Технологічні картки з теми: "Приготування страв з макаронних виробів".

Про матеріал
Технологічні картки з теми: "Приготування страв з макаронних виробів". Матеріал для уроку виробничого навчання за професією "Кухар".
Перегляд файлу

Технологічні картки з теми: «ПРИГОТУВАННЯ СТРАВ З МАКАРОННИХ ВИРОБІВ». ДЛЯ УРОКІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ ЗА ПРОФЕСІЄЮ «КУХАР»

 

Технологічна картка

Макаронник

Рецептура № 45

(Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби 2007р.)

макаронник8

Найменування сировини

Витрати сировини на 1 п, г

Брутто

Нетто

Макарони

75

75

Вода

150

150

Молоко

100

100

Яйця

1\2 шт

20

Цукор

10

10

Масло вершкове

5

5

Сухарі

5

5

Маса н/ф

-

300

Маса готового макароннику

-

250

Масло вершкове

10

10

Вихід:

-

260

 

 

Технологія приготування

З’єднують воду з молоком і в цій суміші охолоджують. Яйця обробляють, випускають в посуд, збивають з цукром, додають до охолоджених макаронів. Лист змазують маслом посипають сухарями викладають на нього макаронник, та запікають.

 

Правила подавання

Подають макаронник запечені на порціонній сковорідці, ставлять на підставну тарілку з серветкою, зверху поливають вершковим маслом. Температура подавання – 650С .

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд - поверхня макароннику золотиста, полита вершковим маслом.

Смак і запах - притаманний запечений макаронам з яйцями, аромат молока.

Колір -  кірочка золотиста, на зрізі – світло - жовтого кольору.

Консистенція - м’яка, рихла, пишна.

Технологічна картка

Бабка з локшини з сиром

Рецептура № 452

(Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби 2007р.)

бабка9

Найменування сировини

Витрати сировини на 1 п, г

Брутто

Нетто

Локшина

72

72

Вода

160

160

Сир кисломолочний

101

100

Яйця

1\4

10

Цукор

10

10

Масло вершкове

5

5

Сметана

5

5

Сухарі

5

5

Маса напівфабрикату

-

300

Сметана

30

30

Вихід

-

330

 

 

Технологія приготування

Локшину відварюють незливним способом. Сир кисломолочний протирають. Яйця обробляють, випускають в посуд, перемішують з сіллю і цукром і з’єднують з локшиною, сиром. Лист змазують маслом, посипають сухарями, викладають масу з локшини. Поверхню змазують сметаною, збризкують маслом вершковим, запікають.

 

Правила подавання

Подають бабку з локшини з сиром на закусочній тарілці. Поливають сметаною. Температура подавання – 600С.

 

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд - поверхня бабки рівномірно запечена, зверху полита сметаною.

Смак і запах - притаманний запеченим макаронним виробам, солодкуватий, виражений смак сиру.

Колір - кірочка на поверхні рум’яна, на зрізі – кремового відтінку.

Консистенція - м’яка, однорідна.

 

 

 

Технологічна картка

Макарони запечені з яйцем

Рецептура № 449

(Збірник технологічних карт на страви і кулінарних виробів 2007р.)

 

Найменування сировини

Витрати сировини на 1 п, г

Брутто

Нетто

Макарони

53

53

Маса відварених макаронів

-

150

Яйця

1 шт.

40

Молоко

50

50

Сіль

-

2

Масло вершкове

5

5

Маса напівфабрикату

-

245

Маса запечених макарони

-

225

Масло вершкове

5

5

Вихід:

-

230

 

 

Технологія приготування

 

Макарони відварюють, охолоджують. Яйця обробляють, випускають в посуд, змішують з молоком, додаючи сіль. Цією сумішшю заливають відварні макарони. Лист змазують маслом і викладають на нього. Макарони, залиті яєчно – молочною сумішшю, запікають 10 хвилин.

 

Правила подавання

 

Подають макарони з яйцем на закусочній тарілці, поливають жиром. Температура подавання – 650С.

 

Вимоги до якості

 

Зовнішній вигляд - поверхня золотиста , полита маслом.

Смак і запах - запечених макаронів з яйцем, аромат молока.

Колір - кірочка рум’яна, на з різі – світло жовтого кольору.

Консистенція - ніжна, м’яка, соковита.

 

 

 

Технологічна картка

Макарони запечені з сиром

Рецептура № 450

(Збірник технологічних карт на страви і кулінарні вироби 2007р.)

макарони з сиром 11

Найменування сировини

Витрати сировини на 1 п, г

Брутто

Нетто

Макарони

70

70

Маса відварених макаронів

-

200

Сир твердий

21

19

Масло вершкове

10

10

Маса н/ф

-

228

Маса запечених макаронів

-

205

Масло вершкове

5

5

Вихід

-

210

 

 

Технологія приготування

 

Макарони відварюють, заправляють вершковим маслом. Твердий сир зачищають, натирають на тертці. Порціонну сковорідку змазують маслом, викладають макарони, посипають натертим твердим сиром, збризкують маслом і запікають.

 

Правила подавання

Подають макарони запечені з сиром на порціонній сковорідці, ставлять на підставну тарілку з серветкою, зверху поливають розтопленим вершковим маслом. Температура подавання – 650С .

 

Вимоги до якості

Зовнішній вигляд - макарони в порційній сковорідці, на поверхні - золотиста кірочка, политі маслом.

Смак і запах - притаманний для запечених макаронів з сиром.

Колір - кірочка золотиста, на зрізі – кремового кольору.

Консистенція - кірочка хрумка, макарони ніжні.

 

 

docx
Додав(-ла)
Водяна Раїса
Додано
8 грудня 2020
Переглядів
16495
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку