Технологічні картки на страви до теми "Приготування салатів"

Про матеріал
Технологічні картки на салати з варених овочів до уроків виробничого навчання з теми "Приготування холодних страв і закусок" за професією "Кухар"
Перегляд файлу

Технологічна  картка

Вінегрет овочевий

Рецептура № 103  Збірник  технологічних  карт  на страви і кулінарні  вироби 2007 р

 

Найменування сировини

Витрати сировини на  1 п, г

Брутто

Нетто

Картопля

28,9

21,0

Буряк

19,1

15,0

Морква

12,6

10,0

Огірки  солоні

18,8

15,0

Капуста квашена

21,4

15,0

Цибуля ріпчаста

17,9

15,0

Олія рослинна

10,0

10,0

Вихід

_

100

 

                                          Технологія приготування

Картоплю, буряк, моркву  миють,  відварюють в шкірці.  Овочі  охолоджують, обчищають від  шкірки,   нарізують скибочками. Щоб овочі зберегли  колір,  нарізаний  буряк змащують олією.  Цибулю  обчищають, нарізують  напівкільцями.  Квашену капусту  перебирають, відтискають. Всі  овочі  обережно перемішують , добавляють квашену капусту,  змащують  олією  та  викладають   в салатник.

Правила подавання

У салатник  кладуть вінегрет, зверху  посипають  дрібно нарізаною зеленню.

Вимоги до якості

Зовнішній  вигляд   овочі нарізані скибочками, цибуля напівкільцями,  капуста  нашаткована.

Смак і  запах  кислувато - гострий.

Колір -  відповідає кольору овочів,  які  входять до вінегрету, злегка рожевий від буряку.

Технологічна картка

Салат  “Український”

Рецептура № 1.15 Збірник  технологічних  карт  на страви і кулінарні  вироби  2007 р.  . 

Найменування   сировини

Витрати  сировини на  1 п, г

Брутто

Нетто

Картопля

18,5

13,5

Огірки консервовані

28,1

22,5

Морква

15,8

12,5

Яблука  свіжі

17,9

12,5

Горошок зелений  консервований

15,4

10,0

Цибуля  зелена

12,5

10,0

Соус майонез

-

20,0

Вихід

-

100

 

 

Технологія приготування

Картоплю, моркву миють, варять  в  шкірці, охолоджують, обчищають, нарізують  кубиками.  Консервовані  огірки  обчищають  від  шкірочки.  Яблука обчищають  і видаляють   серцевину. Обчищені  огірки  і яблука  нарізають  кубиками. Цибулю зелену  зачищають,  дрібно  нарізують. Всі компоненти перемішують, додають  зелений  консервований  горошок.  Заправляють майонезом.               

Правила  подавання

Салат викладають у  салатник, заправляють  майонезом, оформляють зеленню.

Вимоги  до  якості

Зовнішній  виглядовочі акуратно нарізані дрібними  кубиками, салат викладений гіркою,  поверхня  прикрашена  продуктами, які  входять у рецептуру.

Смак варених і сирих  овочів, в  міру гострий.

Запах  властивий вареним і сирим овочам.

Консистенція -  варених овочів – м’яка,  сирих – пружна.

Технологічна картка

Салат «Зимовий»

Рецептура № 1,19 Збірник рецептур національних страв і кулінарних виробів 2003 р.

 

Найменування сировини

Витрати сировини на 1 п, г

Брутто

Нетто

Картопля

85,4

83

Маса відварної картопля

-

62

Капуста квашена

57,2

40

Огірки консервовані

25

20

Квасоля

9,8

9,6

Маса відварної квасолі

-

20

Цибуля ріпчаста

23.8

20

Соус № салатна заправка

-

40

Вихід:

-

200

 

 

Технологія приготування

Квасолю перебирають, миють, замочують у холодній воді на 6 годин. Потім заливають холодною водою і відварюють протягом 1 години. Картоплю миють, відварюють в шкірці, обчищають, нарізують скибочками. Консервовані огірки  обчищають і також нарізують скибочками. Цибулю ріпчасту обробляють, нарізують півкільцями. Квашену капусту відтискають і з’єднують з нарізаною цибулею, картоплю, відвареною квасолею, консервованими огірками,  перемішують з салатною заправкою для салатів.

Правила  подавання

Подають салат в салатнику. Температура подавання –  14 С.

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд - салат викладений гіркою, прикрашений зеленню.

Смак і запах - притаманний даному виду овочів, кислуватий; запах квашеної капусти.

Колір  - овочів,які входять до складу салату,  квашеної капусти – жовтуватий

 

doc
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
19 травня 2020
Переглядів
11069
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку