ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА
Чай з цукром, варенням, медом, повидлом
Рецептура №1009 (збірник технологічних карт, 2007 р.)
Продукти |
1 порція, гр. |
Нетто |
|
Чай-заварка №1008 мл. і чай в/г і 1го г |
50 1 |
Вода для заварки |
54 |
вода |
150 |
цукор |
15 |
Або варення, або мед Або повидло |
30 40 |
Вихід: з цукром, з варенням, або медом з повидлом |
200/15 200/30 200/40 |
Технологія приготування.
Чайник ополоснути гарячою водою, насипати чай, залити окропом на 1/3 об’єму чайника, закрити кришкою, накрити серветкою, дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Потім долити чайник окропом. У склянку або чашку налити заварку чаю і долити окропом. Цукор, варення, джем, мед, повидло подавати окремо у розетці.
Вимоги до якості.
Зовнішній вигляд - напій подають в чайних чашках або склянках, цукор, варення, джем, мед, повидло окремо в розетках.
Смак і запах –тонкий і ніжний аромат чаю, приємний, з терпкістю смак.
Колір – прозорий настій золотисто-янтарного кольору.
Консистенція – рідка, однорідна.
Чай з цукром, варенням, медом, повидлом
№ |
Послідовність приготування |
Інструкційні вказівки (як робити) |
1. |
Чайник обполоснути |
Чайник обполоснути гарячою водою та злити |
2. |
Насипати чай |
У чайник після обполіскування насипати сухий чай. |
3. |
Залити окропом |
Залитим окропом на 1,3 об’єму чайника, закрити кришкою, накрити серветкою |
4. |
Дати настоятися |
Дати настоятися протягом 5-10 хвилин |
5. |
Долити окріп |
Після 5-10 хвилин долити чайник окропом |
6. |
Подавання чаю |
У склянку або чашку налити заварку чаю і долити окропом. |
7. |
Подавання цукру, варення, меду, повидла |
Цукор, варення, мед, джем, повидло подавати окремо у розетці. |
8. |
Вимоги до якості |
Правильно заварений чай має золотисто – бурштиновий колір, приємний аромат, прозорий яркий настій, злегка терпкий смак. |
ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА
Чай з лимоном
Рецептура №1009 (збірник технологічних карт, 2007 р.)
Продукти |
1 порція, гр. |
Нетто |
|
Чай-заварка №1008 мл. і чай в/г і 1го г |
50 1 |
Вода для заварки |
54 |
вода |
150 |
цукор |
15 |
лимон |
8 |
Вихід: |
222 |
Технологія приготування.
Чайник ополоснути гарячою водою, насипати чай, залити окропом на 1/3 об’єму чайника, закрити кришкою, накрити серветкою, дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Потім долити чайник окропом. У склянку або чашку налити заварку чаю і долити окропом. Цукор і лимон, нарізаний тоненькими кружальцями, подавати у розетці.
Вимоги до якості.
Зовнішній вигляд - чай подають у чайних чашках або склянках, цукор і лимон окремо у розетках.
Смак і запах -приємний, з терпкістю та смаком лимона, тонкий, ніжний аромат.
Колір –прозорий, золотисто-бурштиновий.
Консистенція – рідка, однорідна.
ІНСТРУКЦІЙНА КАРТКА
Чай з лимоном
№ |
Послідовність приготування |
Інструкційні вказівки (як робити) |
1. |
Чайник обполоснути |
Чайник обполоснути гарячою водою та злити |
2. |
Насипати чай |
У чайник після обполіскування насипати сухий чай. |
3. |
Залити окропом |
Залитим окропом на 1,3 об’єму чайника, закрити кришкою, накрити серветкою |
4. |
Дати настоятися |
Дати настоятися протягом 5-10 хвилин |
5. |
Долити окріп |
Після 5-10 хвилин долити чайник окропом |
6. |
Нарізати лимон |
Лимон нарізати тоненькими кружальцями |
7. |
Подавання чаю |
У склянку або чашку налити заварку чаю і долити окропом. |
8. |
Подавання цукру, лимона |
Цукор, лимон подавати окремо у розетці. |
9. |
Вимоги до якості |
Правильно заварений чай має золотисто – бурштиновий колір, приємний аромат, прозорий яркий настій, злегка терпкий, зі смаком лимона. |