне пюре, рисову або гречану кашу, зелений горошок, комбінований гарнір), поряд – січеники (2 шт. на порцію) і поливають розтопленим вершковим маслом чи соусом білим основним, паровим.