ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА
Свинячі битки по-українському
№з/п |
Найменування сировини |
Маса сировини, г |
|||
На 1 порцію,г |
На 10 порцій,кг |
||||
брутто |
нетто |
брутто |
нетто |
||
1 |
Свинина |
150 |
130 |
1,5 |
1,3 |
2 |
Сало шпик |
21 |
20 |
0,21 |
0,2 |
3 |
Цибуля ріпчаста |
30 |
25 |
0,3 |
0,25 |
4 |
Часник |
2 |
1 |
0,02 |
0,01 |
5 |
Маса тушкованого м’яса |
|
85 |
|
0,85 |
6 |
Маса тушкованої цибулі і сала |
|
30 |
|
0,3 |
7 |
Хліб житній |
36 |
30 |
0,36 |
0,3 |
8 |
Маса готових грінок |
|
25 |
|
0,25 |
9 |
Петрушка (зелень) |
4 |
3 |
0,04 |
0,03 |
10 |
Картопля смажена |
|
100 |
|
1 |
11 |
Огірки свіжі |
53 |
50 |
0,53 |
0,5 |
12 |
Вихід |
|
290 |
|
2,9 |
Технологія приготування
Нарізану у вигляді битків свинину легенько відбивають, посипають сіллю, меленим перцем і злегка обсмажують. На дно сотейника кладуть нарізане шматочками сало, поверх нього – підсмажені битки, на них – злегка обсмажену цибулю, заливають бульйоном і тушкують до готовності. Готові битки укладають на шматочки підсмаженого житнього хліба, поливають соком, в якому тушкувалось м’ясо, посипають дрібно нарізаними часником і зеленню петрушки. На гарнір подають смажену картоплю і огірками.
Характеристика готової страви або виробу
Зовнішній вигляд : порціонні шматочки відповідної форми.
Консистенція : м’яка, соковита.
Колір: м’яса сірий або коричневий.
Запах і смак : тушкованого м’яса з ароматом овочів і спецій.
Технологічна схема приготування свинячих битків по-українському
Назва продукту |
Харчова та енергетична цінність у 100г |
Харчова та енергетична цінність у страві |
||||||||
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Ккал |
Білки |
Жири |
Вуглеводи |
Ккал |
|||
Свинина |
16,4 |
27,8 |
0 |
335 |
21,32 |
36,14 |
0 |
435,5 |
||
Сало |
1,4 |
92,8 |
0 |
869 |
0,28 |
18,56 |
0 |
173,8 |
||
Цибуля |
1,7 |
0 |
9,5 |
45 |
0,43 |
0 |
2,38 |
11,25 |
||
Хліб житній |
4,7 |
0,7 |
49,8 |
227 |
1,41 |
0,21 |
14,94 |
68,1 |
||
Картопля |
2 |
0,1 |
19,7 |
89 |
2,8 |
0,14 |
27,58 |
124,6 |
||
Огірки |
0,8 |
0 |
3 |
15 |
0,4 |
0 |
1,5 |
12,5 |
||
Всього |
27 |
121,4 |
82 |
1580 |
26,64 |
55,05 |
46,4 |
825,75 |
||
Харчова та енергетичні цінність страви «Свинячі битки по-українському»