Сировина | Брутто | Нетто |
Бульйон | 700 | |
Маргарин столовий | 35 | |
Борошно пшеничне | 35 | |
Морква | 63 | 50 |
Цибуля ріпчаста | 36 | 30 |
Петрушка(корінь) | 27 | 20 |
Томатне пюре | 350 | |
Маргарин столовий | 20 | |
Цукор | 10 | |
Вихід | 1000 |
Технологічна карта
Соус томатний
Сировина |
Брутто |
Нетто |
Бульйон |
|
700 |
Маргарин столовий |
|
35 |
Борошно пшеничне |
|
35 |
Морква |
63 |
50 |
Цибуля ріпчаста |
36 |
30 |
Петрушка(корінь) |
27 |
20 |
Томатне пюре |
|
350 |
Маргарин столовий |
|
20 |
Цукор |
|
10 |
Вихід |
|
1000 |
Технологія приготування
Дрібно нарізані цибулю, моркву і петрушку (корінь) пасерують до розм’якшення, додають томатне пюре і пасерують ще 15— 20 хв. Пасеровані овочі і томатне пюре вводять у білий основний соус і варять 25—30 хв. У кінці варіння солять, заправляють цукром, перцем чорним. Готовий соус проціджують, овочі протирають і доводять до кипіння. Соус томатний використовують для приготування похідних соусів і як самостійний, але при цьому заправляють лимонною кислотою і жиром. Можна додати біле вино.
Вимоги до якості
Смак – кисло-солодкий. Консистенція однорідна,без грудочок борошна. Овочі протерті.
Правила відпуску
Подають до страв з м’яса, субпродуктів, овочів.