Текст із завданням для домашнього читання.

Про матеріал
Текст до уроку ЯДС 2 клас за підручником Грущинської І.В. Розроблений для роботи вдома. Дає можливість в цікавій формі закріпити отримані знання.
Перегляд файлу

Як знайти Україну на карті Європи та світу?

 

Україна — незалежна держава, вона розташована в Східній півкулі на материку Євразія, у його європейській частині. На звання географічного центру Європи претендує кілька місць. Одне з них розташоване в Україні поблизу міста Рахів у За-карпатті. У 1887 році тут встановили пам'ятний знак. Кажуть, що Україна розташована в серці Європи.

За площею Україна — найбільша европейська країна. Наша країна межує із сімома європейськими країнами.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Південь України омивається Чорним та Азовським морями.

Морські кордони вона має з Румунією та Росією. На території України знаходяться Карпатські гори ( найвища г. Говерла 2061м) та Кримські гори ( найвища г. Роман-Кош 1545м).

В Україні налічується майже сімдесят тисяч річок. З півночі на південь Україну перетинає одна з найбільших річок Євро-пи — Дніпро. На його берегах розташована столиця України — Київ. В нашій країні понад тисячу міст. Великі міста — Київ, Дніпро, Одеса, Харків, Львів, Запоріжжя. За чисель-ністню Україна посідає п'яте місце в Європі.

Географічне положення України є дуже вигідним: через її територію проходять транспортні шляхи, що з’єднують краї-ни Азії, Західної та Центральної Європи.

 

Завдання.

1. Прочитай. Приготуй розповідь за планом.

 

 

 

 

 

 

 

 

2.

 

 

 

 

 

 

 

3. Досліди, які ще країни мають жовтий на синій кольори на прапорі. Намалюй ці прапори.

 

doc
Додано
16 липня 2021
Переглядів
260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку