Тексти-анаграми до урокiв укр.мови та читання в 2-4 кл.

Про матеріал

Тексти-анаграми патрiотичного характеру призначенi для використання на уроках мови та читання в 2-4 класах. Цы завдання розвивають у дiтей увагу, спостережливiсть, збагачують словниковий запас та розвивають навички читання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Філія навчально-виховного комплексу«Голованівська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів ім. Т. Г. Шевченка – гімназія «Межирічківська загальноосвітня школа»Вчитель початкових класів. Межирічківської ЗШЛавренюк Т. В. Тексти-анаграми

Номер слайду 2

я. Мо ків. Батьщина – їна. Укращинаків. Бать – ец донайчерож, ощ є у дилюни. е. Н данорем наво співназвуч вусло «кибать». ля. Д нокожго наво ся чипонаєть по-норізму: вір’ямпод тиндиства, гасподами гіладних ринматеських укр, домсхо цясон, яннсяям рокзі…У ноїкож динилю ясво ків. Батьщина, і женко має вопра билюти ат шапитися юне. я. Мо ків. Батьщина – ец Уїнакра. Я жаювва її кранайщою ноюкраї у тісві. о. Б я тут родиналась, тут оїм кибать і зідру. Я блюлю її аз рошикі нила, тігус родібви, ощ тразав дпі омїм номвік вузно квітрозне лабі ціяака.

Номер слайду 3

їв. Ки — цесер їни. Украто. Міс їв. Ки — ец станайріше і кранайще їнськеукра томіс. му. Йо надпо піврито сятичі ківро. но. Во ждизав лобу гонимлов томміс їни. Укра. Є геленда, ощ гойо завалисну итр тибра — й. Ки, ек. Щ, рив. Хо ат хї трасес бідь. Ли. І валиназ гойо їв. Ки. їть. Сто інв разза ан тихкру нихзеле горахкосо, адн бимголу розлямдол рогоста пра. Дні-вути. Сла, нійдрев і новіч диймоло, маєтьпідійся адн тямистоліт, бині ніймогут бду. ін. В – лицясто шоїна жавидер — їни. Укра.. ща. Хретик — ец наголов лицяву лицісто. Є генледа, ощ юц вуназ наво отларима муто, ощ лисько ідп асч щенхреня сіРу оп ійн лиіш дилю од ра. Дніп. нита. Каш ежт є восимлом єва. Ки. ни. Во є ан бігер таміс, роп ихн васпіють ніпіс. В євіКи вежи і цюєпра зи. Предент їни. Укра. ам. Т еж цюєпра хов. Верна да. Ра. їв. Ки — зокмо і цесер шоїна їникра, шана сакра і дістьгор.

Номер слайду 4

про. Днібіль. Найшою коюріч їни. Укра є про. Дні (вніда виназ - фен. Борис, тич. Славу). гато. Ба дівнаро валопобу ан її бегахре. аш. Н про. Дні чивба і ракавани говихтор нівчов, і пекліза вибит, і зисльо, і овкр. се. У лазми дніськапров даво, сеу слазне аз боюсо.е. Ц тятре аз щеюпло сейнуба каріч в ропіЄв ляпіс ги. Вол і наю. Ду. В їніУкра про. Дні тікаєпро єюсво ньоюсеред і ньоюниж єютечі і даєвпа в пров. Дніський манли ного. Чор рямо.  лячись. Див ан гоньо, дилюна люєусвідом луси, сукра ат вагу пере хіїсти адн боюсо. бина. Гли кирі воляєдоз дямлю жуватисьнасолод починвідком ан тахях ат плавахпаро. Піднийвод ітсв кирі торнийнепов, амт чайнонадзви тийбага, манітнийрізно нийриб ритколо.про. Дні завуєслуго чеснепо цеміс редсе шихнайбіль чокрі тусві!

Номер слайду 5

Тексти-відповідіМоя Батьківщина – Україна. Батьківщина – це найдорожче, що є у людини. Не даремно вона співзвучна слову «батьки». Для кожного вона починається по-різному: подвір’ям дитинства, спогадами лагідних материнських рук,сходом сонця, сяянням зірок…У кожної людини своя Батьківщина, і кожен має право любити та пишатися нею. Моя Батьківщина – це Україна. Я вважаю її найкращою країною у світі. Бо я тут народилась, тут мої батьки і друзі. Я люблю її за широкі лани, густі діброви, що завтра під мої вікном знову розквітне біла акація

Номер слайду 6

Київ — серце України   Місто Київ — це найстаріше і найкраще українське місто. Йому понад півтори тисячі років. Воно завжди було головним містом України. Є легенда, що його заснували три брати — Кий, Щек, Хорив та їх сестра Либідь. І назвали його Київ. Стоїть він зараз на крутих зелених косогорах, над голубим роздоллям старого Дніпра-Славути, древній і вічно молодий, підіймається над століттями, ніби могутній дуб. Він – столиця нашої держави — України.. Хрещатик — це головна вулиця столиці. Є легенда, що цю назву вона отримала тому, що колись під час хрещення Русі по ній ішли люди до Дніпра. Каштани теж є символом Києва. Вони є на гербі міста, про них співають пісні. В Києві живе і працює Президент України. Там же працює Верховна Рада. Київ — мозок і серце нашої країни, наша краса і гордість.

Номер слайду 7

Дніпро Найбільшою річкою України є Дніпро (давні назви - Борисфен, Славутич). Багато народів побувало на її берегах. Наш Дніпро бачив і каравани торгових човнів, і запеклі битви, і сльози, і кров. Усе змила дніпровська вода, усе знесла за собою. Це третя за площею басейну річка в Європі після Волги і Дунаю. В Україні Дніпро протікає своєю середньою і нижньою течією і впадає в Дніпровський лиман Чорного моря.  Дивлячись на нього,людина усвідовлює силу,красу та перевагу стихії над собою. Глибина ріки дозволяє людям насолоджуватись відпочинком на яхтах та параплавах. Підводний світ ріки неповторний,там надзвичайно багатий,різноманітний рибний колорит. Дніпро заслуговує почесне місце серед найбільших річок світу!

pptx
Додано
27 березня 2018
Переглядів
3781
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку