Технологічна карта
Тарта «Снікерс»(пісочна основа)
Сировина |
Нетто (пісочне тісто) |
Борошно пшеничне (1) |
105 |
Сіль |
2 |
Мигдалеве борошно |
55 |
Цукрова пудра |
170 |
Яйця |
76 |
Вершкове масло 82% |
255 |
Борошно (2) |
300 |
Какао |
25
|
Вихід |
20шт |
Технологія приготування
З’єднати борошно(1), цукрову пудру, сіль та мигдалеве борошно з вершковим маслом до стану крихти,(використовуючи насадку лопата/ весло).Додати яйця, перемішати. Додати борошно з какао, замісити тісто. Розкачати тісто між двома листами пергаменту, відправити в морозильну камеру на 20-30 хв. Сформувати тарти, покласти перед випіканням в морозильну камеру знову на 20-30 хвилин. Випікати при температурі 155-160 °С протягом 30-35 хвилин.
Після випікання одразу вийняти з форм-кілець. Охолодити.
На дно тарти викладаємо карамель(карта додається).Зверху наносимо оздоблення шоколадним кремом(карта додається).
Вимоги до якості
Тарти повинні зберегти форму. Тісто солодке, крихке. Колір тарт шоколадний, добре пропечене тісто
Технологічна карта
Карамель (тарта «Снікерс»)
Сировина |
Нетто (г) |
Цукор |
180 |
Вода |
90 |
Оцет 9% |
10 |
Масло вершкове |
60 |
Вершки 33% |
210 |
Арахіс смажений |
250 |
Вихід |
300 г |
Технологія приготування
В посуд з товстим дном насипати цукор, додати воду і оцет. Поставити на середній вогонь, щоб добре закипіла суміш. Уварюємо до бурштинового відтінку. Знімаємо з плити і додаємо масло, активно перемішуємо. Вершки потрібно добре розігріти, але не кип'ятити. Одразу додаємо гарячі вершки і розмішуємо, доводимо до кипіння. Можна додати сіль, смажений арахіс ; варити протягом 1-2 хвилин.
Вимоги до якості
Карамель світло коричневого кольору ,консистенція - середньої густини, без грудочок нерозчиненого цукру. Смак солодкий, з ароматом смаженого арахісу.
Технологічна карта
Шоколадний крем (тарта «Снікерс»)
Сировина |
Нетто (г) |
Шоколад 56% |
100 |
Вершки «Смачно шеф» |
200 |
Вихід |
300 г |
Технологія приготування
Вершки збити до густих піків. Шоколад розтопити і влити у збиті вершки. Добре збити, щоб все разом добре об'єдналося і утворився крем .Попередньо приготувати кондитерський мішок з насадкою «зірочка» і зразу відсадити на карамель у тартах. Працювати швидко, бо крем скоро стабілізується.
Вимоги до якості
Шоколадний крем світлого кольору. Консистенція пухка, стабільна. Добре відчувається смак шоколаду.