Технологічна карта страви "Свинячі битки по-українському"

Про матеріал
Технологічна карта страви "Свинячі битки по-українському" Технологія приготування страви Характеристика готової страви Технологічна схема приготування свинячих битків по-українському Харчова та енергетичні цінність страви «Свинячі битки по-українському»
Перегляд файлу

ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА

Свинячі битки по-українському

№з/п

Найменування сировини

Маса сировини, г

На 1 порцію,г

На 10 порцій,кг

брутто

нетто

брутто

нетто

    1

Свинина

150

 130

    1,5

   1,3

    2

Сало шпик

   21

  20

   0,21

   0,2

    3

Цибуля ріпчаста

   30

  25

    0,3

  0,25

    4

Часник

    2

   1

   0,02

  0,01

    5

Маса тушкованого мяса

 

   85

 

  0,85

    6

Маса тушкованої цибулі і сала

 

   30

 

   0,3

    7

Хліб житній

   36

   30

  0,36

   0,3

    8

Маса готових грінок

 

   25

 

  0,25

    9

Петрушка (зелень)

    4

    3

  0,04

  0,03

   10

Картопля смажена

 

  100

 

     1

   11

Огірки свіжі

   53

   50

   0,53

   0,5

   12

Вихід

 

  290

 

   2,9

Технологія приготування

Нарізану у вигляді битків свинину легенько відбивають, посипають сіллю, меленим перцем і злегка обсмажують. На дно сотейника кладуть нарізане шматочками сало, поверх нього – підсмажені битки, на них – злегка обсмажену цибулю, заливають бульйоном і тушкують до готовності. Готові битки укладають на шматочки підсмаженого житнього хліба, поливають соком, в якому тушкувалось мясо, посипають дрібно нарізаними часником і зеленню петрушки. На гарнір подають смажену картоплю і огірками.

Характеристика готової страви або виробу

Зовнішній вигляд :  порціонні шматочки відповідної форми.

Консистенція : мяка, соковита.

Колір: мяса сірий або коричневий.

Запах і смак : тушкованого мяса з ароматом овочів і спецій.

Технологічна схема приготування свинячих битків по-українському

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назва продукту

Харчова та енергетична цінність у 100г

Харчова та енергетична цінність у страві

Білки

Жири

Вуглеводи

Ккал

Білки

Жири

Вуглеводи

Ккал

Свинина

16,4

27,8

0

335

21,32

36,14

0

435,5

Сало

1,4

92,8

0

869

0,28

18,56

0

173,8

Цибуля

1,7

0

9,5

45

0,43

0

2,38

11,25

Хліб житній

4,7

0,7

49,8

227

1,41

0,21

14,94

68,1

Картопля

2

0,1

19,7

89

2,8

0,14

27,58

124,6

Огірки

0,8

0

3

15

0,4

0

1,5

12,5

Всього

27

121,4

82

1580

26,64

55,05

46,4

825,75

Харчова та енергетичні цінність страви «Свинячі битки по-українському»

 

docx
Додано
6 квітня 2020
Переглядів
2164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку