Алгоритм приготування салатів з додаванням м'яса, риби .

Про матеріал
Алгоритм з приготування салатів з додоаванням м'яса, риби. Матеріал до уроків виробничого навчання з теми "Приготування холодних страв і закусок" за професією "Кухар".
Перегляд файлу

Алгоритм приготування салату м'ясного

 

  1.   Варені м'ясні продукти, картоплю і свіжі або солоні огірки нарізати тонкими скибочками.

 

  1. Заправити частиною майонезу з додаванням кетчупу.

 

  1.   Викласти гіркою оформити яйцем, шматочками вареного м'яса, крабами або зеленим салатом та майонезом, що залишився.

 

  1. Кетчуп можна замінити такою ж кількістю майонезу.

 

  1.   Замість крабів можна використовувати ракові шийки в тій же кількості.

 

  1. Салат можна відпускати без крабів, відповідно зменшивши його вихід.

 

 

Алгоритм приготування салату рибного

 

 

  1. Рибу розібрати на філе без шкіри та кісток та припустити.

 

  1.   Припущену рибу охолодити та нарізати тонкими скибочками.

 

  1. Огірки і картоплю нарізати тонкими скибочками.
  2. Частину зеленого салату дрібно порвати руками.

 

  1.   Рибу, огірки, картоплю, горошок та подрібнений салат змішати та заправити майонезом, змішаним з кетчупом.

 

  1.    Салат викласти гіркою, прикрасити скибочками риби, помідорів, салатом та полити майонезом.

 

  1. Кетчуп можна замінити майонезом.

 

Алгоритм приготування салату з креветками

 

 

  1. Відварити картоплю, моркву, креветки.

 

  1.   До нарізаних картоплі, моркви та огірків додають зелений горошок, креветки.

 

  1. Заправити частиною майонезу та заправки.
  2. Викласти гіркою.

 

  1.   Оформити овочами та креветками, поливають майонезом чи заправкою, що залишилась.

 

Алгоритм приготування салату «Столичного»

 

 

  1. Відварити м’якоть птиці без шкіри та кісток.

 

  1.               Варені м'ясні продукти, картоплю і свіжі або солоні огірки нарізати тонкими скибочками.

 

  1.               Заправити частиною майонезу з додаванням кетчупу.

 

  1.               Викласти гіркою оформити яйцем, шматочками вареного м'яса, крабами або зеленим салатом та майонезом, що залишився.

 

  1. Кетчуп можна замінити такою ж кількістю майонезу.
  2. Замість крабів можна використовувати ракові шийки в тій же кількості.

 

  1. Салат можна відпускати без крабів, відповідно зменшивши його вихід.

 

 

Порівняльна характеристика інгредієнтів салатів

 


 

Назва

 

інгредієнту

 

 

 

 

 

Назва салату

 

М'ясний Рибний Столичний З креветками


 

М'ясо

Картопля

Огірки

Яйця

Краби

Салат зелений

Майонез

Кетчуп

Філе риби

Помідори

Горошок концерв.

Куряче м'ясо

Креветки

Морква

+

+

+

+

+

+

+

+

 

 

 

 

 

 

 

+

+

 

+

+

+

+

+

+

+

 

 

 

 

+

+

+

+

+

+

+

 

 

 

+

 

 

 

+

+

 

 

 

+

 

 

 

+

 

+

+

 

Якщо систематизувати технологію приготування даних салатів та занести дані до порівняльної таблиці набору продуктів, ми побачимо, що, якщо до основного набору ( картопля, огірки, майонез) додати рибу, або м'ясо, або птицю то отримаємо новий салат.

 

 

 

 

 

 

                          


 

 

doc
Додав(-ла)
Лецюк Любов
Додано
20 травня 2020
Переглядів
1513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку