Технологія приготування тіста для листових вафель (Презентація)

Про матеріал
Презентація уроку з теми: "Технологія приготування тіста для листових вафель. Вимоги до якості" для здобувачів освіти з професії "Кондитер 3 розряду".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Приготування вафельного тіста та виробів з нього

Номер слайду 2

Тісто для вафель Вафельний напівфабрикат — це тонкі листи з гофрованою поверхнею кремового або світло-коричневого кольору, сухої, ламкої консистенції. Його використовують при приготуванні вафельних тортів, перекладанців (у національній кухні) і таких виробів, як вафельні трубочки з різними наповнювачами.

Номер слайду 3

Для прошарку використовуються жирові,фруктово-ягідні,пралінові,помадні та інші начинки. Смакові переваги вафельних виробів насамперед визначаються специфічними хрусткими властивостями вафельних листів. Вафлі - це кондитерські вироби, що складаються із трьох (або більше)вафельних листів, прошарованих начинкою.

Номер слайду 4

Широке застосування вафельного тіста

Номер слайду 5

Випечені вафельні листи підсушують при t 55 СМенше 6 годин набувають тендітної структури властивій вафлям. Готові вафельні листи використовують: Для виробництва морозива. Вафель із начинками. Вафельні склянки для тістечок. Листові вафлі для приготування тортів. Як оздоблювальні напівфабрикати

Номер слайду 6

Технологія виробництва вафель включає наступні операції: Підготовка сировини до виробництва. Приготування вафельного тіста. Випікання вафельних листів. Охолодження вафельних листів. Приготування начинки для вафель. Формування вафель. Пакування маркування готової продукції

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Приготування вафельного тіста Усі компоненти для приготування тіста повинні мати однакову температуру. Жири не повинні бути рідкими. Масло збивають з цукром до утворення в'язкої маси. Додають окремо збиті яйця. Борошно перемішують із содою. Молоко влити стільки, щоб тісто до кінця вимішування лилося з ложки в'язкою тягучою масою. Поверхню форми перед випіканням бажано змастити олією. Тісто розливають по поверхні нижньої форми, швидко і рівним шаром. Закривають електровафельницю і злегка стискають ручки для більш рівномірного розтікання тіста.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ПОРАДИ ДЛЯ ЯКІСНОГО ПРИГОТУВАННЯДля пористості тіста вводять розпушувачіТісто збивається інтенсивно. Довго не зберігають, піна після збивання не міцна. До випікання тісто зберігають за низької температури. Для зниження вологості в тісто додають цукор,олію, яєчний жовток. Цукор у тесті надає вафлям хрумку консистенцію, склоподібність, збереження крихкості при підвищеній вологості.

Номер слайду 11

УСТАТКУВАННЯ

Номер слайду 12

Машина для формирования вафельных блоков Вертикальный охладитель для вафель, ЛИНИИ ДЛЯ ПРОИЗВОДСТВА ВАФЕЛЬ Машина Для Смешивания Вафель

Номер слайду 13

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
812
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку