Технологічні та інструктивні картки з теми "Приготування гарячих напоїв"

Про матеріал
Матеріал для уроку виробничого навчання з теми "Приготування гарячих напоїв" на допомогу майстрам виробничого навчання та здобувачам освіти з професії "Кухар".
Перегляд файлу

ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА

Чай з цукром, варенням, медом, повидлом

Рецептура №1009 (збірник технологічних карт, 2007 р.)

Продукти

1 порція, гр.

Нетто

Чай-заварка №1008 мл. і

чай в/г і 1го г

50

1

Вода для заварки

54

вода

150

цукор

15

Або варення, або мед

Або повидло

30

40

Вихід: з цукром,

з варенням, або медом

з повидлом

200/15

200/30

200/40

 

Технологія приготування.

Чайник ополоснути гарячою водою, насипати чай, залити окропом на 1/3 об’єму чайника, закрити кришкою, накрити серветкою, дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Потім долити чайник окропом. У склянку або чашку налити заварку чаю і долити окропом. Цукор, варення, джем, мед, повидло подавати окремо у розетці.

Вимоги до якості.

 

Зовнішній вигляд - напій подають в чайних чашках або склянках, цукор, варення, джем, мед, повидло окремо в розетках.

Смак і запах –тонкий і ніжний аромат чаю, приємний, з терпкістю смак.

Колір – прозорий настій золотисто-янтарного кольору.

Консистенція – рідка, однорідна.

 

Чаювання

ІНСТРУКЦІЙНА КАРТКА

Чай з цукром, варенням, медом, повидлом

 

Послідовність приготування

Інструкційні вказівки (як робити)

1.

Чайник обполоснути

Чайник обполоснути гарячою водою та злити

2.

Насипати чай

У чайник після обполіскування насипати сухий чай.

3.

Залити окропом

Залитим окропом на 1,3 об’єму чайника, закрити кришкою, накрити серветкою

4.

Дати настоятися

Дати настоятися протягом 5-10 хвилин

5.

Долити окріп

Після 5-10 хвилин долити чайник окропом

6.

Подавання чаю

У склянку або чашку налити заварку чаю і долити окропом.

7.

Подавання цукру, варення, меду, повидла

Цукор, варення, мед, джем, повидло подавати окремо у розетці.

8.

Вимоги до якості

Правильно заварений чай має золотисто – бурштиновий колір, приємний аромат, прозорий яркий настій, злегка терпкий смак.

 

 

Максимум бадьорості: ці продукти можуть замінити ранкову каву ...

 

 

ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТКА

Чай з лимоном

Рецептура №1009 (збірник технологічних карт, 2007 р.)

Продукти

1 порція, гр.

Нетто

Чай-заварка №1008 мл. і

чай в/г і 1го г

50

1

Вода для заварки

54

вода

150

цукор

15

лимон

8

Вихід:

222

 

Технологія приготування.

Чайник ополоснути гарячою водою, насипати чай, залити окропом на 1/3 об’єму чайника, закрити кришкою, накрити серветкою, дати настоятися протягом 5-10 хвилин. Потім долити чайник окропом. У склянку або чашку налити заварку чаю і долити окропом. Цукор і лимон, нарізаний тоненькими кружальцями, подавати у розетці.

Вимоги до якості.

Зовнішній вигляд - чай подають у чайних чашках або склянках, цукор і лимон окремо у розетках.

Смак і запах -приємний, з терпкістю та смаком лимона, тонкий, ніжний аромат.

Колір –прозорий, золотисто-бурштиновий.

Консистенція – рідка, однорідна.

 

Чим замінити ранкову каву? 5 корисних альтернатив

ІНСТРУКЦІЙНА КАРТКА

Чай з лимоном

 

Послідовність приготування

Інструкційні вказівки (як робити)

1.

Чайник обполоснути

Чайник обполоснути гарячою водою та злити

2.

Насипати чай

У чайник після обполіскування насипати сухий чай.

3.

Залити окропом

Залитим окропом на 1,3 об’єму чайника, закрити кришкою, накрити серветкою

4.

Дати настоятися

Дати настоятися протягом 5-10 хвилин

5.

Долити окріп

Після 5-10 хвилин долити чайник окропом

6.

Нарізати лимон

Лимон нарізати тоненькими кружальцями

7.

Подавання чаю

У склянку або чашку налити заварку чаю і долити окропом.

8.

Подавання цукру, лимона

Цукор, лимон подавати окремо у розетці.

9.

Вимоги до якості

Правильно заварений чай має золотисто – бурштиновий колір, приємний аромат, прозорий яркий настій, злегка терпкий, зі смаком лимона.

 

 

Wallpaper lemon, tea, foliage, Board, mint, welding, leaves ...

docx
Додано
16 травня 2020
Переглядів
9713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку