Технологічна карта Січеники з птиці

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Курка

154

74

Хліб пшеничний

18

Молоко або вода

26

Внутрішній жир

3

Сухарі мелені

10

Маса напівфабрикату

125

Маргарин столовий

5

Маса смажених січеників

100

Гарнір

150

Масло вершкове

7

або соус

50

Вихід

300 або 258

Перегляд файлу

Технологічна карта

Січеники з птиці

Сировина

Брутто

Нетто

Курка

154

74

Хліб пшеничний

 

18

Молоко або вода

 

26

Внутрішній жир

 

3

Сухарі мелені

 

10

Маса напівфабрикату

 

125

Маргарин столовий

 

5

Маса смажених січеників

 

100

Гарнір

 

150

Масло вершкове

 

7

або соус

 

50

Вихід

 

300 або 258

Технологія приготування

 З котлетної маси формують січеники овальноприплюснутої форми, обкачують у борошні або білій паніровці, смажать основним способом з обох боків до утворення рум'яної кірочки і доводять до готовності у жаровій шафі.

Вимоги до якості

   Січеники правильної форми, на поверхні світло-золотиста кірочка, колір на розрізі від світло-сірого до кремово-сірого. Консистенція пухка, соковита. Не допускається почервоніння м'яса і присмак хліба.

Правила відпуску

  Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір (картоплю відварну або смажену, чи картопляне пюре, рисову або гречану кашу, зелений горошок, комбінований гарнір), поряд – січеники (2 шт. на порцію) і поливають розтопленим вершковим маслом чи соусом білим основним, паровим.

 

 

 

 

Січеники з птиці

Технологія приготування

 З котлетної маси формують січеники овальноприплюснутої форми, обкачують у борошні або білій паніровці, смажать основним способом з обох боків до утворення рум'яної кірочки і доводять до готовності у жаровій шафі.

 Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір (картоплю відварну або смажену, чи картопляне пюре, рисову або гречану кашу, зелений горошок, комбінований гарнір), поряд – січеники (2 шт. на порцію) і поливають розтопленим вершковим маслом чи соусом білим основним, паровим.

 

 

docx
Додано
19 жовтня 2018
Переглядів
493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку