6 клас. Урок 2 (27).
Тема. Зернові та круп’яні продукти
ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА УРОКУ
(Розробники: Долгопят Н.М. вчитель географії Гружчанського НВК “ЗОШ І- ІІІ ст. - ДНЗ” Дубов’язівської селищної ради Конотопського району, Верещака Г.І. вчитель біології та основ здоров’я Гружчанського НВК “ЗОШ І- ІІІ ст. - ДНЗ” Дубов’язівської селищної ради Конотопського району , Блохін О.П. вчитель хімії, основ здоров’я та інформатики Заводської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кириківської селищної ради Охтирського району)
№ |
Етап уроку |
Форми і методи роботи |
Час на виконання |
Обладнання |
1 |
Вступна частина |
Привітання. Вправа ,,Очікування” |
7 хв. |
Зернятка двокольорові, плакат із зображенням зернини |
2 |
Мотивація діяльності |
Мозковий штурм |
5 хв. |
- |
3 |
Вивчення нового матеріалу |
Міні-лекція “Хімічний склад та енергетична цінність цільнозернових продуктів” Робота в групах |
10 хв.
15 хв. |
Презентація, мультимедійна дошка
Картки з зображенням крупів, макаронних виробів та хлібо-булочних виробів; упаковки з харчовими продуктами (гречана крупа, макаронні вироби, борошно) |
4 |
Підсумки |
Підсумкові завдання |
5хв. |
|
5 |
Завершення |
Справджування очікувань. Гра “Ти - молодець” |
3хв. |
Мультимедійна дошка презентація |