Технологія приготування тіста для листових цукрових вафель (Презентація)

Про матеріал
Презентація уроку з теми: "Технологія приготування тіста для листових цукрових вафель. Вимоги до якості" для здобувачів освіти ЗПТО з професії "Кондитер 3 розряду".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія приготування тіста для листових вафель, листових цукрових вафель. Вимоги до якості.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Віденські вафлі: рецепти для электровафельницы. Відмінність десерту полягає в тому, що його історія триває вже більше тисячі років. Якщо говорити про віденських вафлях, то вперше їх приготували сто двадцять років тому. Відмінна риса десерту від звичайних вафель в тому, що основа не є хрусткою і тонкою, вона більше схожа на повітряний, ніжний, м’який і смачний бісквіт. Рецепт такої страви користується неймовірною популярністю і попитом, так як готується швидко, використовується мінімальна кількість інгредієнтів. Приготувати пишні, корисні, божественно апетитні вафлі можна за допомогою спеціальної электровафельницы. Що ж стосується подачі до столу, то можна прикрасити горіхами і ягодами.

Номер слайду 7

Віденські вафлі Компоненти:борошно — 3 склянки;яйця — 3 штуки;тепле молоко — 2 склянки;цукор — 200 грам;вершкове масло — 200 грам;розпушувач — ½ чайної ложки;ванільний цукор — 5 грам.

Номер слайду 8

Технологія приготування та подача. Для початку потрібно перемішати цукор з м’яким вершковим маслом. Потім додати молоко і яйця, ретельно збити. Після отримання однорідної маси можна сміливо додавати борошно, але перед цим її слід просіяти. Це дозволить домогтися неймовірної ніжності, легкості, м’якості готового десерту. Наступний етап — додавання ванільного цукру і розпушувача. Однорідне тісто слід викладати ложкою або просто заливати в вафельницю. Що стосується порції, то все залежить від того, який об’єм форми. Враховуючи те, що тісто буде збільшуватися, не варто лити занадто багато. Готові віденські вафлі виходять дуже легкими, ніжними і м’якими. Вони відмінно поєднуються з кленовим сиропом, повидлом, згущеним молоком і збитими вершками.

Номер слайду 9

Гонконгські вафліІнгредієнтияйця – 4 (великі)молоко – 200 гвершкове масло – 200 гцукор – 200 гборошно пшеничне – 350-400 г (залежно від якості)сіль – 1 щіпкарозпушувач – 2 чайні ложкиванільний екстракт – 0,5 чайної ложки. Яйця збити з цукром до легкої пишної маси. Вершкове масло розтопити і злегка остудити. Змішати з молоком і влити в яєчну масу. Додати сіль і ванільний екстракт (можна замінити на ванілін або ванільний цукор). Швидко збити міксером на низьких обертах до однорідності. Ввести просіяне борошно і розпушувач. Так само швидко збити на низьких обертах до однорідності. При необхідності можна трохи розбавити тісто молоком. Вафельницю попередньо злегка змастити рослинним маслом і розігріти. Викласти тісто на нижню половину вафельниці, акуратно розподілити ложкою. Закрити вафельницю і обсмажити вафлю на плиті з двох сторін.

Номер слайду 10

ГОНКОНГСЬКІ ВАФЛІ

Номер слайду 11

Вимоги до якості вафельного напівфабрикату. Вафельні листи однакових розмірів, без тріщин, пухирів і плям, з чітким рельєфним малюнком на поверхні;колір світло-кремовий для вафельних листів без цукру і світло-коричневий для вафельних листів з цукром; консистенція суха, хрустка.

Номер слайду 12

Запитання та завдання для повторення 1. У чому особливість приготування вафельного тіста? 2. Як змінюються властивості вафельного напівфабрикату залежно від вмісту цукру у тісті? 3. Яке обладнання використовують для випікання вафельного тіста? 4. Чи можна повторно використати виливи вафельного тіста, що утворюються під час випікання, і як саме? 5. Який асортимент виробів можна готувати з вафельного тіста? 6. З якого тіста готують вафельні трубочки і чим їх можна заповнювати? 7. Назвіть начинки, що використовуються для приготування вафельних перекладанців? 8. Які можливі недоліки вафельного тіста і чи можна їх усунути?

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
672
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку