Технологічна карта Соус томатний

Про матеріал

Сировина

Брутто

Нетто

Бульйон

700

Маргарин столовий

35

Борошно пшеничне

35

Морква

63

50

Цибуля ріпчаста

36

30

Петрушка(корінь)

27

20

Томатне пюре

350

Маргарин столовий

20

Цукор

10

Вихід

1000

Перегляд файлу

Технологічна карта

Соус томатний

Сировина

Брутто

Нетто

Бульйон

 

700

Маргарин столовий

 

35

Борошно пшеничне

 

35

Морква

63

50

Цибуля ріпчаста

36

30

Петрушка(корінь)

27

20

Томатне пюре

 

350

Маргарин столовий

 

20

Цукор

 

10

Вихід

 

1000

 

Технологія приготування

        Дрібно нарізані цибулю, моркву і петрушку (корінь) пасерують до розм’якшення, додають томатне пюре і пасерують ще 15— 20 хв. Пасеровані овочі і томатне пюре вводять у білий основний соус і варять 25—30 хв. У кінці варіння солять, заправляють цукром, перцем чорним. Готовий соус проціджують, овочі протирають і доводять до кипіння. Соус томатний використовують для приготування похідних соусів і як самостійний, але при цьому заправляють лимонною кисло­тою і жиром. Можна додати біле вино.
       

Вимоги до якості

 Смак – кисло-солодкий. Консистенція однорідна,без грудочок борошна. Овочі протерті.

Правила відпуску

          Подають до страв з м’яса, субпродуктів, овочів.
 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
10 серпня 2018
Переглядів
5942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку