Технологічна картка, інструкційна картка на страву "Філе смажене в сухарях".

Про матеріал
Технологічна, інструкційна картки на страву "Філе смажене в сухарях". Матеріал до уроків виробничого навчання за професією "Кухар".
Перегляд файлу

Технологічна карта

КУРЯЧЕ ФІЛЕ В СУХАРЯХ

Рецептура №721 зі збірника рецептур страв та кулінарних виробів  1983 р.   

 

Найменування сировини

Витрати сировини на             1 порцію, г

брутто

нетто

Куряче філе

75                        

69

Яйця

1/7шт.

6

Хліб пшеничний

17

15

Маса напівфабрикату

-

85

Масло вершкове

10

10

Маса смаженого філе

-

75

Масло вершкове

5

5

Гарнір № 750, 762, 797, 805

150

150

Вихід

-

75/150/5

Технологія приготування

Куряче філе, зачищене від плівок та сухожилків, злегка відбивають змочують в яйцях, обкачують в білій паніровці, кладуть на розігріту з вершковим маслом сковороду і смажать до утворення рум’яної кірочки з обох боків, ставлять у жарову шафу на 5 хв і доводять до готовності.

Перед подаванням на тарілку кладуть гарнір – картопля, смажена у фритюрі, нарізана брусочками (соломкою, часточками, стружкою), або складний гарнір, поряд смажене філе, яке поливають вершковим маслом

Технологічні вимоги до якості страви і оформлення

Зовнішній вигляд- філе овальної форми, полите вершкоаим маслом з світло- золотистою рівномірно підсмаженою кірочкою.

Смак і запах – властивий смаженій курці з ароматом вершкового масла, в міру солоний.

 Колір – мяса на розрізі білий, кірочки світло – золотистий. 

 Консистенція – мяка, соковита, кірочки хрустка.

Інструкційна картка

на страву

КУРЯЧЕ ФІЛЕ В СУХАРЯХ

 

Інвентар та обладнання: виробничі столи, ваги, ножі кухарської трійки, розробні дошки, сковорідка, тарілки, миски, порційне блюдо для подачі, лопатка.

Електричне обладнання: жарова шафа, електрична плита.

Продукти: філе куряче, масло вершкове, яйця, хліб пшеничний, кулінарний жир, овочі для гарніру.

Послідовність приготування:

  1. Підібрати посуд, інвентар.
  2. Організувати робоче місце.
  3. Філе курки зачистити,  підрізати сухожилки  в 2-3 місцях, щоб не деформувався напівфабрикат під час теплової обробки, злегка відбити філе.
  4. Приготувати білу паніровку: натерти черствий білий хліб  без скоринок на дрібній терці.
  5. Збити яйця.
  6. Запанірувати куряче філе: змочити підготовлене філе в яйцях і запанірувати  його в білій паніровці.
  7. Розігріти жир на сковорідці до температури
  8. Смажити підготовлене філе до золотистого кольору з обох боків.
  9. Довести до готовності у жаровій шафі.
  10. Приготувати складний гарнір з 3-4 видів овочів.
  11. На підігріте порційне блюдо покласти гарнір, поряд смажене філе.
  12. Полити філе  розтопленим вершковим маслом.
  13. Подати страву.

 

 

 

doc
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
25 березня 2020
Переглядів
11314
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку